drackol drackol komentáře u knih

☰ menu

Příběh lvice Elsy Příběh lvice Elsy Joy Adamson

Na začátek musím říct, že je to velmi hezký a poutavý příběh a určitě stojí za přečtení. Knížka je psaná příjemnou formou, dobře se četla. První kniha (o vyrůstání Elsy) se mi opravdu líbila a četla jsem ji jedním dechem, druhá kniha (o Else a jejích lvíčatech) byla také hezká, ale třetí kniha (o lvíčatech) už mě začínala nudit - vše se na můj vkus příliš opakovalo a knížka ztratila svůj půvab.

31.03.2017 3 z 5


Pán much Pán much William Golding

Navzdory vysokému hodnocení, které kniha má a kvůli kterému jsem se těšila na zajímavou četbu, jsem byla zklamaná. Nemohla jsem se do knihy začíst, příběh mi připadal zdlouhavý a nudný, chování a myšlení postav nereálné a nepřirozené. Pointa příběhu je sice zajímavá, ale forma psaní mě odrazovala natolik, že jsem se musela nutit, abych knihu vůbec dočetla.

22.03.2017 1 z 5


Sen noci darwinovské Sen noci darwinovské Josef Lhotský

První půlka knížky byla velmi čtivá - líbil se mi především autorův smysl pro humor. Druhá část byla zajímavá a pro mě osobně poučná (část o životě Ch. Darwina mě opravdu zaujala), ale na čtení jsem se musela čím dál víc soustředit a bohužel jsem se nevracela ke knížce s takovým potěšením jako na začátku. Pro laika ,nepolíbeného biologií, jako jsem já byla některá z témat (především na samém konci knížky) nesrozumitelná, zdlouhavá a tím pádem tak trochu nudná...

23.02.2017 4 z 5


Povídky aneb Nechci slevu zadarmo! Povídky aneb Nechci slevu zadarmo! Miloslav Šimek

Knihu jsem poprvé dostala k přečtení od svého tatínka a budu mu za to už do smrti vděčná.
Tato knížka patří mezi mé nejoblíbenější a s hrdostí přiznávám, že nemám problém si jí každý rok/dva znovu a znovu přečíst. Kouzelný a inteligentní humor, který mě donutí se nahlas zasmát (a někdy až k slzám) jak doma tak v metru nebo tramvaji! Doporučuji určitě si přečíst!

23.02.2017 5 z 5


Proč muži milují potvory a hodným holkám zůstanou oči pro pláč Proč muži milují potvory a hodným holkám zůstanou oči pro pláč Sherry Argov

Knížku jsem přečetla na doporučení kamarádky, která o ní básnila jako o bibli pro svobodné holky..... Mohu k tomu říct asi jen toto: pokud se touto knížkou po jejím přečtení holky/ženy opravdu hodlají řídit, tak se nedivím, že jsou (a nejspíš i nadále zůstanou) single.
Je pravda, že autorka v určitých tématech uhodila tzv. "hřebíček na hlavičku", ale její rady jsou podle mého názoru prostě absurdní. Autorka se kromě toho často opakovala a v některých tématech si jasně protiřečila.

23.02.2017 1 z 5


Šepotání Šepotání A.G. Howard (p)

Na první pohled mě zaujala krásná obálka i nezvyklé zelené písmo. Kniha pro mě byla příjemným útěkem od reality, kde jsem se v novém a temnějším podání mohla znovu vrátit zpět do dětských let a navštívit kouzelný svět za zrcadlem. Doporučila bych knihu těm, kteří mají chuť se na chvíli ztratit ze všedního světa a schovat se na tajném místě, kde je vše možné.... protože, kdo by odolal tajemné Říši divů?

31.05.2016 4 z 5