FilipKucera FilipKucera komentáře u knih

☰ menu

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Po doporučení, jak zábavná kniha je, se mi náhle objevila pod vánočním stromkem. Knihu jsem četl a nedočetl. Chápu, že někomu se může líbit. Ač jsem se nad knihou párkrát pousmál, stojím za názorem, že veškeré části k popukání nelze postavit jen na sprostých slovech a přehnaném "humoru", který není vtipný. Místy jsem si říkal, jestli si ze mě autor dělá legraci, nebo jestli to myslí skutečně vážně. Knihu jsem nedočetl a zřejmě ani nedočtu.

26.05.2015


Pražská zima Pražská zima Madeleine Albright

Rozdal bych tuto knihu na středních školách při hodině dějepisu. Velice poutavě napsáno. Pražskou Zimu jsem přečetl velice rychle a jedním dechem jsem hltal slovo od slova. Přiložené fotky jsou velice příjemné. Při čtení mnoha pasáží jsem byl velice hrdý na své předky a na to, odkud pocházím.

26.05.2015


Inferno Inferno Dan Brown

Knihu jsem zakoupil před půl rokem a trvalo mi 4 měsíce než jsem jí přečetl. Nudil jsem se u zdlouhavého popisování všech detailů, které ač byly fascinující, bylo jich moc a přenášely na mě otrávenou náladu. Snad proto jsem se po odložení knihy dlouze přemlouval k dalšímu čtení. Děj se mi líbil hlavně na konci, kdy jsem skutečně četl se zatajeným dechem a rozuzlení perfektní.

26.05.2015