HanaVa98 HanaVa98 komentáře u knih

☰ menu

Nevěsta pro Moonrakers Nevěsta pro Moonrakers Peter O'Donnell

Velice krásný příběh, plný napětí, zvratů, dobrodružství i lásky. Lucy je silná a odvážná žena a také postavy kolem ní jsou velmi zajímavé. Čtení jsem si opravdu užila, závěr byl navíc velmi krásný, plný citů, romantických vyznání a také dramatického rozuzlení celého příběhu.

03.07.2023 5 z 5


Lvice v erbu krále Lvice v erbu krále Michaela Vaščíková

Nádherná kniha, plná romantiky, lásky, ale i napětí. Přečteno jedním dechem. Bylo mi opravdu líto, když jsem knihu dočítala, že příběh končí. Rozhodně mám další oblíbenou autorku, těším se a doufám, že se brzy dočkám dalšího krásného příběhu.

31.03.2023 5 z 5


Živé svetlo Živé svetlo Wilhelm Hünermann

Moc krásný příběh, hezky se četlo. Nejdříve jsem četla knihu od Mary Sharratt - Iluminace, která mě tak zaujala, že jsem příběh o sv. Hildegardě chtěla přečíst ještě od jiného autora. Živé světlo je psáno více s náboženskou tématikou. Je to kniha o víře v Boha, v Živé světlo, které Hildegardu provází celým životem. Výjimečná žena, která se narodila jako desáté dítě, proto byla přislíbena církvi jako desátek. Nemocné a slabé dítě, které se dožije osmdesáti let a je nazývána vizionářkou.

25.03.2023 5 z 5


Iluminace Iluminace Mary Sharratt

Fantastická kniha, nemohla jsem se místy vůbec od čtení odtrhnout. Žasnu nad životem, sílou a moudrostí Hildegardy. Kniha je velice čtivá, příběh je napínavý a dokonale popisuje tehdejší dobu. Hned se chystám na další z knih této autorky.

03.03.2023 5 z 5


Záhada zmizelého šlechtice Záhada zmizelého šlechtice Martina Novotná

Právě dočteno a jsem velmi nadšená. Příběh se mi líbil, hlavní postavy jsou sympatické a děj byl pěkně zamotaný. Do poslední chvíle jsem netušila, jak to celé dopadne. Moc pěkně napsáno, krásně se mi četlo a jen nerada jsem knihu odkládala.
Pan Tadeáš se mi chvílemi zdál na Vítka příliš přísný a Vítek mi chvílemi připadal zase příliš přísný na Prokopa. Přitom Vítek vyšel ze stejných poměrů jako Prokop. Ale jinak opravdu skvělá kniha a já už se moc těším na další pokračování.

15.02.2023 5 z 5


Královi rytíři Královi rytíři Richard Dostál

Knihy pana Dostála jsou u mě číslo jedna. I tato je dokonalá svým příběhem plným napětí i romantiky. Moc se mi líbilo vyobrazení hlavních hrdinů Jindřicha z Lipé a Jana z Vartenberka.

06.01.2023 5 z 5


Smrt pána z Valdeka Smrt pána z Valdeka Richard Dostál

Velmi zajímavé čtení (ostatně jako u předchozích dvou dílů). Příběh se mi moc líbil, nejen dobou do které je vsazen, ale i napětím a romantikou, které sálají z každé kapitoly. Kdyby byly další příběhy nejvyššího soudce, určitě je budu chtít do své knihovny.

06.01.2023 5 z 5


Křižák a čarodějnice Křižák a čarodějnice Richard Dostál

Druhý díl vůbec nezklamal, právě naopak opět dokonalý příběh se sympatickými postavami. Knihy pana Dostála jsou úžasné a velice čtivé. Příběh v jeho podání je plný dobrodružství, romantiky a historie.

06.01.2023 5 z 5


Případy královského soudce Případy královského soudce Richard Dostál

Kniha se mi velmi líbila, hodně čtivé. Trochu tajemství kolem objasňování detektivní zápletky, trochu romantiky a spoustu napětí. Postava Petra z Rožmberka je velice sympatická.

06.01.2023 5 z 5


Dvojí ortel Dvojí ortel Jana Pažoutová

Skvělá a nesmírně napínavá kniha, která se čte velice dobře a nejde se od ní odtrhnout. Začátek knihy je tak napínavý a dramatický, že ani nejde přestat číst. Celý příběh je napínavý až do samého závěru. Pokračování životní cesty hlavního hrdiny Vojtěcha bych si určitě přečetla s velkou chutí.

07.01.2022 5 z 5