Smrtící mrak

Smrtící mrak https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75221/mlady-sherlock-holme-75221.jpg 4 68 13

Mladý Sherlock Holmes série

1. díl

Když Sherlock Holmes s přítelem Matty Arnattem objeví mrtvého muže s výrazem hrůzy na strnulé tváři, a vzápětí další mrtvolu se stejně děsivým úšklebkem, hádáte správně. Nic ho nezastaví, dokud záhadě nepřijde na kloub! Horkokrevný Sherlock a Matty, kluk bez domova, se vrhnou do dobrodružství bezhlavě a s odvahou mládí. Stopy je dovedou z londýnského podsvětí přes moře do Francie, bojují s najatými vrahy, uniknou ohni a v minutě dvanácté zabrání teroristickému útoku!... celý text

Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Death Cloud , 2010


více info...

Přidat komentář

6219
26.03.2022

byla to jedna z prvních detektivek, které syn ve svých 10ti letech četl a byla to první kniha, kvůli které si bral baterku do postele, když se nařídilo"spát, zítra se jde do školy".
nyní ji má na poličce jako - " moje oblíbená z dětství, co se neprodává!" a doporučuje ji dále.
je to v podstatě Sherlock Holmes pro děti - velmi zajímavý příběh, žádné giga drama a do s poslední chvíle se neví "jak se teda vraždilo". Určitě doporučujeme všem, kdo mají rádi detektivky, pátrat atd. kniha se i velmi dobře čte.

Rossmar
24.09.2020

Poutavé a dobrodružné... má první kniha o Sherlocku Holmesi a po tomhle rozhodně ne poslední


kamolka
23.06.2020 3 z 5

Po knize jsem sáhla, protože jsem věděla, že to bude nenáročné čtení, které mi rychle uteče, jelikož je kniha pro mladší čtenáře s příjemným fontem a docela malým počtem stran. Od knihy jsem dostala přesně to, co jsem od ní očekávala. Za mě nejlepší postavou byl Amyus Crowe, který zde plnil roli učitele mladého Sherlocka, ale ocenila bych, kdyby byl v příběhu častěji, jelikož se mi velice líbil způsob jeho myšlení.

Oluš
30.08.2018

Můj 10lety syn knihu doslova "zhltnul". hodnotí ji jako velmi napínavou a velmi dobře psanou. Hledá další obdobnou knihu

oleg121
29.08.2018 4 z 5

Slabšie 4. Príjemná jednohubka, ktorá síce je určená pre mladších čitateľov, je písaná dostatočne pútavo na to, aby zaujala aj starších čitateľov. Do ďalších dielov sa časom možno tiež pustím.

Nelíísek
08.12.2017 3 z 5

Je za tím víc než si sami myslíte

*MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!!*

Mladý Sherlock Holmes musí své prázdniny strávit místo doma na venkově u svého strýčka a tety, nijak zvlášť z toho nadšený není,ale co se dá dělat. Z Nudného pobytu se nakonec vyklube dobrodružství ale však nebezpečné Sherlock toho vyděl až moc a je nutné ho odstranit..

Ze začátku se děj až moc protahoval, nic se neděje nic se neděje potom BUM a hned konec, jak kdyby autora přestal tento příběh bavit psát a chtěl ho ukvapeně dokončit.

Bohužel mě tato kniha trochu zklamala, myslím si že autor až moc přehnal situaci, mladý kluk se zaplete do taškařice která má ohrozit celé britské impérium?? trochu silný šálek kávy která nebyla nic moc a některé věci nedávali zcela smysl.

*ZBYTEK UŽ SPOILERY NEOBSAHUJE*

HODNOCENÍ: Mám sice ráda Sherlocka Holmse spíše jako vážného detektiva který dokáže vyřešit jakoukoliv nevyřešitelnou záhadu, ne jako kluka který má až moc štěstí a během knížky by mohl být tak 15x po něm, hodnotím na 3*

Slugterra
13.03.2017 5 z 5

Skvělá knížka, ale těch pravopisných chyb...

Ailee
24.01.2017 4 z 5

Kniha byla zajímavá a celkem i dobře napsaná, ale některé věci byly tak "logické" až vůbec nedávaly smysl. Kdyby se daná věc stala díky náhodě, než logickému uvažování, možná bych tomu uvěřila víc. Bohužel mi bylo jasné, co je oním smrtícím mrakem, ještě dřív, než jsem začala číst, a to jen díky zmínce v poděkování. To pak trochu zkazí ono kouzlo přijít na to sám. Ale četlo se to rychle a plynule, i když není pochyb, že je to pro mladší generaci. Všecno vím, všechno hned umím, dospělému Sherlockovi bych to možná věřila, juniorovi zatím ne.

Hanka B.
08.12.2014 5 z 5

byla velmi napínavá

fanczy
08.10.2014

Tuto knížku jsem si koupil, ze zvědavosti. Zajímalo mne jak se Sherlock všechno naučil a musím říct, že Amyus Crowe je zajímavá postava a jako Sherlockův mistr se mi líbil. Na druhou stranu knížka jako taková je psaná vážně pro děti a mládež, naprosto běžně tu hromotluci dostávají nakládačky od teenagerů a všichni záporáci jsou naprosto neschopní. Jinak pobaví a neurazí, zajímavé hlavně pro fanoušky Sherlocka, které zajímá Sherlockova minulost (i když ne podle A.C. Doyla).

Soptinka
05.11.2013 5 z 5

Další kniha o Sherlockovi, kterou jsem přečetla. Začínám mít tyto knihy ráda. Miluji jeho styl myšlení a jak pozorováním a úvahami na vše postupně přichází. Kniha se mi moc líbila.

kowalenska.m
26.02.2013 4 z 5

Asi moc nemůžu hodnotit. Pravého Sherlocka jsem nikdy nečetla. Ale stejně, se mi toto vcelku líbilo :)

Nevka
05.06.2012 5 z 5

Poměrně hodně dobrá kniha, na to co jsem od toho čekal.

Autorovy další knížky

Andy Lane
britská, 1963
2011  77%Smrtící mrak
2009  80%Akta Bond

Kniha Smrtící mrak je v

Právě čtených1x
Přečtených94x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených6x
Knihotéce21x
Chystám se číst10x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x