Lvice v erbu krále

Lvice v erbu krále https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499128/bmid_lvice-v-erbu-krale-pCK-499128.png 4 20 11

Středověká romance plná krásných dam, odvážných rytířů, lásky a nečekaných zvratů. Dobrodružství jak na bitevním poli, tak i na tom milostném. Isabel se stává ženou sebevědomého a pyšného krále Filipa, který své zemi vládne tvrdě, ale spravedlivě. Mladá dívka je do svatby nucena přesto, že miluje jiného. A po odhalení její údajné zrady ji má stihnout krutý trest. Tomu naštěstí zabrání její věrná služebnice Sára. Král díky ní své ženě odpustí a začne chápat, čím pro ni je. Cizím a krutým hromotlukem. A tak se nečekaně pokusí získat její srdce. Isabel se však cítí být v pasti. Do všeho navíc zasáhne náhlé přepadení tvrze jejího otce. Mnohá další dobrodružství, bitvy a úskalí odhalí pravou tvář lásky nejen králi.... celý text

Přidat komentář

jana7289
24.03.2024 5 z 5

Lvice v erbu krále začíná svatbou krále Filipa se sedmnáctiletou Isabel, která ze svatby není nadšená a z muže má strach. V průběhu příběhu ale zjistíte, že se opravdu nemá soudit podle vzhledu, a tak Isabel postupně na svého manžela mění názor.
Ze začátku jsem měla trochu problém se začíst, protože je to psané v "dobové" mluvě, ale jakmile jsem si na ni zvykla, nemohla jsem knihu odložit. Musím říct, že jsem od knihy dostala přesně to, co jsem čekala. Romantiku, a teď nemyslím jen to, že šupky dupky vlítnem na to a všechno se vyřeší, ale postupné poznávání postav, utváření důvěry, atd. Prostě vznik základů vztahu, jaký by měl být. Ale taky tu byla i spousta akce, bitek a i zrady a odplaty.
Nečekejte ale nějaký historicky přesný příběh, odehrává se to sice ve středověku, ale ve fiktivní zemi. (To jen taková poznámka na okraj).

Ctenaricek4
18.02.2024 3 z 5

Mě kniha přišla z počátku taková hrozně neosobní a některé pasáže až naivní. Nesedl mi autorčin styl psaní. Přišlo mi, že ta kniha je o ničem. Naštěstí, později se to trochu rozjelo a dalo se to již lépe číst. Stejně mám ale pocit, že jsem četla knihu někoho, kdo se s psaním knih teprve seznamuje. Nakonec hodnotím třemi hvězdami, hlavně za tu druhou polovinu knihy.


Martule44
28.01.2024 4 z 5

Romantický příběh zasazený do historie, ... Tedy příjemné čtení v mrazivé neděli, kterou oživilo slunce :-)

mgr-zuzanayNVy
13.11.2023 5 z 5

Knihu jsem přečetla za jedno odpoledne, tedy velmi čtivá. Děj se odehrává ve středověku, ale zde je znát romantická duše autorky, kdy by zasazení románu šlo do jakékoliv doby. Kdo čeká historická fakta, bude zklamán. Ale kdo jest duše romantická, chce si odpočinout a vypnout, vřele doporučuji tento "sexy román", který je hlavně o vztahu a lásce dvou lidí.

Tichý_čtenář
05.11.2023 5 z 5

Kniha mě bavila od začátku do konce. Napínavá , dobrodružná, romantická. Líbila se mi služebná Sára se svou drzostí a smělostí.

Julča_Knihomil
05.11.2023 5 z 5

Obálka knihy i její ilustrace jsou krásně provedené. Od knihy se odtrhnout jen tak nedalo, přičemž jsem se vždy těšila na to, až se opět začtu. Napsané to je velmi plynule a čtivě. Příběh je romantický a dobrodružný, moc mě bavil. Těším se již na další knihy od mé nově oblíbené autorky.

Fleur213
03.09.2023 2 z 5

Obal knihy i kresby se velice povedly. Navíc je to pěkná bichle. Co se týče stylu psaní a vyprávění, je znát, že se jedná o autorčinu prvotinu. Je vidět, že autorka má bujnou fantazii a snaží se nám předložit příběh lásky s překážkami. Za mě by mohl být příběh kratší a klidně i dramatičtější. Konec byl až moc přeslazený. Věřím, že pokud na sobě bude autorka dále pracovat, příští příběh bude vytříbenější.

Zetuška
09.07.2023 4 z 5

Pěkné, sice ne oslňující ale příběhy ze středověku s romantikou mám v oblibě. Děj nebyl špatný, občas mi drhlo čtení a jindy se četlo plynuleji. Oceňuji kresby v každé kapitole, které ji vhodně doprovodily. + mapa, která byla přehledná, využilo se z ní dost bodů v příběhu. Obálka knihy s erbem, co je na ní, též se využil a byl, tak popsán v poslední kapitole a zhotoven. K jednání postav, Isa, bylo jí 17, tak se to dalo pochopit, pak už lepší a poznala co má, trošku rychlý přerod u Filipa ale beru + jejich vztah zajímavý (Nebylo, klasické vyznání/vyjádření na poslední stránce, kdy si cit uvědomili, přiznalo se průběhu příběhu). Maličko bych ubrala z každé druhé stránky miluju tě a lásko. Vyznělo by mi to pak silněji a ne omílaně, dalo by to větší důraz na cit, který se zrodil, ale to jen subjektivní pocit, možná, vliv, že mám raději v knihách, důraz na co co je děláno pro druhé z lásky, než to pořád říkat. Slabší 4* v rámci žánru.

tomas0851
12.06.2023 5 z 5

Michaela Vaščíková - Lvice v erbu krále

Jedním slovem PECKA

Slovy Jarka Nohavici - hezký jsem si zabulel

"Jsem tvá hvězda, co z nebe spadla do tvé náruče. Tak blízká a dosažitelná jako nikdy. Chci tisíckrát říkat ti Filipe, Filipe, Filipe, miluji tě. "

Prvotina od Míši, Lvice v erbu krále, na mne zapůsobila velmi velmi pozitivně.
Jasný, není to úplně pro kluky, ale my romantický duše, si občas dopřejeme i toto.

Jak se píše v anotaci, 17ti letá holka se u snídaně dozví, že si ji za manželku vybral král, takže si ho vezme a táta věří, že mu neudělá ostudu. Prostě to chceš. Z krále, který se jeví jako morous, hromotluk a snad i despota, je Isabel fakt urvaná.

Prvních 50-60 stan mi fakt hlavní hrdinka brnkala na nervy , no, ale když ji osud nachystal popsané výše, není se co divit.

Ale pak.... Pak se to rozjede. Děj se rozvine, zejména díky její služebně Sáře. Jedete stránku za stránkou, dobrodružství za dobrodružstvím. Čekáte, co bude dál, jak se to vyvine, co se podělá, co se potká. .... Zvykne si Isabel na krále? To si už musíte přečíst.

Musím smeknout před autorkou, jak dle mého, napoprvé zvládla napsat netypické romantické vyprávění, které je plné akce, napětí, dobrodružství.

Pravda, ze začátku mi problém dělala jakási romantická květnatá staročeština, ale jak se člověk začetl, nebyl to problém.

Kdo má rád poutavou svižnou romantiku přijde si na své.

Příjemné odpočinkové čtení

alnahu
13.05.2023 5 z 5

I mě se tato romantická kniha ze středověku velmi líbila.V knize nechybí láska,napětí,zrada,ale i oddanost a odvaha.Je to taková příjemná romantická pohádka pro dospělé . Doporučuji k přečtení všem romantickým duším.
.

HanaVa98
31.03.2023 5 z 5

Nádherná kniha, plná romantiky, lásky, ale i napětí. Přečteno jedním dechem. Bylo mi opravdu líto, když jsem knihu dočítala, že příběh končí. Rozhodně mám další oblíbenou autorku, těším se a doufám, že se brzy dočkám dalšího krásného příběhu.

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

2023  81%Lvice v erbu krále
2023  100%Střípky času

Kniha Lvice v erbu krále je v

Právě čtených1x
Přečtených24x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce53x
Chystám se číst34x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x