Vánoční pohádky

Vánoční pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138674/vanocni-pohadky-138674.jpg 3 25 9

Vánočním svátkům nesmějí chybět pohádky. Oblíbená autorka Zuzana Pospíšilová napsala pro děti předškolního a mladšího věku dvacet originálních zimních příběhů, které jim ještě nikdy nikdo nevyprávěl. Víte, jak prožívají vánoční období kapři, veverky nebo sněhové vločky? Tušíte, co dělají dárky pod stromečkem, než je děti rozbalí? A slyšeli jste, že se Vánoce jednou málem ztratily? Hezké Vánoce!... celý text

Přidat komentář

Atlantis
26.12.2021 2 z 5

Hodně slabé. Vánoční atmosféra veškerá žádná, pohádky jsou hodně na sílu a zároveň neskutečně podobné (jednou padá z nebe vločka, za pár stran hvězda, přičemž premisa je totožná). O příbězích, které totálně ničí kouzlo Vánoc ani nemluvě - děti u prarodičů, protože na ně rodiče nemají čas, kluk hledá dárky po skříních... Tohle já přece nechci číst své pětileté dceři. Přidejte si k tomu odporné ilustrace a máte další nepovedenou českou knihu.

gab-inka
11.05.2021 2 z 5

Miluju vánoční knížky a s dětmi si jimi rádi zpříjemňujeme předvánoční čas. Ale tohle teda bylo velké zklamání. Některé pohádky sice měly hezký námět, ale autorka jako by ho neuměla pořádně rozpracovat, takže nakonec z toho bylo jen mlácení prázdné slámy. Nakonec jsem knížku prodala v bazaru jedné mamince fanynce Zuzany Pospíšilové - my osobně ji v knihovně mít nemusíme. Když vánoční knížka, tak to musí mít kouzlo.


maminkoutek
13.01.2021 3 z 5

V knize najdeme 20 příběhů o různých symbolech Vánoc a zimy – například o kaprovi, perníčku, vločce, dárcích…. Všichni přitom mluví a dostávají se do různých situací, které byste určitě nečekali. Kniha je tak opravdu pohádková, nechybí kouzla ani nadpřirozené schopnosti.

jaste
06.11.2019 1 z 5

Tak tohle se moc nepovedlo. Otevrela jsem s detmi knizku, v prvnim pribehu jsme se docetli o detech, ktere rodice nechali na Vanoce u babicky a dedy kvuli praci - uz to moje deti pobraly dost spatne, protoze na Vanoce maji prece byt vsichni spolu, a ne v praci....druhy pribeh, ktery jsem nalistovala byl o chlapeckovi, ktery hledal darky ve skrinich, ten jsem zamluvila po deseti radcich a uz nemam nejmensi chut se ke knizce vratit. Ani to, jak jsou "pohadky" napsane, neni nejak okouzlujici.

Lucissia
28.01.2019 5 z 5

Tak jsem na rozpacích, knížka je to poměrně milá, dobře se mi předčítala, ale všechen dojem pokazila "pohádka" o klukovi, co hledal vánoční dárky po skříních... Jelikož naše děti ještě na Ježíška věří, musela jsem hodně improvizovat a jelikož ten starší už čte, byla improvizace hodně těžká. Do těch nadýchaných snových pohádek se tahle fakt nehodila. I přesto dávám pět hvězd, ale tuhle pohádku příštích pár let ještě číst nebudu...

Natique
16.12.2018 2 z 5

Když jsme knihu kupovali, čekali jsme, že navodí vánoční atmosféru a přinese nám domů trochu toho vánočního kouzla. Některé z pohádek naše očekávání splnily, některé byly nic moc a pár z nich bych dokonce označila za nevhodné pro knihu pojmenovanou Vánoční pohádky. Trochu jsem litovala, že jsem si knihu nepřečetla předtím, než jsem ji začala číst dětem, některé pohádky bych bývala raději vynechala.

Ali88
26.11.2017 1 z 5

Tak málo bych od tak zavedené autorky nečekala... Tady to vypadá spíš na radost z honorářů než z napsání hezké knihy... Je mi líto, bohužel.

GepardLady
11.11.2013 2 z 5

Od zavedené autorky bych čekala opravdu dobrý nápad v každé pohádce. Ale ten většině z nich bohužel chybí. Je hezká ta myšlenka vždy vítězícího dobra a lásky, ale když jsou pohádky jinak o ničem, tak je to málo.

TerJac
26.06.2013 4 z 5

Úžasná paní Pospíšilová! Ne všechny příběhy nás s dětmi pobavili a mohu říci, že na rozdíl od ostatních braků typu pohádek o Santa clausovi atd. je to krásná kniha zobrazující tradiční symboly českých vánoc.!