Handula Handula komentáře u knih

☰ menu

Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Kniha je psaná krásným jazykem, děj pozvolně plyne a rozplétá se. Jen mi přišlo zvláštní, že hlavní hrdinku jsme sledovali v průběhu jejího dospívání, ale já jsem měla pocit, že se celou dobu chovala, jako by jí bylo stále třináct.

22.10.2015 4 z 5


Krycí jméno Verity Krycí jméno Verity Elizabeth Wein

Velmi zajímavě pojatá kniha o opravdovém přátelství a obdivuhodné statečnosti, hlavně druhá polovina má neuvěřitelný spád.

25.09.2015 4 z 5


Stín banyánu Stín banyánu Vaddey Ratner

Drsný a krásně napsaný příběh. Začátek byl sice trochu zdlouhavý, ale od poloviny jsem se od knihy nemohla odtrhnout.

12.10.2014 4 z 5


Dcera sněhu Dcera sněhu Eowyn Ivey

Příběh byl skutečně krásný, poetický a plný barvitých popisů přírody. Zima na Aljašce nejde už popsat reálněji. Ale nějak mi vadily dialogy v knize, přišly mi trochu strojené. Nevím, jestli to bylo překladem, ale objevovaly se tam novodobé výrazy, které mi do děje prostě neseděly. I tak ale stojí za přečtení.

26.09.2014 3 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Na začátku mi kniha připadala zajímavá, nicméně po chvíli jsem zjistila, že její podstatou je absurdní děj proložený nerealistickými historickými vsuvkami. Vtipné mi to nepřišlo téměř vůbec a v polovině mě děj tak strašně nebavil a vlastně ani nezajímal, takže jsem knihu nedočetla. Většině lidem se sice tento styl humoru evidentně líbí, nicméně za sebe ji doporučit bohužel nemůžu.

12.09.2014 2 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Původně jsem si myslela, že to bude trochu červená knihovna, ale opak je pravdou. Kniha mě skutečně nadchla a všem (především ženám) doporučuji!

16.04.2014 5 z 5