eva.t eva.t komentáře u knih

☰ menu

1Q84: Kniha 1 a 2 1Q84: Kniha 1 a 2 Haruki Murakami

Komentářů je tu mnoho, takže jenom stručně: Jsem zklamaná.

Než se na mě tento veleslavný román v knihovně dostal přečetla jsem od autora několikatero knih a zatím vede Kavka na pobřeží. Nicméně nemám přečteno Norské dřevo.

19.09.2015 3 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

Když mám číst něco v cizím jazyce, vybírám si zásadně bestselery. Za prvé aby mě to bavilo a za druhé, protože v angličtině si tu knihu musím zakoupit, tak proč riskovat škvár. (Kniha v angličtině a její druhý díl je k zakoupení v bazaru).

Když už jsem si jí koupila za drahý peníz (nedejte se mýlit, jinak si knihy poctivě půjčuji v knihovně, ebooky nekradu), tak jsem ji dočetla, ale že bych byla nějak nadšená... Chápu jak jí mohl někdo vydat (také bych chtěla tatínka nakladatele), ale nechápu, proč zrovna tato kniha a ne jiná se stala takovým fenoménem. Rozhodně by jí udělalo lépe, kdyby byla tak o polovinu tenčí.

Jinak to nebylo zas tak zlé čtení, i když dílko je to lehce naivní. Ale to spousta bestselerů.

19.09.2015 2 z 5


Občan Tom Paine Občan Tom Paine Howard Fast

Má první kniha, kterou jsem od tohoto autora četla. Příběh neznámého muže, který se připlete k největším událostem své doby (naprosto vědomě, není to žádný Forest Gump), aby nakonec umřel zapomenut.

Nicméně, co se týče příběhů z Ameriky od tohoto autora, má osobní zkušenost je taková, že přečíst jednoho Fasta, znamená znát všechny jeho knihy. Ale pokud chcete s něčím začít, tak začněte Thomasem Painem.

19.09.2015


Krev královská Krev královská Sinclair Lewis

Představte si, že v sobě máte 1/64 krve člověka, jehož kůže byla natolik světlá, že už jeho dcera mohla svůj černošský původ zatajit. A představte si, že když se to na vás prozradí, tak můžete ztratit úplně všechno. Dokonalý obraz země, která založila demokracii. Bůh zatrať Ameriku, pokud se příběhy, jako ten, co Lewis ztvárnil, odehrávaly i ve skutečnosti.

19.09.2015 4 z 5


Stalker Stalker Arkadij Strugackij

Piknik u cesty je naprosto dokonalá kniha. Nechápu jak to, že jsem se k tomu nedostala dříve, přestože volné a mimochodem výborné zpracování od Tarkovského mám zhlédnuté už dávno. Stalkeři jsou přesně těmi hrdiny/dobrodruhy, kterými by člověk chtěl být. Někdo, kdo se dokáže pohybovat tam, kde jiný člověk nemůže, tam, kde je to smrtelně nebezpečné. Možná to je ten důvod, proč Vás příběh natolik chytne.

19.09.2015 5 z 5


Tajná křížová výprava Tajná křížová výprava Oliver Bowden (p)

Abych řekla pravdu, nevím, jestli mi ublížilo to, že jsem nehrála hru, ale kniha se mi nelíbila. Příběh byl poskládaný z misí Altaira, tj. on někam došel, tam se úplně čirou náhodou okamžitě dozvěděl všechny potřebné informace a následně udělal, co potřeboval (zabil koho potřeboval). Nikdo si ho nikdy nevšiml (to, že v tom stejnokroji musel být těžce nenápadný pominu, je to přeci jen počítačová hra;-)), ale hrdina byl nelogicky příliš neviditelný. Pan Bowden se měl trochu zamyslet a oproti hře tam přidat trochu informací navíc. Připadá mi to jako čistě opsaný scénář hry a jako kniha to nefunguje.

19.09.2015 1 z 5


Zlá doba pro draky Zlá doba pro draky Sergej Lukjaněnko

Knihám co jsem nedočetla dávám ednu hvězdu. A to mám Lukjaněnka ráda, ale tahle kniha byla nuuda. Dělo se tam spoustu věcí, ale žádná z nich mě nezaujala

10.06.2015 odpad!