Ivaška Ivaška komentáře u knih

☰ menu

V bouřlivých časech V bouřlivých časech Marie Lacrosse

První díl trilogie z poslední čtvrtiny 19. století se odehrává v Alsasku a Falci, kde se stýkají dva živly - francouzský a německý. Obsahuje spoustu zajímavých historických faktů a zajímavě popisuje realitu života té doby. Příběh je místy trochu vykonstruovaný, ale celkově velmi čtivý.

17.09.2020 5 z 5


Poslední bůh Poslední bůh Lucie Lukačovičová

Hrabě Sangatte je to, čemu se říká interesantní muž se zajímavými koníčky. O ženy nemá velký zájem, za manželku si radši vzal nesmrtelnou elfku. Chce trávit poklidný život v Indii a věnovat se svým vynálezům, ale události a čest mu to tak úplně nedovolí... Román je dobře vyváženou směsí steam punku, mytologie, historie a dobrodružství, a čte se jedním dechem. Pokud se navíc chcete dozvědět něco o zemi největších kontrastů na světě, Indii, tak nebudete zklamáni.

08.10.2019 5 z 5


Vaříme a pečeme bez lepku - Recepty na každý den Vaříme a pečeme bez lepku - Recepty na každý den Michelle Bérriedale-Johnson

Přeložila: Ivana Dirk Lukačovičová. Řada neobvyklých receptů, které vám budou chutnat.

06.01.2018 4 z 5


Porodní bába na Syltu Porodní bába na Syltu Gisa Pauly

Nejvíc se mi líbily popisy ostrova Sylt a celkové atmosféry tehdejší doby.

06.01.2018 3 z 5


Pohřešovaná manželka Pohřešovaná manželka Sheila O'Flanagan

Z angličtiny přeložila Ivana Dirk Lukačovičová. Napínavý příběh a zároveň psychologická studie, jak se inteligentní žena postupně nechá zotročit a jak obtížné je ze závislosti vyváznout.

06.01.2018 4 z 5


Vládci času Vládci času Lucie Lukačovičová

Napínavý příběh, pro všechny, koho zajímá japonská historie a kultura s trochou fantasy. Japonsko 13. století. Země trpí válkou mezi klany Taira a Minamoto, a lidský život má malou cenu. Uprostřed všech palácových intrik, chladnokrevných vražd, sebevražd pro čest a vraždění na bitevních polích vynikají dvě hlavní postavy.
Ario, špión pracující pro klan Minamoto, je přesvědčen, že podporuje spravedlivou věc a snaží se chránit klan, který ho vzal pod křídla. Shikyaku je bývalá kurtizána vycvičená Tairy na vražedkyni, a nyní vyhořelá jako prázdná skořápka. Ti dva se setkají na ulicích císařského města, jen aby byli opět rozděleni rychlým spádem událostí a skončí na opačné straně nelítostného konfliktu.

06.01.2018 5 z 5


Stanice Armida Stanice Armida Lucie Lukačovičová

Napínavá Sci-fi detektivka. Na vesmírné stanici Armida přicházejí do kontaktu lidé s mimozemskými rasami a konflikty mezi různými kulturami jsou neodvratné. Právě sem je vyslán mladý xenolog Viktor Frenchstone, aby pomohl vyřešit případ záhadné sebevraždy. V nitru stanice se zvolna stahují stíny, stejně jako v nitru všech, kdo jsou do případu zapleteni... včetně Frenchstona samotného.

06.01.2018 5 z 5


Detektivní kancelář Sirius Detektivní kancelář Sirius Lucie Lukačovičová

Současná Praha. Den střídá noc; po ulicích chodí lidé a mezi nimi nepovšimnuty bytosti, které lidmi nejsou – nebo jimi jsou jen napůl. Někdo to ale dovede rozpoznat... Zaměstnance detektivní kanceláře Sirius spojuje ochota a schopnost vyšetřovat případy, kdy příčiny lidských neštěstí pocházejí z nadpřirozeného zdroje.
Prokletý Albrecht, runařka Margot, silák Vidocq a pomatená krasavice Sangría. Vydávají se po stopáchzmizelých dětí, podivných jevů; hnáni touhou po záchraně či pomstě. Putují až na sám kraj, kde končí lidskost a začíná bezedná hlubina snů a nočních můr.
A jak to bývá ve zlých snech - mnohý příběh zde nekončí dobře...

06.01.2018 5 z 5


Sbírka ctností Sbírka ctností Petra Lukačovičová

Sbírka ctností je román, odehrávající se v současné Praze, která vyhrála, pokud jde o prostředí, nad magií oplývajícím městem New Orleans. Praha je totiž také obestřena řadou legend a pověstí, z nichž některé jsou prastaré, ale existuje i řada moderních mýtů. Je možné, že by se opravdu staly? Existují opravdu mágové, kteří se tváří jako vysokoškolští profesoři, charitativně činné bohaté vdovy, extravagantní tatéři nebo opilí bezdomovci? Pokud to chcete zjistit, může to být nebezpečná cesta.
Podrobné, báječně odpozorované popisy skutečného města, jak je Pražané znají. Postavy, charakterizované tak, že byste je mohli potkat za rohem, na zastávce tramvaje nebo u baru. Dialogy z každodenního života, proložené hlubšími úvahami. A najednou se z tohoto naprostého normálu čtenář octne ve světě postmoderní magie. Je vtažen do děje a napětí ho neopustí, dokud knihu nedočte.

06.01.2018 5 z 5


Tajná kniha Šerosvitu Tajná kniha Šerosvitu * antologie

Městská fantasy s prvky hororu od šesti autorek. Nejvíc se mi líbily části od Lucie Lukačovičové: O lišce, která běží k táboru, Julie Novákové: O nefritovém amuletu a Vilmy Kadlečkové: O lišce a lovci

06.01.2018 5 z 5


Putování za dalekým snem Putování za dalekým snem Ivana Dirk Lukačovičová (p)

Kniha je románem, zčásti životopisným, doplněným 88 barevnými fotografiemi z nejrůznějších zemí, nikoliv cestopisem. Je to napínavý příběh dětství, dospívání a dospělého věku, umístěný v řadě zemí všech kontinentů.

06.01.2018 5 z 5