dalya dalya komentáře u knih

☰ menu

S potížemi je jedna potíž S potížemi je jedna potíž Ben Horowitz

Tahle kniha mě zaujala především proto, že její název zněl docela dost filozoficky a navíc pravdivě. Byla jsem tedy opravdu zvědavá, co na mě z knihy vykoukne a můj názor je nakonec jen a jen pozitivní. Občas se vyskytne hromada problému, člověk neví co dřív řešit, jak nejlépe to řešit a nakonec se z jedné potíže stane padesát dalších. Tahle kniha radí, jak to zvládnout a dle mého názoru se jedná o opravdu skvělé rady.

08.11.2021 5 z 5


Odraz k cestě za úspěchem Odraz k cestě za úspěchem Matthew Syed

Úspěch je výhra pro každého. Každý chce být úspěšný. Tato kniha vám v té těžké situaci pomůže.

08.11.2021 5 z 5


Sloup do nebe Sloup do nebe William R. Forstchen

Velice zajímavé téma kterým se kniha zabývá. Líbí se mi vlastnosti postav, jejich vývoj a děj. Kniha mě dokonce nejednou rozbrečela a díky tomu se stává u mě historicky první knihou u které mi ukápla slza. Doporučuji si přečíst.

08.11.2021 5 z 5


Ruka na zrcadle - Skutečný příběh o životě po smrti Ruka na zrcadle - Skutečný příběh o životě po smrti Janis Heaphy Durham

Na knize se mi nejvíce líbily doložené fotky, které dodaly jiný pohled na celou knihu. Celkově se zajímám o to, jestli ještě něco existuje něco nadpřirozeného a myslím si, že tahle kniha je přesně to co jsem hledala. Do poloviny knihy byla dějová linka super, pak už to trochu vázlo, ale i tak si myslím že je to super kniha. Koho takové věci zajímají a baví, tak si myslím, že si knihu užije a něco si i z ní odnese.

08.11.2021 5 z 5


Otazník je polovina srdce Otazník je polovina srdce Sofia Lundberg

Krásný příběh, který Vás vtáhne od prvních stránek, paní autorka je mistr v psaní takových příběhů. Spolu s hlavní hrdinkou postupně odkrýváme její dřívější život, vzpomínky na dětství, které jsou bolestné i krásné a skrývají jedno tajemství. Krásně popsaný život , dvě dějové linky, z nichž mně se více líbila ta, ve které byl psán příběh dřívější. Jako celek skvostné a závěr byl překvapivý a zajímavý.

08.11.2021 5 z 5


Smrt v rodině Smrt v rodině Karl Ove Knausgård

Můj boj 1: Smrt v rodině od Knausgarda Karla se zabývá problematikou, již řeší každý z nás. Smrt v rodině bývá smutná záležitost, nicméně patří k životu. Knausgard rozvíjí svůj příběh na komplikovaném vztahu ke svému otci a jejich vztah a smrt otce jsou v centru pozornosti. Kniha nabízí možnost konfrontace našich vztahů k našim rodičům a naši schopnost vyrovnat se smrtí. Mě osobně kniha dala hodně pro další život.

08.11.2021 5 z 5


Rivalka Rivalka Charlotte Duckworth

Prvnich 50 stran nuda, pak se dej konecne rozjede, zajimavy pribeh o workoholicce, ktera nezvlada materstvi, pro me zajimava oddechovka.

08.11.2021 5 z 5


Profesor a šílenec Profesor a šílenec Simon Winchester

Knihu Profesor a šílenec jsem si koupila, protože mám ráda detektivky. Kniha je psaná podle pravdivého příběhu, kdy se profesor Jamese Murraye, rozhodl, že napíše Oxfordský slovník angličtiny. Hodně mu v tom pomáhal americký chirurg a veterán z občanské války Dr. W.C. Minore. Bez něj by zřejmě toto dílo nevzniklo nebo by bylo mnohem méně objemné. Hodně si spolu dopisovali, ale chirurg vždy, když ho profesor pozval na návštěvu, tak si vymyslel nějakou výmluvu, proč přijet nemůže. Nakonec se profesor rozjel za ním a zjistil, že celou dobu komunikuje s vrahem. Těším se, až knihu zfilmují, abych ho mohla srovnat s knihou.

08.11.2021


Odpusťte mi, váš Leonard Odpusťte mi, váš Leonard Matthew Quick

Kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem. Úžasné zpracování mysli mladého kluka, který myslí na sebevraždu. Z konce jsem byla trochu rozpačitá, protože je dost otevřený a čtenář může jen premyslet, jak to nakonec s Leonardem dopadlo.

08.11.2021 5 z 5


Jablečný koláč naděje Jablečný koláč naděje Sarah Moore Fitzgerald

Původně jsem od knihy očekávala, že Meg a Stevie budou více vyšetřovat, co se stalo Oscarovi. Většina knihy však byla vyprávěním o přátelství před tou nešťastnou událostí. I tak to ale bylo milé čtení, a já jsem si knížku užila, i když knížka odkazuje i na spoustu ošklivého chování studentů SŠ. Nicméně i na to je třeba poukazovat, a jak víte, v YA literatuře si takových témat velmi cením. Je třeba o nich mluvit častěji a poukázat na ně i z různých úhlů pohledu. Díky jablečným koláčům má knížka dokonalý podzimní vibe a se svými necelými 200 stránkami je to taková odpolední jednohubka. Pokud budete mít možnost, určitě po knize sáhněte, do těchto sychravých dnů je to ideální kousek.

08.11.2021 5 z 5


Mluv Mluv Laurie Halse Anderson

Za mě jedno velké ano. Viděla jsem i film. Kniha se vám může zdát tenká a tak si řeknete to bude jednohubka a jdeme další. Ano možná je tenká a je přečtená za chvíli, ale to co se v ní ukrývá a to co vy jako čtenář v ní najdete je neskutečné. Někdy je méně více a to přesně platí v této knize. Po dočtení budete mít hlavu plnou myšlenek a budete nad tím chtít ještě nějakou dobu přemýšlet a vstřebávat ji. Takže rozhodně mohu doporučit.

08.11.2021 5 z 5