gab-inka gab-inka komentáře u knih

☰ menu

Terka, Bětka a primabábrlína Terka, Bětka a primabábrlína Kateřina Kubalová

Útlounká knížka s velkým srdcem :) ten příběh je milý a psaný od srdce, to je znát. Dobře napsané, poutavé, má to krásné vyústění a příběh je doprovázen pěknými ilustracemi. Kapitolky tak akorát dlouho pro naši "prvočtenářku" :)

11.01.2022 5 z 5


Zvířecí pomocníci: Klárka a vodicí pes Daisy Zvířecí pomocníci: Klárka a vodicí pes Daisy Anna Burdová

Tahle knížka má všechno, co má poutavá knížka pro děti mít. Zasmějete se u ní, dojmete se, dokonce i slzička ukápne a přitom se dozvíte hodně zajímavých věcí. Ano, i vy, pokud čtete s dětmi :-) Tuhle knížku už si děti můžou číst sami (8+), za mě je to ale hezké čtení i pro dospělé.

11.01.2022 5 z 5


Kluk a pes Kluk a pes Ivona Březinová

Paní Březinová patří k našim NEJ autorkám. Tahle knížka je čtivá, zábavná, ale jsou tam určité faktické mezery a nedostatky. Nemíním to jako kritiku, jsou to spíš prkotiny, které zachytí člověk, co se v dané problematice pohybuje. :-) Pro děti jinak určitě pěkná knížka, i když u nás s psí tematikou tentokrát víc zabodovala od jiné autorky "Klárka a vodicí pes Deisy".

11.01.2022 3 z 5


Vánoční pohádky Vánoční pohádky Zuzana Pospíšilová

Miluju vánoční knížky a s dětmi si jimi rádi zpříjemňujeme předvánoční čas. Ale tohle teda bylo velké zklamání. Některé pohádky sice měly hezký námět, ale autorka jako by ho neuměla pořádně rozpracovat, takže nakonec z toho bylo jen mlácení prázdné slámy. Nakonec jsem knížku prodala v bazaru jedné mamince fanynce Zuzany Pospíšilové - my osobně ji v knihovně mít nemusíme. Když vánoční knížka, tak to musí mít kouzlo.

11.05.2021 2 z 5


Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Klasika, ke které se vždycky ráda vrátím :-) A taky hezká vzpomínka na paní učitelku, která mi ji kdysi doporučila jako svou nejoblíbenější knížku.

15.12.2019 4 z 5


Zasněžená červenka Zasněžená červenka Mary Kelly

Dospělý čtenář knížku přečte za dopoledne, ale je určená čtenářům od 7 let. Příběh velmi jednoduchý a svým způsobem i poučný - i volně žijícím živočichům je potřeba pomáhat a nejlíp, když k tomu zavoláte odborníka. ALE: Je to psané tak rozvláčné, že nevěřím, tomu, že u toho děti vydrží. Děti jdou domů ze školy a přesto, že to mají o pár ulic dál, jdou dvě kapitoly a přitom se nekonečně baví sněhem. Zpočátku to je příjemné, má to hezkou atmosféru, ale pak už to začíná být otrava a říkáte si, kdy už najdou tu červenku? Když ji konečně najdou a nekonečně dlouho nad ní debatují, co s ní, běží to oznámit mamince a pak se všichni nekonečně dlouho oblékají, obouvají... A takhle je to pořád. Ta doba, než něco snědí, vypijí čokoládu, přitom říkají pořád to samé... Přišlo mi to jako nastavovaná kaše.

28.12.2017 3 z 5


Bětka a Vojtíšek: Jak se těšili na Ježíška Bětka a Vojtíšek: Jak se těšili na Ježíška Anna Burdová

Naše děti si ji zamilovaly a před Vánocemi jsme ji četli 2x. Určitě se u nás stane předvánočním evergreenem jako třeba "Už sněží, už chumelí". - Jinak ke komentáři uživatelky Majulda8 - žádné zpochybnění existence Ježíška jsme tam nenašli. Naopak Vojtíškovi se prokáže, když si Ježíšek odnese jeho dopis. Možná si tam někdo jen něco špatně vyložil, ale o Ježíškovi je tam psáno hodně a nic jeho existenci nepopírá :-)

25.12.2017