Smrt pána z Valdeka

Smrt pána z Valdeka https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386772/bmid_smrt-pana-z-valdeka-NGr-386772.jpg 5 6 5

Historická detektivka zasazená do období konce XIV. století řeší záhadnou smrt Viléma Zajíce z Valdeka. Byla jeho smrt nešťastnou náhodou nebo dovedně narafičenou vraždou? Mohl být příčinou jeho skonu důvěrnější vztah s královnou Eliškou Přemyslovnou? O vyřešení záhady se snaží Petr I. z Rožmberka z titulu své funkce Nejvyššího královského sudího, ovšem má velký problém, neboť mezi podezřelé patří i král Jan Lucemburský. (BEZ-VYDAVATELE - upraveno)... celý text

Přidat komentář

HanaVa98
06.01.2023 5 z 5

Velmi zajímavé čtení (ostatně jako u předchozích dvou dílů). Příběh se mi moc líbil, nejen dobou do které je vsazen, ale i napětím a romantikou, které sálají z každé kapitoly. Kdyby byly další příběhy nejvyššího soudce, určitě je budu chtít do své knihovny.

čef
15.01.2022 5 z 5

Příjemné čtení jako i předchozí díly. Historicky myslím dobře podložené, postavy názorně vykreslené, příběh poutavý, bez neústrojných vymyšleností. Celkově tedy čtení nejenom na dobru noc, ale i k většímu pochopení doby vlády Jana Lucemburského.


Kerberos
14.10.2021 5 z 5

Třetí díl je ještě lepší, určitě doporučuji .Přivítala bych další pokračování.

hanzmb
07.12.2019 5 z 5

Tento 3.díl je již opravdovou historickou detektivkou. Petr řeší dokonce 2 případy. A musím konstatovat, že to autor dostal už na velmi slušnou úroveň. Chytilo mne to podstatně víc než např. Mstitel z Jenštejna.
A jestli mi 1.díl připomínal historickou romanci, ve 2. mě zarážela prokreslenost ženských postav, tak tady jsem přesvědčený, že minimálně neuváděnou spoluautorkou musí být žena. Takhle psát by chlap nezvládl :-). Zkuste se něco dozvědět o autorovi. Černá díra. Nebo že by Irena Dostálová nebyla jen autorkou obálky? 2 věci jsou škoda. Že tento autor(ka) není víc známý a tento díl je poslední z roku 2013. I když od dvojky jej dělí taky 7 let. Tak možná...

babystar
25.10.2019 5 z 5

Další střípek z naší historie. Podle wiki pan Vilém Zajíc z Valdeka zemřel na následky zranění v bitvě. Autor románu se s touto skutečností vypořádal po svém. Ukázal, že není radno si zahrávat s lidskými city, i kdyby se jednalo jen o ženu. Jeho hrdinové jsou z masa a kostí a nic lidského jim není cizí. I když Petr z Rožmberka měl v případě smrti pána z Valdeka pochopení pro lidskou slabost, tak nenašel, v případě druhém, smilování s těmi, co razili falešné stříbrné groše. Lidé jsou zkrátka stále stejní.

Kniha Smrt pána z Valdeka je v

Přečtených8x
Knihotéce38x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x