JaninkaKvětinka JaninkaKvětinka komentáře u knih

☰ menu

Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

Tato první knížka z trilogie mne absolutně uchvátila - realita 2. světové války, do detailu popsaná hrůza blokády Leningradu. Milostný příběh byl už jen takovou třešničkou. Tuto knihu jsem zhltla jedním dechem, ostatní 2 díly mne už nenadchly, 3. jsem už ani nedočetla.

23.07.2017


PS: Miluju tě PS: Miluju tě Cecelia Ahern

Nádherná kniha - podle názvu by možná někdo čekal, že se "sladkým" budou lepit stránky - není tomu tak. Koupila jsem si ji na dovolenou a čekala, že mi chvíli vydrží - přeci jen nejsem takový zdatný čtenář a cca necelých 400 stránek jsem odhadovala na celý pobyt - bohužel jsem po dvou dnech už neměla co číst. Začátek je velmi smutný, ale zbytek knihy to vynahradí. Slzy i smích! Určitě doporučuji knihu oproti filmovému zpracování - kdybych viděla první film, po knize bych nesáhla, takhle to mám jednoznačně naopak.

23.07.2017


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Hezká kniha a pěkné čtení, které má spád - včera jsem ji dočetla a ještě na ni stále myslím. Chytne za srdce, to jednoznačně! Byly okamžiky, kdy jsem se zasmála. Našla se i místa hodně citlivá. Autorka popisuje lehce a krátce - vše mělo jasné podoby. Její styl psaní mi vyhovuje. Je to pro mne druhá kniha, kterou jsem četla a jsem fakt spokojená, nicméně teď udělám pauzu a sáhnu po docela jiném žánru.
Nemůžu se ale ubránit dojmu, že tenhle příběh je hodně podobný k námětu filmu Zemřít mladý s J. Roberts....

12.10.2016 5 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Pro mne to byla první knížka od této autorky. Zpočátku mi dělal trochu problém její styl psaní , ale to velmi rychle odeznělo. Příběh hodně strhující a emotivní. Autorčiny popisy situací a míst byly dost věrohodné. V mžiku vám naskočí hrůzostrašné obrázky doby z 1. světové války, především z pohledu obyčejných lidí, obrázky bídy a obrovského utrpení, emoce se dají krájet...a pak z ničeho nic střih do současnosti a i obrat v příběhu. Příběh položený do současnosti už mne tolik nenadchl, ale naštěstí se stále i tak děj občas vrátil do válečného období.... Krásný příběh, za mne především pro pohled do historie a zajímavý námět.

06.10.2016 5 z 5


Chlapec, který rozdával sny Chlapec, který rozdával sny Luca Di Fulvio

Knížku jsem si vybrala jako čtení na dovolenou. Příběh mne strhl a opravdu uchvátil. Moc hezky a čtivě napsané. Amerika 20. a 30. let se všemi barvami... vážně krásná mozaika. Chvílemi mne dost překvapila naturalita. Jen závěr byl na můj vkus dost kýčovitý a tím trochu pokazil můj celkový dojem z knihy. Nicméně i tak je to knížka, ke které se ráda zase vrátím.

08.08.2016 5 z 5


Teď neplač Teď neplač Joy Fielding

Kniha se mi moc líbila, pěkně čtivá, děj má místy docela pěkný spád, místy je tam, dle mého úsudku, hodně popisů, které jsem více či méně přeskakovala. Děj i tak nepustí ... odměnou je zajímavé a hodně překvapivé rozuzlení. Za sebe - doporučuji!

14.07.2016


Román pro ženy Román pro ženy Michal Viewegh

Kniha jednoznačně lepší než film. Od Viewegha pro mne nejlepší román.

06.04.2016 4 z 5


PS: Miluju tě PS: Miluju tě Cecelia Ahern

Krásná kniha. Ráda se k ní vracím, je úžasně psaná, čtivá - i když název by skoro říkal, jak se v ní "lepí stránky" - není tomu tak. Film oproti tomu je dost slabý. Jsem ráda, že jsem ji nejdříve přečetla a pak viděla film. V obráceném případě bych po ní asi ani nesáhla. Doporučuji!!!!

06.04.2016