Instantniadam Instantniadam komentáře u knih

☰ menu

Hovory k sobě Hovory k sobě Marcus Aurelius

Pozoruhodná sbírka myšlenek. Jen mám pocit, že jsem se ji snažil číst moc brzo a vrátím se k ní zas za pár let.

01.12.2023 5 z 5


Taková normální kuchařka Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Takovej normální přístup k jídlu. Jednoduché vaření a hlavně normální suroviny. Kuchařka má také skvělý úvod, kde se dozvíte, co by tak měla obsahovat domácí spižírna. Skoro nic z toho jsem nikdy v zásobě neměl, ale jednou to vyjde :D

28.09.2023 5 z 5


Nástroje titánů Nástroje titánů Timothy Ferriss

Slušná sbírka inspirace. Je to jedna z těch knih, kterou jsem se nesnažil přečíst na jeden zátah. Nechávám ji ležet na stole a a vždy nalistuji něco zajímavého.

28.09.2023 5 z 5


Juliánova cesta aneb Putování s Mnichem, který prodal své ferrari Juliánova cesta aneb Putování s Mnichem, který prodal své ferrari Robin S. Sharma

První kniha kterou jsem od autora četl. Zpočátku jsem byl trochu skeptický, že možná bude až moc ezo.. Nebyla. Překvapilo mě, jak je čtivá a má v sobě spoustu inspirativních myšlenek. Nenutí člověka hned všeho nechat a odstěhovat se do hor. Naopak ukazuje možné cesty, jak se nad věcmi zamyslet jinak. Jen se mi tolik nepodařilo napojit na hlavní postavu a vnímal jsem spíše jednotlivé myšlenky.

11.08.2023 4 z 5


Normální lidi Normální lidi Sally Rooney

Naše generace se v tom životě občas nějak plácá a autorka to hezky vystihuje.
Absence uvozovek je nezvyk, ale zrychluje tempo čtení. Knihu jsem si užil i přes vliv seriálové adaptace, která mi přišla o dost depresivnější.

20.03.2021 5 z 5


Volba: Klíčový okamžik Volba: Klíčový okamžik Jakub Trpiš

První část knihy je rozhodně poutavá. Pozorně jsem sledoval, jak Tomáš dochází k vlastnímu poznání. Má to zajímavou myšlenku. Od druhé části knihy mi to už nešlo dočíst. Možná mi zde moc nesedl ten postapo svět.

14.03.2021 3 z 5