Zvířecí pomocníci: Klárka a vodicí pes Daisy

Zvířecí pomocníci: Klárka a vodicí pes Daisy https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478131/bmid_zvireci-pomocnici-klarka-a-vodici-p-wj1-478131.png 5 6 3

Laskavý příběh ze života dětí a zvířat, který seznamuje malé čtenáře s nádherným tématem – výcvikem a výchovou budoucích asistenčních psů. Klárčina rodina se rozroste o čtyřnohého kamaráda! Stane se jím fenka Daisy, vodicí pes, který bude pomáhat její nevidomé mamince. Klárka se začne zajímat o to, jak výcvik asistenčních psů probíhá a přiučí se mnoha věcem. Když zjistí, že existují psi, kteří pomáhají lidem s diabetem, neváhá o tom říct spolužákovi Jindrovi, který cukrovku má. Podaří se Klárce a Jindrovi přesvědčit jeho maminku, která se bojí psů, aby mu takového pomocníka pořídila?... celý text

Přidat komentář

Alkestis
29.06.2022 5 z 5

Už samotný název napovídá, že to nebude jen tak obyčejný příběh. Daisy je asistenční pes pro nevidomé. A nebude jediným čtyřnohým průvodcem. U těchto specializovaných psů to ale není zase tak jednoduché: Musí se na svou "práci" dlouho připravovat, než budou moci bydlet se svým novým páníčkem.
Publikace si zaslouží pozornost svým precizním zpracováním jak co do textu, tak ilustrací a grafiky na každé stránce. Když doma prošla dětskýma rukama, taky jsem si ji přečetla. Fandím tomu, když dětská knížka přináší něco navíc, a to se této povedlo.

zaglo
30.01.2022 5 z 5

Sedmiletá dcera nadšená. V knížce se děti dozví o práci asistenčních psů, nahlédnou do života nevidomých a seznámí se s cukrovkou. Zároveň se v knize odvíjí pěkný příběh o přátelství mezi dětmi.


gab-inka
11.01.2022 5 z 5

Tahle knížka má všechno, co má poutavá knížka pro děti mít. Zasmějete se u ní, dojmete se, dokonce i slzička ukápne a přitom se dozvíte hodně zajímavých věcí. Ano, i vy, pokud čtete s dětmi :-) Tuhle knížku už si děti můžou číst sami (8+), za mě je to ale hezké čtení i pro dospělé.