Hedvika959 Hedvika959 komentáře u knih

☰ menu

Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

Román z druhé světové války podán úplně jinak. Překvapilo mě jak rozdílně lidé k válce přistupovaly a jak rozdílně se jim žilo. Autorka podbarvila jinak krutou knihu láskou.
Nejvíce se mi líbila ta část kde obléhaly Leningrad. Četlo se mi to opravdu rychle. Styl psaní byl tak samozřejmý a strašně smutný. Když se děj však přehoupne do druhé poloviny je z toho najednou erotický román. A věřte mi hodně barvitý. Tuhle část knihy jsem vpodstatě přeskákala. Nelíbilo se mi to tam.
Před koncem je velká akce, která ale vyústí v pomalý až trochu nudný konec. Skoro nic se nestane. Přesto se mi líbil. Tak nějak to vytvořilo lehký otevřený konec.

19.04.2021 4 z 5


Divotvůrce Divotvůrce Sebastien de Castell

Tak tohle mě opravdu bavilo. Kniha byla čtivá, vtipná a všechny postavy jsem měla ráda. Kelen byl mírně neschopný, ale pěkně propracovaný. Celé se to veze na autorově nevšedním humoru, který celou knihu báječně doladil.

03.03.2021 4 z 5


Ostrov na konci všeho Ostrov na konci všeho Kiran Millwood Hargrave

Rozhodně další zajímavá kniha. Obsah mě překvapil a zase jsem nad ním velmi dlouho dumala. Autorka má sice zálibu zabíjet postavy, ale přes to bych stále řádila mezi dětskou literaturu. Ale nenechte se odradit. I starším čtenářům stojí za to si to přečíst. Celé je to na mírně depresivní vlně, která je ovšem velmi poutavá a silná.

03.03.2021 3 z 5


Dívka z inkoustu a hvězd Dívka z inkoustu a hvězd Kiran Millwood Hargrave

Rozhodně zajímavá kniha. Po přečtení jsem o ní dlouho přemýšlela. Autorka má velmi pěkné vykreslený svět a celý příběh je spíš drsnější pohádka. Ovšem zaujala mě jak obálkou tak obsahem.

03.03.2021 3 z 5


Traviči ze země Caux 1: Dutý drahokam Traviči ze země Caux 1: Dutý drahokam Susannah Appelbaum

Jako pohádka dobrý. Příběh je v zásadě klidný a kniha čtivá. Jen jsem se chvílemi strácela. Zaujala mě obálka a obsah potěšil i přes to že nejsem cílová skupina.

03.03.2021 3 z 5


Zrcadlení Zrcadlení A.G. Howard (p)

Tak konec byl opravdu třešnička. Krásné jsem si všechno dokázala představit a hrozně jsem to prožívala. Napětí se drželo až do konce a suprove vygradovalo. Rozhodně koho první dvě knihy odrazovaly jen kvůli téhle třetí si to všechno přečtěte.
(přemýšlela jsem jestli autorka během psaní na něčem náhodou nejela,nebo není sama podsvětník protože to by člověk nevymyslel)

03.03.2021 5 z 5


Divotání Divotání A.G. Howard (p)

Příběh se pěkně četl. Nebyl zbytečně zdlouhavý. Líbilo se mi jak se postupně odhalovaly všechny možné skutečnosti. Jsem rozhodně Morfeus tým i když mě malinko zlobilo jak byl proměnlivý, (ale zase to k němu neodmyslitelně pasovalo.) dvojka mě bavila mnohem víc než první kniha. A po přečtení jsem hned sáhla po trojce

03.03.2021 4 z 5


Šepotání Šepotání A.G. Howard (p)

Sice na začátku to bylo mírně komplikované a hůře se to četlo, ale jakmile se prekoušeme přes první kapitolu ukáže se v celé kráse. Tím že se to odehrává celé v říši divů má autorka dokonalou půdu pro všechno.... Úplně všechno. Alissa mi jako hrdinka vyhovovala, ale nepřišla mi tak propracovaná jako třeba Morfeus který byl neskutečně uvěřitelný a živý. Za nápad hvězdička na víc jinak je to dobrá YA kniha na odpočinek

03.03.2021 4 z 5


Nikdynoc Nikdynoc Jay Kristoff

(SPOILER) Upřímně hodnotit tuhle knihu bylo docela oříšek. Na to jaké to mělo ohromné bum a na kolik to bylo vyzdvihovaný.... Si myslím že to bylo trochu přehnaný. Ze začátku jsem si myslela že to ani nedočtu. Styl psaní byl na mě asi až moc syrový a upřímně moc nemusím když hlavní postava mluví jak dlazdič. Jinak svět ve kterém se to odehrává je něco nového a zajímavého. V zásadě mi nevadí krev ani souboje (mimochodem byli popsány moc hezky) a to že jich tam bylo hodně jen podtrhovalo dějovou linku a celkový dojem. S Miou jsem se vůbec nedokázala spojit (byla mi spíš velmi nepříjemná a otravná) , a bylo mi vlastně úplně jedno co se s ní stane. Ze začátku byl děj docela předvídatelný a zdlouhavý(až nudný). Někde uprostřed to začalo být celkem zajímavý (až na ty sexuální scény, které se tam absolutně nehodily a spíš mi to trochu pokazilo to napětí) ten konec byl docela povedený. Ovšem úplně to neláká se hned hladově vrhnout na další díl... Obecně hodnotím jako lepší nadprůměr.

02.03.2021 3 z 5