První dojem

První dojem https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/306894/bmid_ted-prvni-dojem-mhQ-306894.jpg 3 14 6

První dojem je nejdůležitější. Určuje, zda je něco ojedinělé, nakolik nás to či ono zaujme, jestli si to koupíme, i to, jak se cítíme. Ve své knížce se autor věnuje prvním dojmům v různých oblastech. Představuje nám svůj názor na každodenní designy, svým kritickým a zkušeným okem rozlišuje ty dobré, špatné, absurdní či geniální. Ať už jde o typ vašich ranních novin, automat na jízdenky MHD, knihy, mobily nebo obal čokoládových tyčinek, kterými se večer odměňujete. Odkrývá tajemství pozadí jakéhokoli tvořivého rozhodnutí se zdravou dávkou humoru a profesionality. Tato kniha je vyznáním lásky k designu, odhalením neviditelné krásy a zrady v jednoduchých rozhodnutích - takových, které si nikdo z nás ani neuvědomuje. S každým novým faktem autor dokazuje, nakolik je první dojem důležitý při našem vnímání světa.... celý text

Žánr:
Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Noxi
Originální název:

Judge This , 2015


více info...

Přidat komentář

MirekUL
12.12.2021 3 z 5

Kniha obsahuje celou řadu zajímavých praktických příkladů, ale chybělo mi nějaké hlubší a komplexnější pojednání o podstatě a důležitosti prvního dojmu, který je hlavním tématem knihy.

Ashi
07.09.2020 3 z 5

Některé postřehy jsou zajímavé, ale přiznám se, že mě kniha zas až tak nebavila.


hellhouse
28.11.2018

Zajímavá kniha o jiném pohledu na věci i okamžiky kolem nás. Možná jsem nečekal úplně to, co jsem od knihy dostal podle obalu, ale obsah mi to poté dokázal vynahradit.

Lumine
16.09.2017 3 z 5

Byla zajímavá, ale na první dojem jsem čekala něco úplně jiného. :D Pravděpodobně moc tajemna na obálce.
Když už si nastavím nějakou škálu, čeká se, že ji budu dodržovat, ne? Jednou dvakrát to přehnat a přetáhnout škálu ještě ano, ale tady se to dělo častěji.
Líbí se mi provázání nápad - obálka. Vše je tím pěkně vysvětleno, ale díky tomu, že je většina knihy psána tímto stylem, se čtení za chvíli omrzí.

Rumplestiltskin
30.08.2017 5 z 5

Mě osobně bavila. Několikrát jsem se zasmála nad některými prupovídkami a zamyslela se nad designem. Taky to jasně ukazuje, že tajemnost někdy není na škodu, stejně jako přímočarost sdělení občas škodit může.
Navíc za 69 Kč z Levných knih, no neberte to. Za tu cenu to bylo moc příjemné počtení na jeden večer.

Flipper
18.08.2017 3 z 5

Na prvý dojem je to kniha o nejakom psychologickom výskume dojmov. Avšak dostanete knihu o designe skĺbenú s autorovou reklamou na jeho knižné obálky. Posudzovanie prvého dojmu na škále tzv. "záhadometra" niekedy trafí do čierného (nápis výluky metra), inokedy vôbec (str.66 ak sú jednofarebné americké bankovky super jednoduché, zrejme európania s farebným rozlíšením nechápu "jednoduchosť") a niekedy je na mieste vlastná subjektivita (s. 115 môj prvý dojem s knižnej obálky bol: hviezdna obloha v kontraste s nehodou - čiže som myslel na nejaký "nebeský osud" - preto mi autorové vysvetlenie pripadalo nadmieru subjektívne).

Štítky knihy

design grafický design první dojem

Autorovy knížky

Chip Kidd
americká
2016  64%První dojem

Kniha První dojem je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce10x
Chystám se číst7x
dalších seznamech1x