Ellie23 Ellie23 komentáře u knih

☰ menu

Rebel Rebel Amy Tintera

Druhý a závěrečný díl série RESET. Po překvapivém prvním díle jsem se ihned vrhla na druhý díl. Je trochu slabší, ale i tak si zachovává čtivost a akci. Ze začátku se v knize nic moc nedělo a museli jsme čekat na nějakou akci. Přišlo mi, že tahle kniha je trochu uspěchaná, například některé boje trvaly maximálně 3 stránky a byly ukončené dříve než začaly. Myslím, že autorka mohla děj trochu protáhnout a vůbec by to neuškodilo. V této knize mlžete vidět jak se postavy postupem času měnily a to se mi líbilo. Celou sérii hodnotím velmi kladně.

13.03.2019 4 z 5


Reset Reset Amy Tintera

Resetu jsem se dlouho vyhýbala, měla jsem tuhle knihu koupenou už téměř rok. Dostala jsem se k ní teprve teď a vlastně vůbec nechápu, proč jsem ji tak dlouho nechtěla číst. Tahle kniha byla jedno velké překvapení. Příběh je neuvěřitelně čtivě napsaný a je napsaný pouze z pohledu Wren, což mi vyhovovalo. Už od začátku byla nějaká akce takže nemusíte čekat do strany 100 než se kniha rozjede. Co se týče postav, tak Calluma jsem si zamilovala. Wren mi byla také sympatická, spoustě lidí na knize vadilo to, že Wren byla na začátku knihy bezcitný vraždící nástroj, který plní každý rozkaz a postupem času se to změnilo hlavně díky Callumovi, ale mně to takhle vyhovovalo. Nemohu této knížce nic vytknout a určitě doporučuju.

13.03.2019 5 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Tahle kniha byla pro mě velkým zklamáním. Je sice dost nadčasová a má v sobě spoustu zajímavých myšlenek, ale nebyla napsána příliš čtivě.
1. část jsem moc nechápala, nebyla v ní skoro žádná přímá řeč a odstavce byly až moc dlouhé a vůbec mě nebavila.
2. část už mě bavila o něco více dokud Winston s Julií nezačali číst knihu, trvalo to asi 30 stran a já po přečtení skoro nevěděla, co sem vlastně četla.
Kniha se rozjela až na straně 200 kdy začínala 3. část, která mě bavila a dost tuto knihu zachraňovala, bohužel celý tento příběh neskončil úplně podle mých představ, a tak hodnotím pouhými 2,5*

18.02.2019 2 z 5


Magonie Magonie Maria Dahvana Headley

Tak tahle kniha mě neuvěřitelně zklamala. Nápad sice skvělý, ale to zpracování hrozné a hlavní hrdinka otravná. Prvních sto stran hlavní hrdinka jen polemizuje o smrti. V momentě kdy se Aza dostává do lodi se ani nesnaží zjistit, proč se tak stalo a prostě se s tím smíří, takže čtenář nemá tušení co se vlastně děje. V knize není nic dovysvětleno do konce. Jediné pozitivum na knížce byly kapitoly z pohledu Jasona, kterého jsem měla opravdu ráda. Za mě opravdu zklamání a do dalšího dílu se určitě pouštět nebudu.

26.01.2019 2 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Mě osobně Bajky teda zklamaly. Opravdu se mi líbily jen dvě. Zachraňoval to komentář Albuse Brumbála.

18.09.2018 3 z 5


Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Kniha se mi nelíbila. Četla jsem ji strašně dlouho, cca 2 měsíce, což se mi u žádné knihy ještě nestalo. Neseděly mi ty dlouhé monology a dialogy. Takže bohužel hodnotím jednou hvězdou. Možná dám knize někdy ještě šanci.

13.01.2018 1 z 5


Archiv Archiv Victoria Schwab

Zatím nejlepší kniha co jsem kdy četla, těším se na druhý díl.

27.12.2017 5 z 5


Kruh Kruh Mats Strandberg

Kniha mě zpočátku nebavila a musela jsem ji odložit, ale na podruhé jsem se do ní hned začetla a musím uznat, že se mi líbila. Doufám, že mě druhý díl nezklame.

27.12.2017 4 z 5