jojinka7 jojinka7 komentáře u knih

☰ menu

Mio, můj Mio Mio, můj Mio Astrid Lindgren

Teď jsem na knihu narazila, když jsem třídila dětské knihy... Knihu jsem četla asi v 11-12 letech, teď když mi přišla pod ruku, jsem si vybavila tu hrůzu a strach, který jsem během četby měla... Možná jsem na ní byla příliš malá, ale ty negativní emoce mi zůstaly a brání mi zkusit si knihu přečíst znovu, svým dětem ji také číst nebudu, takže ji pošlu dál a snad udělá někomu radost : )

09.01.2021


Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Přiznám se, že jsem od knihy očekávala více... rozhodně měla skvěle zvládnutou propagaci :) Dávám tři hvězdičky, protože místy mi přišel příběh nedotažený, k některým událostem došlo tak rychle, že jsem si ani nestihla všimnout, kdy k té změně u hlavních hrdinů došlo... knih vztah šéf/sekretářka, zaměstnankyně je hodně a tato pro mě nepatří k těm top (na rozdíl od Kontaktu od Moreland nebo Šéf od Keeland). Zarazilo mě, že je kniha na palm-knihách řazena v kategorii humoru, protože zase tolik jsem se nezasmála :) ale možná je to tím, že jsem před touto knihou četla Hořící měsíc, kde hlavní hrdinku také potkávaly různé vtipné náhody a u té jsem se opravdu nasmála :) Kniha se mi celkem líbila, ale znovu si již už pravděpodobně nikdy nepřečtu.

10.04.2020 3 z 5


Lov Lov Elle Kennedy

Kniha byla moc fajn, ale od Kennedy jsem četla i lepší... možná se mi víc líbí, když kluk "nahání" holku, než obráceně, takže to bude možná tím a občas se mi některé momenty zbytečně vlekly. Osobně preferuji sérii WAGS se staršími hrdiny :), vysokoškolské prostředí je fajn, ale někdy jsou postavy ještě trochu dětinské. Moc mě mrzí, že ještě nikdo nepřeložil její detektivní romance.
Dávám 4 hvězdičky, protože v žánru ženských románů pořád tato kniha patří v žebříčku vysoko.

07.05.2019 4 z 5


Polibek jako dezert Polibek jako dezert Poppy J. Anderson

Kniha se mi moc líbila, škádlení hlavních hrdinů, kulinářské vsuvky, sympatičtí hlavní hrdinové, kteří svým chováním nevybočují z rámce postavy (což v některých knihách postrádám)... příběh jsem si užila a ráda si přečtu další díly, pokud budou.

15.02.2019 5 z 5


Rocková hvězda Rocková hvězda Kylie Scott

Začátek knihy byl vcelku zajímavý, říkala jsem si, že to bude zábavná kniha, ale po několika stránkách se to změnilo a v polovině jsem knihu musela odložit.
Naprosto otřesný byl překlad, trhal mi uši, některé věty jsem musela číst víckrát, slovosled nedával smysl.
SPOILER: Děj knihy mohl být zajímavý, opilecká svatba ve Vegas, to znělo jako vtipná zápletka, ale... hlavní hrdinka nejdříve svého manžela nesnáší a chce rozvod, po několika hodinách, které spolu stráví, změní názor a nechce, aby se s ní rozvedl... buď jsem nečetla dost pozorně (to ten překlad), nebo ten obrat nebyl dost vysvětlen, pak už jsem jen nechápala, co se děje, hlavní hrdinka mi svými vlastnostmi připomínala rozdvojenou osobnost, některé pohnutky hlavního hrdiny jsem také nechápala, ale u něj je to možná tím, že jsem knihu nedočetla.
Celkově musím říct, že jsem z knihy velmi zklamaná, rozhodně v žánru Románů pro ženy můžeme nalézt mnohem lepší knihy.

15.02.2019 2 z 5