Evelína002 Evelína002 komentáře u knih

☰ menu

Mise Afghánistán Mise Afghánistán Tomáš Šebek

Bezva literární počin. Pro mě jako laika byla knížka chvílemi těžší na čtení, jelikož nejsem vůbec nějak zběhlá v lékařských térmínech, a chvíli mi trvalo než jsem si zvykla na Šebkův styl psaní, ale rozhodně stála za přečtení. Je naprosto neuvěřitelné, co lékaři v takových, pro nás naprosto nepředstavitelných, podmínkách dokáží. Lékaři bez hranic mají mé velké uznání.

27.06.2017 5 z 5


La Loba La Loba Alan Russell

Tak tahle knížka se četla sama. Velice drsné téma, ale dobrý konec ukazuje co vše lidské tělo dokáže snést a přežít. A hlavně umědomnění si sebe sama je asi to nejpodstatnější. Scenérie drsné Aljašky krásně podtrhla celý příběh.

26.02.2017 5 z 5


Co mě naučil tučňák Co mě naučil tučňák Tom Michell

Tuto knížku jsem si koupila spontélně podle obálky a vtipného názvu. Byl to dobrý nápad. Vtipně napsaný dojemný příběh o záchraně ručňáka a soužití s jeho zachráncem. Člověk by si hned na balkón taky takového tučňáka pořídil. =)

04.02.2017 4 z 5


Nefalšovaná kočka Nefalšovaná kočka Terry Pratchett

Terry Pratchett opět nezklamal. Velice vtipná kniha s mňoukacími mazlíčky. Asi nejvic mě pobavila jeho Schrodingerova kočka, kvůli které jsem si knížku vlastně kupovala. =)

05.01.2017 4 z 5


Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Kniha, která mě naprosto pohltila. Člověk musí zústat soustředění po celou dobu čtění, aby mu něco neušlo, ale stojí to za to. Měla jsem ji přečtenou za pár dnů a když jsem ji dočetla, najednou prázdnota,. Nad čím teď budu bádat s hlavním hrdinou? Mrzí mě, že jěště nepokračovala dál, ale asi je to dobře.

04.01.2017 5 z 5