Co mě naučil tučňák přehled

Co mě naučil tučňák
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/281830/bmid_co-me-naucil-tucnak-9Nq-281830.jpg 4 791 791

Jedinečný, silný životní příběh o nevídaném vztahu mezi mladým učitelem a tučňákem. Pro všechny, kteří kdy snili o tom rozumět řeči zvířat. Dvacetiletý Tom Michell, toužící po dobrodružství, přijme místo učitele na prestižní argentinské internátní škole. Během svého výletu do Uruguaye zachrání tučňáka uvězněného v ropné skvrně. Ten den se jeho život navždy změní. Pták, který dostane jméno Juan Salvador, odmítá mladého učitele opustit a jemu tak nezbývá nic jiného, než svého nového „domácího mazlíčka“ propašovat přes hranice a vrátit se s ním zpět do školy. Tučňák se samozřejmě brzy dostává do centra pozornosti. Stane se z něj nejen maskot ragbyového týmu, důvěrník paní domácí, spoluhostitel Tomových party, ale také nejokázalejší plavecký trenér ve světových dějinách. Navzdory těžkým časům peronistické vlády, hrozivé ekonomice a politickým bojům Juan Salvador všechny kolem sebe rozveseluje.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Noxi

The Penguin Lessons, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co mě naučil tučňák. Přihlašte se a napište ho.

Raisel
včera 4 z 5

(SPOILER) Krásný, dojemný příběh, ale jak padlo již v komentářích níže - za mě málo tučňáka. Cestovatelské zážitky byly skvělým zpestřením a jsou důležitou součástí autorova života v Argentině, ale mrzí mě, jak náhle tučňák zemřel. Čteme příběhy o tom, jak tučňák mění lidi kolem sebe, pak je z knihy najednou spíše cestopisný deník, a pak jakoby nic, tučňák zemřel. Ale asi to tak mělo být a konec knížky, kdy se autor ve vzpomínkách vrací do mládí, je moc milý.

ornemalin
25.01.2025 5 z 5

Vestigia nulla retrorsum

Za dne neposkytuje velice řídký vzduch vysokých And téměř žádnou ochranu před ostrým sluncem a v noci je hvězdný svit stejně nerušený. V těchto pohořích se člověku nabízí lepší pohled na noční oblohu než kdekoli jinde na zemi, a proto se zde nachází tolik mezinárodních observatoří, které využívají vysokou nadmořskou výšku. Zjistil jsem, že nebeská klenba je dokonale inkoustově černá a jasně z ní plane Mléčná dráha, jako by Apollón po nebi rozstříkl štětcem bílou barvu. Známá souhvězdí se ztrácejí mezi statisíci milionů hvězd naší galaxie, které jsou najednou vidět. S ohromením jsem zjistil, že při pohledu pouhým okem nejsou v Mléčné dráze vůbec žádná tmavá místa. Mimo hlavní kotouč galaxie září ze tmy další hvězdy, intenzivně, nepřetržitě a jasně. Dokonce i bez měsíce je v noci dost světla, aby člověk mohl bez potíží kráčet pěšky po cestách a pěšinách.

ale samozřejmě také:

"Tak dobře, ty zatracenej ptáčku, jdeme na to! Být musím krutý, laskav býti chtěje!"

artep1605
25.01.2025 4 z 5

Milý příběh, který mě přenesl do Argentiny doby minulé. Jednu hvězdičku strhávám za pro mě chaotické míchání cestovatelských zážitků s příběhem o tučňákovi. Více tučňáka a méně odboček by knize podle mě jen prospělo.

Kniha Co mě naučil tučňák v seznamech

v Přečtených1 030x
v Mé knihovně306x