EvaL EvaL komentáře u knih

☰ menu

Život na prodej Život na prodej Jukio Mišima

Když vám přestane záležet na vlastnín životě, tak si ho paradoxně můžete začít užívat jako nikdy předtím.

03.02.2023 5 z 5


Žena ve fialové sukni Žena ve fialové sukni Nacuko Imamura

Milá a zábavná, chvílemi trochu napínavá, ke konci lehce děsivá knížka. "Japonská" na můj vkus tak akorát.

19.04.2021 5 z 5


K moři K moři Petra Soukupová

Knihu jsem přečetla rychle, zvláštně strohý styl, v němž mnohdy není místo ani pro slovesa, mě ze začátku trochu rušil, ale brzy jsem si na něj zvykla. Obsah je trošku depresivní, nicméně v souladu s větnou stavbou a tak nějak mi to k sobě hrálo. Nejsem sice úplně uchvácena, ale další knížku této autorky si v blízké době určitě plánuji přečíst. A navíc oceňuji vzhled knížky, ten se mi líbí moc a v knihovně jí to sluší!

24.03.2019 4 z 5


13 děsivých těstovin 13 děsivých těstovin * antologie

Nejsem fanoušek tohoto žánru, ale název mě zaujal mezi "dnes vrácenými" knihami v knihovně, a tak jsem si ji půjčila jako čtení do MHD. Bohužel, styl vyprávění většiny povídek mi nic neříká. Nedokážu přesně říct proč, ale děsivé mi až asi na dvě rozhodně nepřišly. Tímto se s creepypastami loučím.

18.02.2019 2 z 5


Muž, který zapomněl, že má ženu Muž, který zapomněl, že má ženu John O'Farrell

Na začátku čtení jsem měla trochu problém s jednáním hlavní postavy, zdálo se mi nepravděpodobné. Postupně ale musím uznat, že všechno začalo dávat smysl, kniha mě chytla a moc se mi líbila až do konce.

04.05.2018 5 z 5


Lizucha Lizucha Lenka Juráčková

Nemůžu než souhlasit s většinou komentářů - kniha se čte moc příjemně a nemohla jsem se od ní odtrhnout, ale některá témata by mohla být obsáhleji rozpracovaná, moc se toho "nedořeklo" nebo přeskočilo.

25.03.2018 4 z 5


Zrcadlové peklo Zrcadlové peklo Edogawa Rampo (p)

Tahle kniha je hodně originální. Najdou se v ní jak bizarní a hororové povídky, tak klidné detektivky. Četla se dobře a většina povídek se mi dost líbila, i když ta, jejíž název dal jméno celé knize, mě zaujala nejméně. Zato závěrečná novela byla perfektní! Doporučuju.

29.11.2016 5 z 5