Havraspárka Havraspárka komentáře u knih

☰ menu

Zloději dýmu Zloději dýmu Sally Green

Průměrná fantasy, odpočinková, poměrně dobrá, ale nic převratného.

21.08.2019 2 z 5


Moje sestra Jodie Moje sestra Jodie Jacqueline Wilson

Moje nejoblíbenější dětská kniha, která se ihned po přečtení zařadila na můj seznam naprosto nejoblíbenějších knih (a je tam dodnes). Ačkoli se presentuje jako četba pro dívky zhruba desetileté, nerozpakovala bych se nad ní ani jako dospělá. Wilsonová má neuvěřitelný talent na vtáhnutí čtenáře do děje, prakticky až nemožnost neoblíbitelnosti hlavních postav a zkrátka celkového zpracování. Na konec bych asi řekla jedno - čtení jejích knih ve mně probudilo opravdu náročnou a vybíravou čtenářku, protože na něco tak dobrého, milého a zároveň smutného jsem dlouho po přečtení nenarazila.

21.08.2019 5 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Autorka oplývá až neskutečným talentem vtáhnout čtenáře do děje, I když jde o sebenudnější scénu. Opravdu jedna z nejlepších fantasy, co jsem kdy četla.

16.07.2019 5 z 5


Tri temné koruny Tri temné koruny Kendare Blake

No, začátek byl lehce zmatený a trochu se táhl, což mě nutilo dlouho tuto knihu odkládat, ale někde v půlce to nabralo ten pravý spád a konec jsem dočetla prakticky jedním dechem. Takže se rozhodně nenechte tím začátkem odradit!

16.07.2019 4 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Stále nějak nechápu, proč je kolem téhle série takový humbuk. Nejedná se o nic svetoborneho, naopak bych to označila jako lehce podprůměrnou fantasy. Kdyby se celá kniha zkrátila a byla napsaná ve stylu posledních kapitol, fajn, bylo by to docela dobré, ale takhle?

16.07.2019 1 z 5


Víš, že tě miluju? Víš, že tě miluju? Estelle Maskame

Ach bože... Na co jsem to zase narazila. Je tu špatně snad úplně všechno. Když pominu nelogičnost Edenina chování a naprostou nesympatičnost Tylera, vadilo mi to, že kniha nemá moc záživný děj a kromě vymetaní večírků se tam prakticky nic jiného neděje. Knihu dotčenou ještě nemám, tudíž nemohu soudit ten koncový "zvrat", o kterém tu všichni píšou, ale už teď vím, že tato kniha si u mě jednoznačně získala zasloužené místo v seznamu nejhorších knih...

16.07.2019 odpad!