farmař132 farmař132 komentáře u knih

☰ menu

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Po shlédnutí filmového zpracování Pána prstenu jsme se rozhodl, že si ho i přečtu, abych lépe porozuměl některým pasážím, které ve filmu nebyly tak dobře zachyceny. A musím říct, že jsem se opravdu těšil neboť jsem od všech, kdo pána prstenu četl dostával jenom kladné ohlasy. Ale asi prvních 17 stran na mě kniha působila jako encyklopedie, ale dále jsem se začal orientovat a vstřebávat všechny informace. Ano musím přiznat že v knize je to oproti filmu vše dost podrobně popisováno a tak by pro někoho mohl být začátek dost nezáživný, protože se dost vleče, ale když tu první, méně záživnou pasáž překoušete, tak si myslím, že vás zbytek knihy nadchne. I přes to, že je vše dost podrobně popisováno, tak to na napínavosti knize neubírá. Za mě nádherná kniha, úžasně propracovaný děj, postavy, i myšlenka jako taková, mohu jedině doporučit.

06.05.2021 5 z 5


Vítězný oblouk Vítězný oblouk Erich Maria Remarque (p)

Když jsem si tuto knihu vybral, docela jsem se těšil, až si jí přečtu, jelikož jsem už viděl od stejného autora Na západní frontě klid. Tak jsem sáhnul po knize od stejného autora. Kniha mě velmi zklamala ,na můj vkus se děj až moc vlek, velká část děje se odehrává v barech a restauracích. Kde Ravic hovoří sám k sobě, jako plus musím vyzdvihnout Haakeho vraždu a věci s ni spojené, to byla podle mne nejzajímavější pasáž knihy. Ke konci knihy to začínalo být trochu zajímavější ale v celku bych knihu hodnotil spíše negativně. Možná je to tím že jsem ještě pro tento literální žánr/téma úplně nedozrál.

05.01.2021 1 z 5


Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Muž který sázel stromy
Tento příběh je dle mě typickým příkladem lidské houževnatosti a píle. Je zde vidět, že když je člověk trpělivý , nebojí se práce a nenechá se zlomit neůspěchem, může z toho vzniknout něco opravdu překrásného. V této knize je krásně vidět propojení člověka z přírodou a tak by to podle mne mělo být všude. Pro nás pro všechny by měl být Elzéard Bouffier příkladem. I přes to, že je povídka poměrně krátká, má velkou hloubku. Každý by se u ní měl pozastavit a popřemýšlet o ní. Je to krásně napsané dílo, dobře se čte a je velmi inspirativní.

21.10.2020 5 z 5


Pes baskervillský Pes baskervillský Arthur Conan Doyle

Tato kniha je první detektivka která pro mne byla zajímavá a napínavá hned od začátku. Velmi se mi líbilo jak A.C.Doyle dokáže krásně popsat Sherlockovo přemýšlení a uvažovaní o případu, a i přes to že je to teprve druhá detektivka, kterou jsem četl tak si myslím že to pro mě bude ještě dlouho nejlepší detektivka vůbec. Na této knize se mi velmi líbilo, že nebyla snadno předvídatelná.Tuto knihu bych doporučil všem, i lidem kteří detektivky nemají zrovna v lásce.

31.03.2020 5 z 5


Klan Rudé lišky Klan Rudé lišky John Flanagan

Na 13.díl jsem se hodně těšil, i přes né zrovna pěkné recenze. Na začátku knihy byl pro mne děj na první začtení snadno předvídatelný. Trochu mi vadilo, že příběh byl rozdělen na dvě části do dvou knížek. Poutavost děje a čtivost stejná jako u předchozích dílů – 1 kniha na dva dny :-)). Stále si nemohu zvyknout, že např. Kasandra je dospělá, má dceru a i jiné „mateřské“ myšlení , obavy atd.. Také se mi líbilo, že v knize měli větší roli skandijci. Opravdu hodně mi chyběl Will s Haltem, kteří jsou ústřední postavou hraničářova učně od počátku. I přes tyto nedostatky knihu doporučuji všem, komu se série Hraničářův učeň líbila .

11.01.2020 5 z 5


Učedník Učedník Taran Matharu

Když jsem tuto knihu začal číst, tak mi velmi připomínala začátek knihy Eragon.
Tak jsem si myslel, že to bude nějaké tuctově okopírované fantasy. Myslel jsem si to opravdu jenom chvilku. Postupně se děj knihy vyvinul velmi zajímavě. Velmi se mi líbilo, že Fletcher se snažil navázat přátelství mezi trpaslíky a elfy, a neuznával jejich rasovou diskriminaci jako ostatní. Tato kniha není složitá na čtení, je taková odpočinková po dlouhém dni ve škole. Jedna dějová linka, ale zajímavá a dobrodružná.Doporučoval bych všem milovníkům fantasy.

29.09.2019 5 z 5


Poklad v jediné růži Poklad v jediné růži Ann Philippa Pearce

Tuhle knihu jsem četl už po 3 a vždycky je pro mě napínavá a nikdy nepřestane.Vždy mě vtáhne do děje a připadám si, jako bych byl já a David s Adamem a luštili hádanku a pátrali po pokladu.
Ke knize jsem se dostal přes mého dědečka, který mi jí daroval k 9 narozeninám, i když mě v tu dobu čtení moc nebavilo, kniha mě tak upoutala že jsem si každou volnou chvilku sedl ke knížce a četl, dokud jí nedočetl.
Na konci jsem si řekl, že je opravdu škoda, že nemůžu něco takového zažít taky.Vůbec mi nevadilo, že kniha je z 50 let, ba naopak mě právě kvůli tomu bavila ještě víc.Je to nádherná kniha moc doporučuji je v ní všechno co správná kniha má podle mě mít humor,napětí,neúspěch, ponaučení, pro mne je ta kniha poklad a vždy se k ní rád vracím.

14.03.2019 5 z 5