Elši523 Elši523 komentáře u knih

☰ menu

Štvanec Štvanec Michael Robotham

Je to první kniha, kterou jsem od autora přečetla. I když mne zpočátku rozčilovaly překlepy a chyby (kterých si někdo při korekturách nevšiml), s každou další stranou jsem knihu hltala čím dál víc.... Příběh opravdu napínavý již od začátku. Až do posledních stran jsem s napětím čekala na to, až autor vysvětlí, co se tedy skutečně stalo.
Milovníkům tohoto žánru knihu mohu vřele doporučit. Je napínavá, čtenář se u ní zasměje, polituje, rozčiluje a neustále dumá, jak to teda je a jak to nakonec dopadne.
Velmi oceňuji nápad s přežitím průstřelu hlavou = před lety jsem slyšela o muži, který něco takového opravdu přežil. Šlo o úhel, kdy opravdu nic důležitého poškozeného nebylo. Stačila by setina milimetru vedle a už by to dopadlo jinak.
Každopádně, kniha skvělá, a už teď se těším, až se dostanu k dalším dílům tohoto autora.

25.04.2021 4 z 5


Královna ohně Královna ohně Anthony Ryan

Zakončení úžasné série Stín krkavce. Ne že by se tento díl nějak špatně četl, autor umí psát opravdu čtivě, ale už mě to tolik nepoutalo a nedrželo jako předchozí díly. Zatímco první dva díly byly neustále plně napětí, stalo se toho opravdu hodně a den se sunul hodně dopředu, v tomto díle, jako by se děj zaseknul. Za celou knihu uběhl celkem krátký časový úsek (oproti předchozím dílům) a tentokrát byl pro mne styl psaní - střídání pohledů více postav - poněkud náročnější. Některé části mi už přišly lehce zmatené, opakující se nebo zbytečně natahované.
Ale i přesto jsem ráda, že jsem se nejen do tohoto dílu, ale do celé série pustila. Opravdu skvělá práce autora. Už se těším, až vyzkouším novou sérii (i když mi určitě budou Velín a Frentis chybět)

21.02.2021 4 z 5


Pán věže Pán věže Anthony Ryan

Stejně jako první díl, i tento jsem přečetla téměř jedním dechem. Téměř proto, že u některých překvapení a převratů jsem se musela trošku vzpamatovat :)
V tomto dílu se setkáváme s vyprávěním z pohledů více postav, což jsem velmi vítala. Konečně se tak ukázala jedinečnost a osobnosti i dalších figur a všechny "hlavní" postavy mne velice bavily a ohromovaly. I tentokrát jsem všechny děje prožívala s nimi a místy na knihu křičela: "nechoď tam!", "Vždyť je to past...". A knihy, které ve mě tuto interakci vyvolají, jsou dle mého prostě nejlepší.
Ač se postava Vélina zde zda spíš pasivní (a znám čtenáře, kterým zde přijde nudná až zbytečná), já naopak naprosto chápu jeho touhu po klidu a boj s tím, čím je a čím už býti nechce.... Ale abych neprozradila vše těm, kteří o knize uvažují, už raději mlčím a jen dodám: Neváhejte a čtěte! A konec vás určitě přiměje pustit se i do třetího dílu, který už leží předemnou a čeká, až jej otevřu.

07.02.2021 5 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Kniha je naprosto výborná. Nejdřív jsem se jí bála (zvláště teď, kdy zde máme hity jako Hra o trůny, zaklínač apod.), ale hned od první stránky mě úplně dostala. Ve chvíli, kdy jsem se dostala na 500. stránku jsem začala vyšilovat, že mi druhý díl nestihne přijít a já nebudu moct ihned pokračovat, až tento díl pokořím.
Děj výborný, plný překvapení a zvratů, jedna z mála knih, u které jsem v určitých pasážích nahlas nadávala hrdinovi, ať to nedělá, ať tam nechodí, že je to blázen..... (a teď fakt nekecám!). Navíc je opravdu čtivá, žádné náročné fráze, okecávající pasáže apod. Místy jsem byla trochu překvapená časovým skokem a bylo mi líto, že nevím, co všechno chlapci prováděli mezi tím, ale i tak mne to opět strhlo. Už abych měla v rukou další díl!! Všem milovníkům fantasy doporučuji!

27.01.2021