jablunka198 jablunka198 komentáře u knih

☰ menu

Učedník Učedník Hans Rosenfeldt (p)

Skvělá stejně jako první díl

05.12.2021 4 z 5


Temná tajemství Temná tajemství Hans Rosenfeldt (p)

Jedna z těch bravurních detektivek, která se čte úplně sama, od začátku do konce jedním dechem. Naprosto excelentní vykreslení postav a charakterů, včetně hlavního hrdiny, kterého prostě musíte nenávidět i milovat zároveň. Už se těším na další díly ????

07.01.2021 5 z 5


Noc Noc Bernard Minier

Martin Servaz je nesmrtelný, Julian Hirtmann je neomylný. Asi tak bych shrnula můj dojem z této knihy. Všechny knihy se mi líbili, ale myslím, že tato poslední je nejhorší. Strašně složité a natahované, hodně scén je neuvěřitelných (ve smyslu, že jsou prostě hrozně smyšlené). Autor jakoby toužil po tom čtenáři neustále vyrážet dech překvapivými zvraty děje, až čtenáři dech dojde. U mnoha scén jsem měla jedinou myšlenku: Cože? To jako vážně?
A mnohokrát pokušení se čtením přestat, ale nakonec jsem dočetla. Konec je podle mě nějak divně useknutý, nedovysvětlený, říkala jsem si: A jak to bylo s tímhle, a jak s tímhle? No prostě mám pocit, že autor se trochu zamotal do samotné zápletky a nakonec z toho chtěl hladce vybruslit.
Každopádně kniha se čte dobře, děj má spád, trochu mě jako u třetího dílu rozčilovaly až příliš dlouhé niterni myšlenky jednotlivých postav. Za mě tento díl 3* a 2 nedám jen z úcty k autorovi a je předchozím knihám, které mě dostaly.

20.03.2019 3 z 5


Poslední žid Poslední žid Noah Gordon

Bohužel jsem o knížky očekávala trochu více. Děj se na jednu stranu dost vlekl, ale na druhou stranu byly některé pasáže na můj vkus až moc jakoby přeskočené, odfláknute. Není to kniha, která by mě chytla za srdce. Bohužel.

07.03.2019 2 z 5


Neklidné kosti Neklidné kosti Mel Starr

Na tuto knihu jsem se těšila. Nemohu říct, že by mě vyloženě zklamala, ale nadšená taky nejsem. Místy jsem se přistihla, že už se těším až bude konec.
Pokud má ale někdo chuť na lehké čtení, tak doporučuji.

17.02.2019 2 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Perfektní kniha.Bezvadný a poutavý příběh, skvěle napsaný. Přečteno za 2 dny.

05.01.2018 5 z 5


Tajemství Tajemství Rhonda Byrne

Kniha, která mění život. Alespoň mne. Nejprve jsem shlédla film a bylo mi jasné, že musím mít i knihu. Je to jedna z těch, které by neměly chybět v žádné knihovně. Zpočátku jsem byla trochu skeptická, jenže pak se začali dít věci...a já pochopila, že Tajemství je veliký dar, který funguje.
I já mohu akorát povzdechnout na tím, že někteří píšou něco jako: kdyby to fungovalo, tak jsme všichni šťastní. Ale víte, proč právě Vy nejste šťastní? Je to prosté, Vaše negativní názory jsou toho důkazem....

16.02.2016 5 z 5


Apokalypsa podle Marie Apokalypsa podle Marie Patrick Graham

Po přečtení Evangelia podle satana, jsem se na tuhle knihu strašně těšila, ale odložila jsem ji po pár kapitolách. Autor se snaží být ještě dramatičtější, jestě víc psychopatičtější, ale knize to nesvědčí. Kdyby ji býval nenapsal, nic by se nestalo. Bohužel...

29.01.2015 2 z 5


Evangelium podle Satana Evangelium podle Satana Patrick Graham

Jedna z nejlepších knih co jsem kdy četla! Kdyby to šlo dám 10 hvězdiček. Byl to vážně mazec. Napětí od začátku do konce, hororové téma, neskutečně vypjaté situce. Úplně jsem při čtení ztratila pojem o čase i svém okolí a to dokáže málokterá kniha. Rozhodně doporučuji!!!

29.01.2015 5 z 5


Zabíjej! Zabíjej! Karen Rose

Dvě předchozí knihy Zemři! a Křič! byly pecka! Neskutečně mě bavily a přečetla jsem je jedním dechem, ale u třetí v řadě Zabíjej! jsem se dostala sotva do třetiny. Dělo se tu totiž to, co mi vadilo u ve druhém díle a to bylo téma zneužívání mladých dívek. Nějak nemám žaludek na to číst o takových věcech, takže pouze jedna hvězdička i když předešlé dva díly dostaly každý po pěti. Škoda :-(

29.01.2015 1 z 5