Ilofka Ilofka komentáře u knih

☰ menu

Posmrtný život Holly Chaseové Posmrtný život Holly Chaseové Cynthia Hand

Od téhle knížky jsem v podstatě nic nečekala, a možná proto mě tak příjemně překvapila. Číst ji na Vánoce by mělo určitě ještě větší kouzlo, ale skvěle jsem si ji užila i v deštivém dubnu. Rozhodně doporučuju všem milovníkům young adult příběhů s poselstvím :)

02.04.2023 4 z 5


Medvěd a Slavík Medvěd a Slavík Katherine Arden

Knížku jsem četla nadvakrát, ale jsem ráda, že jsem jí nakonec dala šanci, protože poetický styl autorky a hlavně její popisy barev a zimní přírody jsou opravdu krásné. Když jsem se do knihy pustila poprvé, zhruba po šedesáti stranách jsem ji odložila, protože mě začátek nijak nechytil. Zhruba po čtvrt roce jsem se do ní zkusila začíst ještě jednou a tentokrát to klaplo. Atmosférou a mytologickými slovanskými postavami mi to trochu připomínalo Světla nad močálem, což je jedna z mých oblíbených knih, takže to vybojovalo Medvědovi a slavíkovi hvězdičku navíc. Celkem tedy čtyři hvězdičky :)

16.03.2023 4 z 5


Odvážná čtyřka - Ve stínu velehor Odvážná čtyřka - Ve stínu velehor Christoph Dittert

Perfektní dobrodružství, které bude bavit kluky i holky (i když kluky možná o kousek víc). Moc se mi líbila kombinace "klasické" beletrie a šifer, úkolů a rébusů, které hlavní hrdinové musí rozluštit a vy je můžete luštit s nimi. Skvělý je i vložený deník a mapa :-)

28.07.2022 5 z 5


Dobrodružství na statku Dobrodružství na statku Maren Von Klitzing

Veselé, roztomile ilustrované příběhy ze statku, kde by chtěl strávit prázdniny každý. Nás nejvíc pobavil příběh o slepičkách, které vlezou na strom a nedokážou slézt dolů :-). Milé čtení s bonusem v podobě naučení se dnů v týdnu.

28.07.2022 5 z 5


Žárlivost a jiné povídky Žárlivost a jiné povídky Jo Nesbø

Povídkové sbírky mám moc ráda, ale málokdy mě povídky svou pointou "uspokojí", obzvlášť když šokující zvrat odhalím už na první stránce. Tady se mi to bohužel stalo zhruba v polovině případů, což bylo způsobeno hlavně tím, že většina povídek měla stejný motiv, jen hrdinové se měnili. Ani tak mi to ale nezkazilo požitek ze čtení, protože Nesbo psát prostě umí a jeho svérázní hrdinové mě vždycky osloví. Někdy mám chuť je profackovat, jindy nad jejich zabedněností obracím oči v sloup, ale rozhodně mi nikdy nejsou lhostejní. Takže zkrátka a jednoduše, pokud jsou povídky váš šálek kávy a máte rádi plastické a uvěřitelné postavy, tuhle knížku si rozhodně přečtěte.

29.04.2022 4 z 5


Láska & štěstí Láska & štěstí Jenna Evans Welch

Nečetla jsem autorčinu předchozí knihu, takže nemůžu srovnávat, ale pro mě to bylo příjemné čtení. Líbí se mi vtipná přirovnání i zábavné dialogy, navíc spoustu zmíněných míst jsem v Irsku navštívila, takže to bylo takové příjemné nostalgické zavzpomínání.

12.02.2021 4 z 5


Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Tahle kniha se mi dostala do ruky víceméně náhodou, a i když jsem nečetla sérii Selekce a nejsem ani cílová skupina, musím říct, že to bylo opravdu příjemné čtení. Ocenila jsem i ilustrace, které příběhy krásně doplňovaly. Knihu jsem přečetla za jeden den a teď přemýšlím, že sáhnu po celé sérii (i když už vím, jak to celé dopadne).

25.11.2020 4 z 5


Děti boží Děti boží David Hidden

Velice syrový a drsný příběh, určitě není vhodný pro každého - jak formou, tak obsahem. Detektivky i thrillery mám ráda a po přečtení celé řady severských "krváků" jsem si myslela, že už jsem vůči násilí v knihách poměrně otupělá, ale tenhle příběh byl opravdu hodně drsný. Doposlouchala jsem (výkon Jiřího Žáka byl velice sugestivní), příběh je rozhodně zpracovaný kvalitně, ale některé scény nemůžu z hlavy dostat dodnes.

01.10.2019 2 z 5


Quo vadis? Quo vadis? Henryk Sienkiewicz

První kniha v životě, co mě rozbrečela. Četla jsem ji sice už na střední, ale dodnes si ten pocit z ní pamatuju. Skvělé klasické dílo!

01.10.2019 5 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Knihu jsem si s sebou přibalila na cestu na dovolenou. Čekání na letišti mi zpříjemnila, bylo to svižné a fajn čtení, ale vracet se k ní určitě nebudu.

01.10.2019 3 z 5