fanczy fanczy komentáře u knih

☰ menu

Smrtící mrak Smrtící mrak Andy Lane

Tuto knížku jsem si koupil, ze zvědavosti. Zajímalo mne jak se Sherlock všechno naučil a musím říct, že Amyus Crowe je zajímavá postava a jako Sherlockův mistr se mi líbil. Na druhou stranu knížka jako taková je psaná vážně pro děti a mládež, naprosto běžně tu hromotluci dostávají nakládačky od teenagerů a všichni záporáci jsou naprosto neschopní. Jinak pobaví a neurazí, zajímavé hlavně pro fanoušky Sherlocka, které zajímá Sherlockova minulost (i když ne podle A.C. Doyla).

08.10.2014


Psychologie bojového umění Psychologie bojového umění Marek Šmejkal

Nemůžu nedoporučit knihu mého mistra. Opravdu zajímavá, dozvíte se trochu o historii a vývoji bojového umění, ale hlavně o psychologii. To je jediná věc co mě překvapila, čekal jsem hodně čtení o bojovém umění, ale oprvadu je hlavně zaměřená na psychologii a psychoterapii.

29.04.2014


Vyhlídka na věčnost Vyhlídka na věčnost Jiří Kulhánek

První dílo od Kulhánka, které se mi dostalo do ruky, no a co na to říct, asi hodne lidí má podobné zkušenosti - ihned odstartovala maraton dychtivosti po dalších a dalších a dalších \"Kulhánkách\".

25.09.2013


Vize Gerarda Vize Gerarda Jack Kerouac

Do teď jsem četl pouze Kerouakovy knihy ze života na cestě a musím bohužel říct, že tato kniha mě nenadchla. Na můj vkus až příliš křesťanské, častokrát je zmiňován Avalokitešvára, ale bohužel já v tom viděl pouze náboženský obraz Ježíše. Kdyby mi nebylo líto vyhozených peněz, tak bych tu útlou knížečku asi ani nedočetl, ALE udělal bych chybu. Na posledních stránkách po Gerardově smrti si mě opět získal poetičností svých slov a vizí, bohužel to ale nestačilo na to, abych měl chuť si tohle dílko znovu přečíst.

25.09.2013


Antigona Antigona Sofoklés

Prvni anticke drama, ktere jsem cetl a uzil jsem si kazde slovo, hrozne me to zasahlo, jak psani, tak filozofie i preklad, nikdy asi na ten zazitek z tehle utle knizky nezapomenu.

19.08.2013


Bruce Lee Umělec života Bruce Lee Umělec života Linda Lee Cadwell

Jedna z nejinspirativnejsich knih, co jsem kdy cetl.

19.08.2013


Krakatit (komiks) Krakatit (komiks) Jan Bažant

Vyborna soucast knihovny, bavi me si ji obcas vzit, prolistovat a uzivat si nadhernou atmosferu obrazku.

19.08.2013