Bruce Lee Umělec života

Bruce Lee Umělec života https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100041/bruce-lee-umelec-zivota-100041.jpg 4 33 6

Soubor textů, jejichž autorem je B. Lee, jenž svůj krátký život zasvětil bojovému stylu kung-fu. Životopis nejslavnějšího průkopníka asijských bojových umění a zakladatele stlu Jeet Kune Do. Osobní poznámky Bruce Leea o bojovém umění a umění života Bruce Lee byl silný člověk s tak čistou koncentrací energie, že mu nikdo, kdo se s ním na plátně nebo osobně setkal, nemohl odolat. Všechny přitahovalo jeho nadšení pro život a vědění. Kniha Bruce Lee, umělec života zkoumá vývoj jeho názorů na kung-fu, filozofii, psychologii, poezii, jeet kune do, herectví a sebepoznávání a způsob, jak je uplatňoval. Je sestavená ze soukromých poznámek a uzavírá ji výběr z jeho dopisů, které výmluvně demonstrují, jak skloubil své myšlení s činy a radami druhým. ... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Bruce Lee: The Man Only I Knew , 1998


více info...

Přidat komentář

Inozuka
31.01.2021 3 z 5

Kniha sebraných spisů od Bruce Lee. Obsahuje jeho úvahy o kung-fu, filozofii, sebepoznání, jeho bojovém stylu jeet kune do, herectví, básně a dopisy. Spoustu inspirativních postřehů, rozbory podstaty bytí i bojových umění. Překvapilo mě pár docela dobrých básní. Co je ale slabinou knihy je časté opakování téhož. Nejmarkantněji je to vidět u kapitoly o jeet kune do, kde je jeden téměř identický text opakovaný asi čtyřikrát. Takže přes veškerou úctu k Bruceovi nakonec spíš průměr.

Shindo
06.12.2017 4 z 5

Inšpiratívna. Získala si ma aj tým, že šlo o Bruceove osobné zápisky, nie knihu z pera nejakého XY.

Mínus je to, že niekoľko článkov je tam opakovane, no s menšími zmenami - áno, vidno tam Bruceov vývoj, ako osobnostný, tak aj v myslení, no po čase ma proste omrzelo čítať x-tú verziu toho istého článku.

Taktiež bila do očí "gestaltská terapie". Neviem, či išlo o preklep alebo si prekladateľka neuvedomila, že bežne používaný tvar je "Gestalt terapie", nie "gestaltská" (s tým som sa s výnimkou tejto knihy nikde nestretol).


Dax
10.02.2017 5 z 5

Zajímavé filozofické úvahy, taoismus aplikovaný v západní společnosti. Dneska možná normální, ale v době vzniku opravdu originální.

DCKH
03.12.2015

He is my hero and this is his book ,book of his life.
100%

fanczy
19.08.2013

Jedna z nejinspirativnejsich knih, co jsem kdy cetl.

Klamm
13.06.2013 5 z 5

,,Nezaléží na tom co se děje, ale na tom jak na věci reagujeme."

Příjemná kniha, představující nám legendu jako hloubavého filozofa a umělce. Obdivuhodný člověk s vyjímečnou energií.
100%

Štítky knihy

bojová umění herci kung-fu

Autoři knihy

Linda Lee Cadwell
americká, 1945
Bruce Lee
americká, 1940 - 1973

Kniha Bruce Lee Umělec života je v

Právě čtených2x
Přečtených49x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených8x
Knihotéce24x
Chystám se číst16x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x