Ivuše96 Ivuše96 komentáře u knih

☰ menu

Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Jediné co mě na té knížce mrzí je to, že jsem všechny díly viděla asi 100x v televizi a Hurikána pořád vidím jako toho úžasného sexy herce Liama.. :D
Jinak super!

29.03.2017 5 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Nesnáším ten návrat do reality, když je celá kniha o nadpozensky krásných lidech s úžasnýma postavama :D teď vážně.. celou sérii skleněného trůnu jsem si zamilovala.. každý díl mě překvapuje.. v tomto díle nejvíc Manon. Nejprve jsem ji nesnášela, ale vyloupla se z ní konečně pořádná velitelka. těším se na další pokračování !!

02.02.2017 5 z 5


Peklo jménem Rakká Peklo jménem Rakká Sophie Kasiki

Za mě zklamání.. Upřímně jsem od knihy očekávala mnohem víc. Vše je psáno jen tak povrchově.
Nejdřív jsem si říkala, že ta ženská je fakt pitomá.. Ale s odstupem času musím aspoň trošičku přehodnotit.. nejspíš to neměla lehké.. bojovala vnitřně sama se sebou, hledala smysl života. Věřila "kamarádům" a proto odjela do Rakky aby pomáhala zraněným. Ale aby v roce 2015 věřila kecům, že islámský stát není nebezpečný a všechno je ovlivněno médii ? A vzít s sebou do hlavního města zla svého 4 letého syna?
Škoda, že v knize není víc do hloubky napsáno o chování, zvycích, násilí, nějakých pravidlech a životním stylu těchto radikálních islamistů.

30.01.2017 3 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Ke knize jsem se dostala náhodou.. myslela jsem, že čtu skleněný trůn. :D ale vůbec nelituji, že jsem se přehmátla.. Příběh byl naprosto úžasný! láska, napětí, romantika, brutalita, nečekané situace.. Krásně zakompovaný příběh krásky a zvířete.
Rhys mě nepřestával překvapovat.
Už se těším na pokračování! jen doufám, že kvůli Rhysovi neopustí Tama!!!!

12.01.2017 5 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Knížku jsem přečetla už asi po třetí a určitě to nebylo naposled. Určitě dám někdy přečíst svým dětem, protože představa, že si ve 13 letech vydělávají na drogy prostitucí.... až z toho mrazí, jak je příběh napsaný.. a hlavně pravdivý.

05.01.2017 5 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Nejprve mě kniha nějak extra nebavila, ale jsem moc ráda, že jsem ji dočetla! Snad první kniha, ve které nebyl můj oblíbený a očekávaný happy-end.. Pořád jsem doufala, že se to Wernerovi jen zdálo a on se objeví na další stránce.. Jen ta představa, že třináctiletý chlapec má předurčený osud a musí vnitřně bojovat sám se sebou a s tím co je a není dobré. Nad knížkou budu dlouho přemýšlet..

05.01.2017 4 z 5


Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Kniha mě naprosto zklamala.. Jelikož jsem ji dlouho nemohla sehnat, viděla jsem jako první film a ten je oproti knížce mnohem záživnější a scény jsou dokonalé. U filmu jsem brečela jak malá, tady mi sotva naskočila husí kůže. V knize jsem postrádala zaměření na detaily a rozvinutí jednotlivých scén. Vše na mě působí moc osekaně.
Jinak příběh je velice smutný a velice zajímavý a určitě všem doporučuji si přečíst, ale dětem bych knihu zatím nedoporučovala...

13.09.2016 3 z 5