IvanaBr IvanaBr komentáře u knih

☰ menu

Sára. Kniha první Sára. Kniha první Esther Hicks

Tyto drobné knížečky příběhů pro děti obsahují tolik lásky a moudrosti, že by to měla být "povinná četba" pro každého. Ať už je dítětem, nebo rodičem.

28.07.2015 5 z 5


Čarovný princ Čarovný princ Julie Garwood

Krásný odpočinek, bez nutnosti cokoli řešit.

28.07.2015 4 z 5


Drž mě pevně, miluj mě zlehka: Příběhy z tančírny Century Drž mě pevně, miluj mě zlehka: Příběhy z tančírny Century Robert Fulghum

Po shlédnutí divadelního představení jsem chtěla tančit. Jen při pohledu na obálku knihy slyším hudbu a mé nohy začínají být neklidné.
Těším se až si přečtu knihu.

17.07.2015


Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Robert Fulghum

Tuto knížku povídek znám jen z audio verze. Poslouchala jsem je několikrát před spaním, nebo v noci, když jsem nemohla spát. A dle projedí diskuse zjišťuji, že v mé audio verzi je jen několik povídek z celku. :-)
Některé povídky jsou milé a úsměvné. Jiné nutí k zamyšlení. Některé se mě nedotkli. Je to přesně o tom, jaké máme vlastní zkušenosti. Co nám na přečtené, nebo slyšené říká naše srdce.
Nečekejte od této milé knížečky nic světoborného. Motivačních knížek je celá řada a pokud hledáte, určitě najdete.
Tohle jsou prostě milé povídky před spaním. Uklidní, pohladí, zasadí semínko. :-)

17.07.2015


Osada na kolečkách Osada na kolečkách Adolf Kuba

Tuto malou knížku pro kluky od 10 let mám od svých dětských let. Mám ji moc ráda. v dětství a dospívání jsem jí četla několikrát. V dospělosti ležela polozapomenuta v knihovně. Loni v létě jsem se k ní vrátila v době, kdy se má dospělá dcera chystala na svou první cyklodovolenou. :-)
Sama jsem na kole nikdy moc nejezdila. Jízdy na kole za celý svůj život bych mohla spočítat na prstech svých rukou. Mockrát jsem však tábořila. rozhodně v dětství. I když to bylo s rodiči a sourozenci.
Příběh je velmi jednoduchý a dalo by se říci plochý. Popisy krajiny, řeč ptactva, svítání, západy slunce, ohně jsou však nezapomenutelné. A ta skvělá čeština. Dokonalá, květnatá, skoro bych mohla říci božská. I ve své dnes už trochu archaické podobě. V dnešních knihách tak dokonalou češtinu už nevídám. A jen tento zážitek za přečtení rozhodně stojí.
A to nemluvím o krásné pohádce o vývoji cyklistiky (od jeho pravěku až do dnes bych asi řekla "středověku" :-) )

16.07.2015 4 z 5


Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Je to již několik let, co jsem viděla film, a četla tuto útlou knížečku. Nedokáži popsat své pocity. Úcta, respekt, láska k lidem i přírodě. Píle a trpělivost. Ať se děje co se děje, dělat a opakovat každý den maličkost: sbírat, třídit, sázet. Výsledky jsou viditelné až po letech. A je to v tomto případě krása nesmírná. :-)
Velký vzor a učitel. To je pro mě tento osamělý pastýř. Zatím mu nesahám ani po kotníky. Když nevidím výsledky mám tendenci s jakoukoli činností končit. V dnešní uspěchané době je to téměř obecná vlastnost. Přestat. Každý chce výsledky rychle. Teď hned, nejlépe již včera. Tak to vsak nefunguje. Je potřeba se učit trpělivosti a vytrvalosti.
Držme si palce, ať se nám daří. Dělejme s láskou vytrvale a trpělivě ty každodenní maličkosti a až se jednou ohlédneme, zjistíme, že jsme se zasloužili o krásnou krajinu našich životů.
Přeji nám všem hodně sil. :-)

16.07.2015 5 z 5


Učebnice sebelásky Učebnice sebelásky Lucie Kolaříková

Učebnice života. V několika příbězích jsem se viděla. Ať již v minulosti, nebo v současnosti.
Skvěle popsáno, jak mít ráda sama sebe v každé situaci. A díky tomu i ostatní milovat, nebo alespoň respektovat takové jací jsou. Stále se máme co učit.
Děkuji

13.07.2015 4 z 5


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Knihu jsem přečetla již dvakrát. Vždy mi z ní běhá mráz po zádech. Příběh je velmi uvěřitelný. V současné politické situaci je jeho uvěřitelnost ještě větší.
Těším se, že tento příběh zůstane pouze fikcí a nikdy se nenaplní.

13.07.2015 5 z 5