Dale00007 Dale00007 komentáře u knih

☰ menu

Neviditelní Neviditelní Vlastimil Vondruška

Pan Vondruška měl zůstat u jeho klasického žánru, který umí jako nikdo jiný. Z této knihy lze vzít jako jediné pozitivum analogii současné doby ukazující vyhrocenost jednotlivých postojů, kde již málokdo uvažuje racionálně jako Robert v této knížce. Jinak kniha je plná nelogičností, nepropracovaných detailu i vyloženě nesmyslů. Kdyby pod ní nebyl podepsány VV, tak bych řekl, že je to prvotina nějakého středoškoláka, kterou sepsal o víkendu a dokonce bez toho, aby si ji po sobě přečetl.

30.01.2022 1 z 5


Věk supernovy Věk supernovy Liou Cch'-sin

Jedna z nejhorších knížek, co jsem četl. Motiv příběhu sice na první pohled docela zajímavý, ale podání velmi naivní a nudné.

14.01.2021 odpad!


Ódinovo dítě Ódinovo dítě Siri Pettersen

Do knihy jsem se rychle zacetl, ale postupně mi připadala kniha stále více nudná s řadou nelogicnosti nebo zbytečných pasáží. Ale jako romantické fantasy pro teenagerky, které se mohou vžít do hlavní postavy Hirky asi mohu doporučit.

02.08.2020 2 z 5


Děti času Děti času Adrian Tchaikovsky (p)

Velmi čtivé scifi, které poukazuje na některé vlastnosti a předsudky našeho druhu. Nabízí zajímavou alternativní evoluci a technologii. Autor se možná inspiroval jinde, ale pro mě to byla originální velmi čtivá četba.

22.07.2020 5 z 5


Dlouhá země Dlouhá země Terry Pratchett

Velmi originální nápad ze kterého jsem získal velká očekávání. Postupem času, ale nadšení opadávalo a chvílemi jsem se i nudil. Nevyuzity potencial skveleho originalniho světa.

27.06.2020 3 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Skvěle vymyšlený svět a zápletka příběhu.

27.06.2020 5 z 5