dasach dasach komentáře u knih

☰ menu

Pětiminutová terapie Pětiminutová terapie Sarah Crosby

Vidím dobře a byla bych ráda, aby mi to vydrželo co nejdéle. Proto jsem přestala číst po pár stránkách z důvodu miniaturního písma. Nemohu tedy hodnotit obsah.

30.12.2022


Porazte strach - Jak překonat negativní postoj a zvítězit v životě Porazte strach - Jak překonat negativní postoj a zvítězit v životě Mandie Holgate

Metody, jak se zbavit strachu, dávají smysl, i když nejsou nijak převratné. Bohužel vše je podáno nudným a rozvláčným stylem.

13.08.2020 3 z 5


Tady a teď - Jak si věřit, když na tom opravdu záleží Tady a teď - Jak si věřit, když na tom opravdu záleží Amy Cuddy

Podle mého názoru je kniha velmi čtivá. Přináší fascinující poznatky o tom, jak držení těla působí na naše emoce a chování. Doporučuji také výbornou autorčinu přednášku na TEDu.

06.04.2020 5 z 5


Tak dobří, že vás nepřehlédnou Tak dobří, že vás nepřehlédnou Cal Newport

Kniha o tom, proč současný trend při výběru zaměstnání "následuj svou vášeň a peníze přijdou samy" nefunguje a vede jen k nespokojenosti a časté fluktuaci. Autor ukazuje jiný směr - získání mistrovství ve svém oboru a následné přizpůsobení si své práce podle svých preferencí. K tomu dává příklady lidí, kteří dosáhli toho, že milují svou práci.
Téma se mě hodně týká, protože posledních několik let často přemýšlím, že bych úplně změnila obor. Kniha mě z tohoto nápadu tak trochu vyléčila a ukázala, že jsou i jiné cesty.

12.10.2019 5 z 5


Iluze optimismu Iluze optimismu Tali Sharot

Kniha o tom, že optimismus je vlastně evoluční nutnost. Realisty jsou podle autorky jen lidé s klinickou depresí. Kniha je zajímavá a přináší názory stojící za zamyšlení.
Překlad pokulhává. Používat při zmínce o útocích na budovy Světového obchodního centra datum ve formátu 9.11.2001 mi nepřipadá jako nejlepší nápad. Třešničkou na dortu je "kámen filozofů".

10.04.2019 4 z 5


Algoritmy pro život Algoritmy pro život Brian Christian

Kniha mě bavila, ale byla pro mě jako pro laika dost složitá. Čekala jsem, že téma bude podáno lehčím, méně odborným stylem.

27.11.2018 4 z 5


Uvědom si svůj strach a překonej ho Uvědom si svůj strach a překonej ho Susan Jeffers

Souhlasím s deynna. Kdybych si lepila lístečky s afirmacemi po bytě, asi by si manžel a dcera mysleli, že jsem se zbláznila. Jinak kniha patří určitě k tomu lepšímu, co bylo na téma pozitvního myšlení napsáno.

27.09.2017 4 z 5


Snězte tu žábu! Snězte tu žábu! Brian Tracy

Knihu jsem četla už několikrát. Pokaždé mě nakopne. Například salámová a ementálová metoda na mě funguje výborně. Bohužel mi to nakopnutí dlouho nevydrží, ale to nebude problém knihy:-).

25.09.2017 5 z 5


Chvála pomalosti Chvála pomalosti Carl Honoré

Příliš pomalé. Kniha mě nudila. Zpomalená jsem hodně, ale takhle moc zase ne.

23.09.2017 3 z 5


Jak drahé je zdarma? Jak drahé je zdarma? Dan Ariely

Zajímavé závěry o lidském rozhodování podpořené výzkumy. Také mě zaujaly příběhy z autorova života, kdy i o svých hrozných zkušenostech píše vtipně. Kniha je psána lehkým stylem a dobře se čte.

23.09.2017 5 z 5


Výhoda spokojenosti Výhoda spokojenosti Shawn Achor

Autor píše lehce a vtipně. Kniha se čte velmi dobře. Docela mě nakopla, což se mnoha knihám tohoto typu nepovedlo.

23.09.2017 5 z 5


Jak uspět úplně ve všem? Jak uspět úplně ve všem? Lyman MacInnis

Autor neříká nic nového. Pokud je to pro někoho první kniha o osobním rozvoji, může si z ní něco vzít. Já jsem jich přečetla desítky a tady se nic zajímavého nedozvěděla. Nudila mě a musela jsem se do čtení nutit.

23.09.2017 3 z 5