hellhouse hellhouse komentáře u knih

☰ menu

Druhý život začíná ve chvíli, kdy pochopíš, že máš jen jeden Druhý život začíná ve chvíli, kdy pochopíš, že máš jen jeden Raphaëlle Giordano

Příjemné čtení o ženě, která se rozhodla radikálně změnit svůj postoj k životu. Začala uvědoměle u sebe za pomocí svého mentora. Kniha zachycuje jednotlivé kroky k pozitivním změnám. Čtivě tak ukazuje, že na změnu v životě není nikdy pozdě, ani pokud jste matkou či milující ženou s pochybami o sobě samé.

06.10.2020 3 z 5


Líný cestovatel Líný cestovatel Dan Kieran

Autor se zamýšlí nad různorodostí, které může nabídnout tzv. Pomalé cestování. Dnes jsme zvyklí využít své dovolené k tomu, abychom navštívili místa, na kterých již před námi bylo mnoho lidí. Spěcháme za něčím, co nám nabízí průvodce, kde se musíme rychle vyfotit, abychom splnili misi. Odškrtli si na seznamu místo a vyrazili k dalšímu. Při takovém typickém cestování o dovolené dnešní doby můžeme přijít o zajímavé alternativní zážitky.

V knize se autor ohlíží na různé příběhy z historie, které vlastně byly zářným příkladem Pomalého cestování. Občas to působilo rušivě, když zrovna v kapitole vyprávěl o své cestě, kterou právě prokládal nějakými příběhy historických či jiných postav.

08.08.2020


Poslouchej své břicho Poslouchej své břicho Rob Knight

Možná jsem čekal obsahově malinko něco jiného, avšak nějaké informace mi to dalo

27.09.2019


Posilovna pro mladé duše Posilovna pro mladé duše Jeffrey Eisen

Zajímavé a příjemně čtivé pojetí dvou cest, které se vinuly každá jiným směrem. Ač mířily každá jinam, směřovaly vlastně stejně tam i zpět. Kniha popisuje dva příběhy sebeuvědomování se otce se synem. Krásně se tak ukazuje, že začít pracovat na sobě, na změně myšlení lze v každém věku a nikdy není pozdě tenhle proces začít.

15.07.2019


Slovník štěstí a pohody Slovník štěstí a pohody Václav Budinský

Zajímavé pohledy na chování sebe sama, doporučení jak něco dělat jinak a prospět nejen sám sobě a svému okolí :-)

01.01.2019 4 z 5


První dojem První dojem Chip Kidd

Zajímavá kniha o jiném pohledu na věci i okamžiky kolem nás. Možná jsem nečekal úplně to, co jsem od knihy dostal podle obalu, ale obsah mi to poté dokázal vynahradit.

28.11.2018


Proč nikdy nestíhám - Jak najít rovnováhu mezi prací a soukromím Proč nikdy nestíhám - Jak najít rovnováhu mezi prací a soukromím Tony Crabbe

Ve světě nadbytku je toliko rušivých elementů soustředěnosti a je tak snadné se nechat zviklat od daného cíle nebo úkolu. Autor se nad spousty věcmi zamýšlí, ukazuje různé příklady, kterými se lze inspirovat nejen v pracovním životě. V závěru každé kapitoly jsou k dispozici shrnující cvičení.

10.09.2018 4 z 5


Misery Misery Stephen King

Další kniha od Stephena Kinga za mnou. Musím vyzdvihnout parádní formu popisu postavy Paula a jeho vnitřních pohnutek, pochodů a bolestí, které ve svém vězení absolvoval. Ostatně, na to jsem už u Stephena zvyklý. Podobně jako u Osvícení, půjdu koukat na filmovou verzi a zřejmě budu velice kritický (s nadsázkou). Filmová předloha mě vždycky nějak minula, ovšem nějaké ty útržky z ukázek mi v hlavě zakořenily dostatečně silně, že se moje představivost přes tuhle skutečnost nedokázala posunout dál. A to je postava Annie, kterou jsem si zaškatulkoval vizuelně jako herečku Kathy Bates ještě před tím, než ji začal ve své knize popisovat.

09.06.2018


Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Dominik Landsman

Velice dobře napsáno. Pohled muže a pohled ženy na stejnou věc formou kapitol. Pobavil jsem se, protože jako muž jsem se nejen v lecčem viděl, ale místy jsem se domníval, že se píše o mně.

26.03.2018 5 z 5


Rasputin, ďábel v mnišské kutně? Rasputin, ďábel v mnišské kutně? Norbert V. Frankenstein

Knihu jsem přečetl za dvě odpoledne. To se u mě příliš často nestává. Dílo zaujme zkoumáním a popisováním určitých dobových událostí několikerými pohledy.

Jedním z názorových proudů tu zaujímá také dcera Rasputina, která vyvrací mnohé pomluvy mířené na svého otce.

08.01.2018 3 z 5


Vladař Vladař Niccolò Machiavelli

Vladaře jsem četl dost dlouho. I když je to kniha, která by se dala přečíst svým počtem stran a formátem za jedno odpoledne, nějak jsem se od ní neustále odtrhával. Možná je to mnohými odkazy na různé dobové události a nespočetnými jmény různých měst, lidí a válek. Kniha nabízí u každé události, o které se píše, vždy poznámku. Ta se nachází v zadní části knihy pod konkrétním číslem. Objasní tak i neznalým o co vlastně šlo nebo kdo daná osoba je a co způsobila. Možná právě tenhle prvek mě od knihy stále odrazoval, že jsem ji nedokázal číst v kuse. Nebo to také mohla být má lenost. Každopádně pro znalce dějepisu půjde o knihu, kterou slupne jako malinu. Já si z knihy odnesl nějaké poznatky, které srovnávám s dnešní dobou a to pokládám za velice zajímavé.

08.01.2018