Kluk a pes

Kluk a pes https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71669/bmid_kluk-a-pes-Mo4-71669.jpg 4 64 18

Ahoj, já jsem Julin! Jsem třeťák, je září a právě mi začíná škola. Do školy nechodím, ale jezdím. Mám rád počítače, závody, psy, a samozřejmě rodiče a kamarády. Jsem obyčejný, myslím, že docela chytrý kluk. - Ahoj, já jsem César! Jsem prvňák, je září a právě mi začíná škola. Do školy nechodím, ale běhám. Mám rád dobré jídlo, výlety, lidi, a samozřejmě své pány a kamarády. Jsem docela šikovný Julinův osobní asistent. Jsme nejlepší přátelé a společně zvládneme úplně všechno!... celý text

Přidat komentář

Kačka0307
28.02.2024 4 z 5

Ve škole jsem se seznámila s autorkou knížky, milá paní. Knížka byla dobrá.

E_Lan
30.10.2022 4 z 5

Hezká, příjemná, poučná jednohubka. Dobře čtivá a velmi dobře přečtená. Na D1 cestování s rodinou jako dělaná.


TaLu
08.09.2022 5 z 5

(SPOILER) Krásný příběh, ve kterém se dozvíme podrobnosti z výcviku asistenčního psa. Díky životu se svým psem, má Julin možnost, prožívat běžná dobrodružství, i když se jimi proplétá na invalidním vozíku. Líbil se mi přístup kamarádů. Tak by to mělo vypadat, žádný výsměch, jen budovaná přátelství. Jsem moc ráda, že autorka takto přibližuje těžkosti života ostatním dětem. Asistenční pes slepé dívky ji zbavil strachu a podobně. Určitě doporučuji. Silné, krásné a obyčejně pravdivé. Nebo neobyčejně?

evickakyticka
26.05.2022 3 z 5

Dětem se čtení líbilo, i když jsme zpočátku netušili, že hlavní postava bude na vozíčku. Samozřejmě to nevadilo a moc se nám líbilo, jak se do příběhu začlenil čtyřnohý kamarád. Jeho myšlenky a pohled na svět - bylo to zase úplně něco jiného než obvykle.

Štěpinambura
10.05.2022 5 z 5

Výborná kniha - můj syn si předříkává pořád dokola věty které tam slyšel a bylo to velice poučné.

gab-inka
11.01.2022 3 z 5

Paní Březinová patří k našim NEJ autorkám. Tahle knížka je čtivá, zábavná, ale jsou tam určité faktické mezery a nedostatky. Nemíním to jako kritiku, jsou to spíš prkotiny, které zachytí člověk, co se v dané problematice pohybuje. :-) Pro děti jinak určitě pěkná knížka, i když u nás s psí tematikou tentokrát víc zabodovala od jiné autorky "Klárka a vodicí pes Deisy".

Katulinka69
02.12.2020 5 z 5

Pořídila jsem synovi k vánocům tak jsem si přečetla. Moc pěkné tak snad se bude líbit

Zlá-Ňufie
29.05.2019 5 z 5

Moc pěkná kniha, krásně se zabývající poměrně aktuální problematikou.

Anetka24
04.06.2018 3 z 5

krásná knížka:)

lenkaabooks
09.03.2018 4 z 5

Pro čtenáře od 8 let. Julin je devítiletý kluk na vozíku. A César budoucí asistenční pes. Milý příběh o psech, kamarádech a hlavně o tom, že ne všichni mají to štěstí chodit, běhat, vidět.

Jéňa2008
20.11.2017 5 z 5

Knížka velmi pěkná, dobře čtivá, a poučná. Paní učitelka si ji ode mě moc ráda vypůjčila k přečtení.

MartinaF
31.03.2017 4 z 5

Krásný příběh. Dobře se četl, bylo to vtipné a také trochu poučné a napínavé.

Pechule
09.01.2017 5 z 5

Knihy od Ivony Březinové jsou nejen poučné, ale umí i zajímavě a čtivě podat problematiku určitých nemocí či handicapů (a to nejen dětem). Je vidět, že téma, o kterém píše i poctivě prozkoumá. Též bych tuto knihu zařadila pro děti mezi "povinnou".

ivzu77
03.05.2016 5 z 5

Knihu si vybral syn v knihovně sám, že mi ji bude večer číst v rámci procvičování čtení před spaním. Velice se nám příběh líbil. Byla jsem ráda, že se touto nenásilnou formou setkal s životem hendikepovaného kluka na vozíčku. Syn má rád pejsky, takže ho psí monology velice bavily. Samozřejmě ví, že ti na vozíčku nemohou sami vše dělat, ale třeba ho určitě nikdy nenapadlo, že ani ponožky si nesundají sami. A to právě nyní viděl v pomoci od vycvičeného Cesara. Určitě doporučuji všem na prvním stupni základních škol .....

Nielada
11.04.2015 5 z 5

Tahle knížka má něco do sebe. Je skvělé, že se děti díky ní můžou zamyslet nad životem s postižením. Kniha je přitom velmi optimistická a milá, nedělá z handicapovaných lidí chudáky, ale pomáhá pochopit, jak a co dělají jinak a co je pro ně třeba obtížnější. Moc se mi líbily psí monology a komentáře, dodávají knize vtip a neobvyklost. Jediné, co mi trošku kazilo dojem, bylo občasné použití vulgárnějších výrazů - když se děti na sebe zlobí. Jsem v tom asi puritánská, ale mám dojem, že děti v tomto věku nepotřebují mít literaturu "okořeněnou" tímto způsobem, aby to bylo čtivější a opravdovější. Jinak velmi doporučuji pro společné čtení děti s rodiči a přidávám se k názoru, že by se měla číst i ve školách.

hankapimi
11.03.2015 5 z 5

Přes jarní prázdniny přečteno s vnoučky( prvňákem a třeťákem). Kluky velmi bavila, zaujala je problematika vozíčkáře i zrakově handicapovaného, sami si to zkoušeli představit a zaujatě poslouchali, ani nedutali ! Zajímavě a poučně podaný pohled psa i třeťáka Julina. Doporučila bych ji určitě jako povinnou četbu či společné čtení na školách prvního stupně. Skládám poklonu paní spisovatelce, jak krásně, nenásilně a vtipně dětem otevírá úplně nové obzory vnímání světa, lidí i zvířat okolo a posiluje mezilidské vztahy, což je v dnešní době počítačových her, konzol, mobilů a tabletů obzvláště záslužný počin !!!
A ještě jsme přečetli Diogena v sudu a Za pohádkou kolem světa.

Lenourt
26.02.2014 5 z 5

Knížku bych doporučila všem učitelům na 1. stupni ke skupinovému čtení místo Kluci, holky a Stodůlky nebo Honzíkovy cesty... V této knize se řeší nejen problematika tělesného handicapu, ale okrajově i zrakového, dále pak mezilidské vztahy, dítě se také naučí na svět dívat "jinýma očima". Kniha je totiž vyprávěna 2 vypravěči - jednak psem, jeho očima, a potom z pohledu lidí. Ve čtenáři se úplně krásně a nenásilně čtením této knihy také posiluje vztah ke zvířatům, zejména ke psům. A nechybí ani problematika rodičovské lásky a útěku z domova kvůli špatným známkám. Vše je nenásilně a přátelsky vysvětleno.

akcinel
16.02.2013 4 z 5

Hlavními hrdiny knížky jsou třeťák Julin, který je na vozíku, a jeho asistenční pes César, který je zároveň vtipným vypravěčem příběhu. Ivona Březinová se věnuje literatuře nejrůznějších žánrů. Zde zpracovala téma odlišnosti vtipně, vesele a dětem přístupně. V době vydání knížky jsem učila třídu třeťáků. Knížku si v hodinách čtení oblíbili natolik, že netrpělivě očekávali každé další předčítání. Všichni ve třídě byli úžasnými posluchači. Po každém pokračování jsme si příjemně popovídali.