Co mě naučil tučňák
O knize Co mě naučil tučňák
Jedinečný, silný životní příběh o nevídaném vztahu mezi mladým učitelem a tučňákem. Pro všechny, kteří kdy snili o tom rozumět řeči zvířat. Dvacetiletý Tom Michell, toužící po dobrodružství, přijme místo učitele na prestižní argentinské internátní škole. Během svého výletu do Uruguaye zachrání tučňáka uvězněného v ropné skvrně. Ten den se jeho život navždy změní. Pták, který dostane jméno Juan Salvador, odmítá mladého učitele opustit a jemu tak nezbývá nic jiného, než svého nového „domácího mazlíčka“ propašovat přes hranice a vrátit se s ním zpět do školy. Tučňák se samozřejmě brzy dostává do centra pozornosti. Stane se z něj nejen maskot ragbyového týmu, důvěrník paní domácí, spoluhostitel Tomových party, ale také nejokázalejší plavecký trenér ve světových dějinách. Navzdory těžkým časům peronistické vlády, hrozivé ekonomice a politickým bojům Juan Salvador všechny kolem sebe rozveseluje.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha přináší příjemné a odpočinkové čtení. Příběh o přátelství mezi člověkem a tučňákem je dojemný a inspirující. Někteří čtenáři by uvítali více humoru, ale celkově kniha splnila očekávání. Závěr vyvolává silné emoce a mnozí si oblíbili hlavního hrdinu, tučňáka. Kniha také nabízí pohled na život v Argentině v 70. letech, což dodává příběhu hloubku a kontext. Celkově je to milé a poučné vyprávění, které osloví široké spektrum čtenářů. Více v komentářích.
Komu by se kniha Co mě naučil tučňák mohla líbit?
- Čtenáři hledající dojemné příběhy
- Milovníci zvířat a přírody
- Fanoušci autobiografických vyprávění
- Ti, kdo se zajímají o historii Argentiny
- Čtenáři preferující odpočinkovou literaturu
Kniha Co mě naučil tučňák v seznamech uživatelů
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 22x |
| v Chystám se číst | 340x |
| v Chci si koupit | 62x |
| v dalších seznamech | 4x |
Související novinka - Co mě naučil tučňák
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
zfilmováno vzpomínky ochrana zvířat člověk a zvíře životní styl tučňáci britská literaturaTom Michell také napsal(a)
| 2016 | Co mě naučil tučňák |
| 2017 | Zářivý anděl / Dívka, kterou jsi opustil / Druhý život / Co mě naučil tučňák |

74 %
80 %