Dupity Dupity komentáře u knih

☰ menu

Poslední království Poslední království Bernard Cornwell

Četlo se to samo. Vynikající historická sága. Zcela jistě se vše událo jinak, ale ve které knize je skutečnost? Chválím také český překlad.

17.02.2024 5 z 5


Smrt favorita Smrt favorita Dick Francis (p)

Tahle kniha má v mé knihovně čestné místo. I když znám padoucha a vím jak to skončí, občas se k ní vracím. Ono to totiž u Dicka Francise stojí za to!

07.01.2024 5 z 5


Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. Díl I–IV Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. Díl I–IV Jaroslav Hašek

Již před válkou jsem o této knize mluvil s naším panem okresním hejtmanem. Shodli jsme se na tom, že v ní je vše, co potřebuje člověk vědět o světě. Všimli jste si při čtení, že se za těch sto let lidi vůbec nezměnili? Dávám plný počet kytiček!

06.01.2024 5 z 5


Bílá vydra Bílá vydra Josef Kutík

Kniha ke které se pravidelně vracím. (Také i ke všem dílům následujícím). Po technických a komplikovaných textech v zaměstnání uklidní a v létě dokonce ochladí! Dlouhé a krásné dobrodružství bez jediného sprostého slova! Neuvěřitelné.

05.01.2024 5 z 5


Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Za mě nejlepší díl. Pobavil jsem se.

04.01.2024 4 z 5


Spasitel Spasitel Andy Weir

Poslouchal jsem jako audio knihu na lehátku u moře. Vynikající řešení pro úlevu tolik namáhaných očí! Připadalo mi legrační, že těch pár naháčů okolo vůbec netuší, jak daleko jsem ve hvězdách. Perfektně načteno Lukášem Hlavicou. Takhle si představuji výbornou sci-fi.

04.01.2024 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Tato kniha je zajímavá tím, že ji od mládí nesnáším. Táhne se za mnou asi 50 let jako červená nit, která nejde ušmiknout. Manželka ji miluje. Máme ji doma ve slovenštině (!), protože za socíku nešla jinak sehnat. Mimochodem, ten kdo vysvětlí dnešním mladým, že to, co je očím neviditelné je důležité, je u mě Goro.

02.01.2024 1 z 5


Pojednání o mé radostné cestě od kolébky ke krematoriu Pojednání o mé radostné cestě od kolébky ke krematoriu Vladimír Komárek

Knížku čtu vždy, když je mi blbě, nebo mě něco bolí. Vždy to pomůže z nejhoršího. Doporučuji!

31.12.2023


Muzikanti Muzikanti Ferdinand Mačenka

Kouzelné vyprávění ze starých časů. Knížka mého mládí.

30.12.2023 4 z 5