Divid Divid komentáře u knih

☰ menu

A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Jsem ráda, že jsem se konečně dočkala další knihy tohoto autora a jako žádná z jeho knih, ani tato mě nezklamala. Nevím proč jsem čekala, že si na konci knihy Abdullah se svou ztracenou sestrou padnou do náruče a budou šťastní bla bla bla. Zřejmě jsem to prostě, pod tlakem amerických happyendů, jen chtěla, ale to by nebyl Khaled Hosseini. Jeho knihy nic nehrají, jsou syrové a donutí nás zamyslet se nad životem jako takovým,resp. svým jednoduchým stylem/způsobem života. Najednou si uvědomíme věci, které pro samou pohodlnost/možnosti/nadbytek/skutečnost, mnohdy nevidíme.
Jen doufám, že na další knihu nebudeme muset čekat TAK dlouho.

25.02.2014 4 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Námět, sloh a obsáhlost činí tuto knihu výjimečnou. Škoda jen toho závěru, přišel mi krapet uspěchaný a vesměs nedokončený. Jinak hodnotím velmi kladně.

23.10.2013 5 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Klasicky se ukazuje, že čím větší brak, tím musí být větší propagace. Kniha se nedá číst, je to ukázková verze telenovely. Krásná, inteligentní, naivní, cnostná, chudá panna očaruje mladýho miliardáře! Dialogy, emaily, styl...., první kniha, kterou jsem nedočetla a to jsem po varování, že je to tupý, řekla, že si to stejně přečtu, že tak tupý to být nemůže. No...může.

25.02.2013 odpad!


Zrádkyně- za mřížemi íránského vězení Zrádkyně- za mřížemi íránského vězení Zarah Ghahramani

Kniha je skvělá, ale očekávala jsem víc. Nicméně i tak jsem si ji ráda přečetla.

04.02.2013 3 z 5