doubravka doubravka komentáře u knih

☰ menu

Zfetovaná duše Zfetovaná duše Zdeněk Horký

Jedním dechem! S každým dalším fiaskem jsem se spolu s hl. hrdinou dostávala do spirály, z které nelze ven. Velmi odstrašující!

15.03.2016 4 z 5


Dědečku, vyprávěj - etiketa pro kluky a holčičky od tří let Dědečku, vyprávěj - etiketa pro kluky a holčičky od tří let Ladislav Špaček

Pana Špačka mám velice v oblibě a proto jsem se těšila, co připravil pro dětičky. Myslím, že pro úplně malé děti to není. Příběhy jsou takové... no - kostrbaté, jak už zde zaznělo. Ilustrace Jany Fernandes se nám líbily.

18.11.2015


Objevte svůj vnitřní klid Objevte svůj vnitřní klid Oli Doyle

Ach ty myšlenky! Ty neustálé terorizující mršky!
Z knihy: Víte-li, co může situaci zlepšit, směle do toho. Není-li nic, co byste mohli v dané chvíli udělat, nechte to plavat! Jednak to dá zdravý rozum a jednak je to cesta ke klidu, k tomu naučit se zůstat vyrovnaný v situacích, které nemá mysl ráda. Přijmete-li daný okamžik takový, jaký je, jste-li vnitřně klidní, nemohou vás žádné vnější podmínky rozhodit. ;-)

18.11.2015 5 z 5


Život je změna a změna je život Život je změna a změna je život Neale Donald Walsch

Zajímavá kniha, která vysvětluje, jak funguje mysl, co je to skutečná pravda, zjevná pravda a zdánlivá pravda. Je dobré si uvědomit, že na vše nahlížíme svým úhlem pohledu...

18.11.2015


Perníková chaloupka Perníková chaloupka Ludvík Středa

Pro mne nejnádhernější knížka, kterou jsem jako malá měla. Jako předškolák jsem si užívala mámino čtení a krásné obrázky, jako školák se k ní často vracela. Verše jsou báječné!

04.09.2014 5 z 5


Červená karkulka Červená karkulka Jan Suchl

Včera jsem ji četla poprvé svému synovi (6 let), měl oči navrh hlavy a hltal každé slovo. Ilustrace jsou báječné, krásně souzní s textem. Vlk je děsně strašidelnej ;-) Má oblíbená z dětství.

04.09.2014 5 z 5


Poslední noc na Klikaté řece Poslední noc na Klikaté řece John Irving

Knížka se mi líbila, ale není to můj šálek čaje...

04.09.2014 4 z 5


Kočka a její řeč Kočka a její řeč Gwen Bailey

Celkem zbytečná knížka, ale dětem se líbila :-)

22.01.2014


Modlitba za Owena Meanyho Modlitba za Owena Meanyho John Irving

Velmi pěkná kniha, občas trošku zdlouhavá, ale užívala jsem si Irvingův styl psaní. I přes tragické události z příběhu dýchá klid, vyrovnání s osudem, dokonce jsem se občas i velmi nasmála.

14.01.2014


Kniha o duši Kniha o duši Thomas Moore

Tak tahle kniha je pro fajnšmekry. Bez poznámek a opakování bych se nepohla dál. Nabitá skvělými myšlenkami!!! Kdyby byla čtivější, vydala by na několik knih :-) Takže několik objemných knih v jedné. Rozhodně stojí za to, ale určitě to není relax. I když - každý relaxujeme jinak ;-)

23.11.2012


Dar ducha III.díl a IV.díl Dar ducha III.díl a IV.díl Prentice Mulford

Tuto knihu mi půjčila kamarádka. Napoprvé nezaujala, ani jsem ji nedočetla. Ale když jsem se začetla po několika letech, strašně mě překvapila. Hltala jsem všechny stránky, dělala si poznámky. Na to, že pan autor zemřel v roce 1891 je to kniha nadčasová. Se vším jsem se úplně neztotožnila, ale minimálně mi to ukázalo další pohled na svět. A pak jsem si uvědomila, že se většina myšlenek objevuje i v novějších knihách u jiných autorů! Asi je potřeba, aby se dostala do rukou v době, kdy je člověk otevřen ji přijmout, rozhodně to není kniha, která zaujme kdykoliv a kohokoliv. A při každém dalším čtení člověk objevuje nové věci, a co zaujalo poprvé už neplatí. Takže kniha, kterou když si oblíbíte, budete ji chtít číst po čase znovu. Pokud ji otevřete a nezaujme hned, odložte ji na jindy. Zkuste to za rok, za dva :-) Knihu jsem nakonec vrátila, ale ráda bych si ji sehnala ( i všechny další svazky) a měla ji ve své knihovně, abych se k ní mohla vracet. ;-)

23.11.2012 5 z 5