Proč nikdy nestíhám - Jak najít rovnováhu mezi prací a soukromím

Proč nikdy nestíhám - Jak najít rovnováhu mezi prací a soukromím https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251866/mid_proc-nikdy-nestiham-jak-najit-rovno-251866.jpg 4 6 2

Autor se snaží odbourat mýtus, že spokojenosti v zaměstnání dosáhnete tím, že budete zvládat všechny úkoly. Naopak! Musíte uchopit život do svých rukou, rozpoznat a soustředit se na to, co je důležité, dostatečně se věnovat své rodině a koníčkům, zmobilizovat v sobě sílu ke změnám, které vám umožní prospívat a život si smysluplně užít. Pokud chcete získat kontrolu nad svým životem i kariérou, odhoďte práci a najděte si čas na tuto knihu.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Noxi
Originální název:

Busy. How to thrive in a world of too much , 2014


více info...

Přidat komentář

Eldar80
10.07.2019 3 z 5

Myslel jsem, že se bude jednat o běžnou literaturu osobního růstu na téma uspořádání času, nastavení priorit, motivace apod. Jenže kniha se prakticky celá týká přepracovanosti ze zaměstnání.
Mě naopak zajímá uspořádání aktivit ve volném čase, takže jsem se s knihou totálně minul. Myslel jsem, že třeba rady bude možné použít obecně, ale celá kniha je psaná takovou formou, že to nejde.
Má neschopnost nedočíst knihu pak způsobila, že jsem to přečetl celé. Nakonec to nebylo tak špatné. Autor samozřejmě čerpá z mnoha ostatních podobných knih, zmiňuje problematiku flow apod. Při čtení bylo znát, že čerpá jak z vlastních zkušeností, tak si dal na knize opravdu záležet.
Subjektivně se mi zdá, že pro cílovou skupinu by to měla být užitečná kniha. Aspoň pro ty, kdo cítí potřebu si něco podobného přečíst. Možná také pro čtenáře, kteří bojují s různými formami prokrastinace. Minimálně by přečtení mělo inspirovat a jako syntéza je to celkem podařené.
Co se nepovedlo, tak neustálé připomínání, aby člověk nekontroloval mailovou schránku. Na každé třetí stránce to bylo časem absurdní. A občas pouhé přepsání důležitých myšlenek ze zdrojových knih.
Kniha se snaží věnovat nejpodstatnějším oblastem, které mohou přepracovaní lidé řešit. Obsahuje docela důležitou kapitolu o vztazích. Proto nakonec dávám tři hvězdy. Všechny kapitoly končí závěrečným shrnutím. Pro cílovou skupinu bude kniha přínosná, ale pro ostatní asi ne. Pak bude hrozit, že to bude zbytečné čtení. 65%

hellhouse
10.09.2018 4 z 5

Ve světě nadbytku je toliko rušivých elementů soustředěnosti a je tak snadné se nechat zviklat od daného cíle nebo úkolu. Autor se nad spousty věcmi zamýšlí, ukazuje různé příklady, kterými se lze inspirovat nejen v pracovním životě. V závěru každé kapitoly jsou k dispozici shrnující cvičení.


Autorovy knížky

Tony Crabbe
americká
2015  80%Proč nikdy nestíhám - Jak najít rovnováhu mezi prací a soukromím

Kniha Proč nikdy nestíhám - Jak najít rovnováhu mezi prací a soukromím je v

Právě čtených1x
Přečtených10x
Doporučených1x
Knihotéce12x
Chystám se číst14x
Chci si koupit5x