JaneM.LionLain JaneM.LionLain komentáře u knih

☰ menu

Druhá šance Druhá šance Adam Pýcha

Druhá šance není kniha pro prvničky a kdo není fanoušek sci-fi žánru, tak ji rozhodně nedokáže patřičně docenit. Já jsem ovšem maximálně nadšená. Nádherný popis prostředí, perfektně propracovaný příběh a má to neskutečný spád. Nic prvoplánového a předvídatelného. K postavám si vytvoříte vztah a budete dychtit po každé další stránce abyste věděli co bude dál. Z českých autorů mě naposledy takto nadchla Petra Stehlíková. Jsem moc ráda, že sci- fi žánr má kromě svých stálic i nové autory. Jen tak dál :)

26.06.2023 5 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Kniha je určena lidem, kterým nechybí smysl pro černý humor, nadsázku a trocha sarkasmu. A pokud máte dojem, že “blbý věci” se dějí akorát vám, tak směle do čtení.

31.01.2023 5 z 5


Nadaný žák Nadaný žák Stephen King

Je až děsivé, že takoví lidé vážně existují. Za mě je to jedna z nejlepších Kingovek. Nejlepší je Řbitov zviřátek :)

25.05.2019 4 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Nejsem zrovna fanoušek žánru a kdysi jsem se pokoušela nějáké ty detektivky přečíst. Až na Sherlocka Holmese ty pokusy byly poměrně neúspěšné...Ovšem tohle je kniha přesně podle mého gusta. Perfektně popsané prostředí a opravdu zajmavé zvraty v celém případu. Perfektně vykreslené postavy a to i ty, které Jsou tak jakoby okrajové. Rozhodně se pustím i do knihy Sova a jsem velmi zvědavá, zda se udrží svižnost i propracovanost knihy. Kdo ví, třeba začnu číst detektivky :)

08.01.2017 5 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Tak si někdy říkám, jestli tu knihu nevyměnil Orwell s ďáblem za svou duši, protože napsat něco tak opravdového, jasnovideckého a nestarnoucího snad není v lidských silách. Za mě je to kniha, kterou by si měl každý člověk přečíst. Hlavně proto, abychom nezapomněli, jak to bylo, zamysleli se nad tím, jak to je a abychom si uvědomili, jak to možná bude, pokud s tím něco neuděláme...

02.04.2016 5 z 5


Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Pro mne osobně je to jedna z nejsilnějších knih. Snad od první stránky mě neskutčně bavily snad všechny postavy. Takové magory opravdu pohledat. Kniha je barvitá, dráždivá, vzrušivá a opravdová. Kateřinu bych nejraději zadupala do země a vlastně kteroukoliv, co by se motala kolem Heathcliffa :) Je těžké ho, i přes všechny jeho odporné vlastnosti, nezamilovat. A do toho to počasí... Sečteno a podtrženo, tahle kniha patří ke stálicím a do učebnic.

Pro zajmavost ke knize mě dostala píseň od Kate Bush - Wuthering Heights

26.01.2016 5 z 5


Ohyzdný duch Ohyzdný duch William Seward Burroughs

Tato kniha mi dost zásadně změnila pohled na svět, umění a literaturu už na střední škole a to díky mému učiteli angličtiny. On mi vlastně jako jediný, kromě maminky, dal něco do života. Víc takových knih a spisovatelů a víc takových učitelů angličtiny :)

07.11.2015 5 z 5