Kdo v přírodě čaruje

Kdo v přírodě čaruje https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383782/bmid_kdo-v-prirode-caruje-dpP-383782.jpg 5 4 2

Dvanáct pohádek, ve kterých skřítkové a víly odhalují skrytá tajemství přírody. Čím to je, že se na podzim stromy vyparádí a jejich listy začnou hýřit barvami? Kdo vyrábí jinovatku a cinká na rampouchy? Odkud se bere mlha? Možná jste to netušili, ale příroda je plná šikovných víl, skřítků a dobrých duchů, kteří mají tohle všechno na starosti a umí to náramně zařídit. A nejen to. Když potřebujete štěstí, vypěstují vám čtyřlístek. Nebo znovu rozsvítí hvězdu, která zhasla, když padala z letní oblohy. Přečtěte si těchto dvanáct pohádek a poznejte kouzelné bytosti, které pro nás každý rok připravují voňavé jaro, horké léto, barevný podzim a jiskřivou zimu. Knížka zahrnuje i sedm pohádek, které Český rozhlas odvysílal v pořadu Hajaja v premiéře v únoru 2018.... celý text

Přidat komentář

JessieEx
05.11.2020 5 z 5

Podle obálky je tahle knížka krásně podzimní, ale nenechte se zmást, obsahuje pohádky od jara do zimy.

Dětské knihy, které se mi poslední dobou dostávají do rukou, mě vždy nalákají vzhledem, ale často zklamou obsahem. V případě této knížky je to však spíš naopak!
Musím říct, že už jsem dlouho nečetla tak povedené a smysluplné pohádky.

Kniha obsahuje 12 delších pohádek, ve kterých vystupují kouzelné bytosti i zvířata. Ukazuje, že každý z nich má v přírodě svůj úkol a zároveň učí děti ohleduplně se chovat jak k přírodě tak k sobě navzájem.
Potkáme tady různé víly, vodníky, skřítky, Meluzínu nebo třeba dobré duchy.

Já přírodu miluju a proto si takových pohádek neskutečně cením. Připomínají mi tradiční pohádky z mého dětství. Takové už dnes prakticky nikdo nepíše.
Anna Burdová je krásnou výjimkou a ještě mě žádnou svou knihou nezklamala.

U této knihy bych uvítala menší formát, toto je přibližně A4, zároveň mi vadily lesklé stránky i obálka. Ilustrace jsou moc hezké, jen na tom papíře působily trošku lacině, ale možná to je jen můj osobní problém s použitým ...

Pohádky bych doporučila klidně od 3 let, náš tříleťák je má fakt rád i když mám občas pocit, že i jedna pohádka před spaním je trochu moc (dlouhá), takže úplně super i pro starší děti! Na obálce je uvedeno od 4 let :)
Moc doporučuji a přála bych si další díl pohádek z přírody!

annes
10.01.2019 5 z 5

Jaromil, Paní Zima, Letona, Meluzína, Ozvěna, spousta skřítků a víl! Paráda! Velmi pěkně napsané. Klidně bych brala nějaké další pohádky z tohoto světa :-)