DaisySpring DaisySpring komentáře u knih

☰ menu

Zločin na stříbrném plátně Zločin na stříbrném plátně Vilém Křížek

Jsem nadšená. Třetí díl mě asi z logických důvodů bavil nejvíc ze všech, svět československého stříbrného plátna a všechna ta slavná jména - nádhera. Mrzela mě jen jediná věc, že jsme mezi druhým a třetím dílem přeskočili tolik let. Ale jinak vřele doporučuji.

08.02.2023 5 z 5


Strach za oponou Strach za oponou Vilém Křížek

Téma zločinu v divadle je velmi vděčné a čtivé. Zápletku jsem si užívala možná dokonce i víc než v prvním díle. Opět jsem ocenila dobové reálie, ačkoli tentokrát jich bylo občas až moc. Ale jinak rozhodně povedené.

07.02.2023 4 z 5


Smrt má vůni inkoustu Smrt má vůni inkoustu Vilém Křížek

Opravdu příjemné čtení. Obzvlášť oceňuji dobové reálie. Těším se na další díl.

06.02.2023 4 z 5


Zpěv straky Zpěv straky Dana Beranová

Moc zajímavý koncept a způsob rozvíjení příběhu. Tak trochu jako v Zaklínači. Drobná setkání a příběhy vsazené do hlavní dějové linky. A příjemná pohádkovo-fantasy atmosféra, něco mezi Erbenem a Sapkowskim. Jediný problém mám asi s tím (ale u používání magie v příbězích je to obvyklý nešvar), že se míra schopností hlavní hrdinky mění, jak se to autorce hodí do příběhu, nebo jsem z toho alespoň měla takový pocit. Občas byla hodně OP a všem to natřela, občas nečekaně dostala na zadek od na první pohled slabšího soupeře. Ale je to jen taková drobnost.

05.02.2023 4 z 5


Tichý společník Tichý společník Pavel Göbl

Přečetla jsem dvě třetiny. Je to opravdu krásně napsané, skutečné literární pochutnání, ale to byl také jediný důvod, proč jsem to nevzdala mnohem dřív. Tato kniha postrádá klasickou románovou strukturu, nějaké ty krize a katarze, které by člověka nutily otočit na další stránku. Je mi líto dvou úžasných zápletek, které se objevily. Obě jsou vtipné a dalo by se s nimi pracovat, ale ony tam prostě jsou a zůstávají ležet ladem.

17.01.2023 2 z 5


Stínem políbená Stínem políbená Richelle Mead

Pro mě zatím nejlepší ze série. Napínavé jak kšandy a závěr mě rozsekal.

25.01.2018 5 z 5


Mrazivý polibek Mrazivý polibek Richelle Mead

Jsem celkem chycená. Určitě lepší než jednička. Ulevilo se mi, že Rose konečně trochu dospívá.

25.01.2018 4 z 5


Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

Jsem celkem nadšená z celkového nápadu a taky mám ráda rebelky. :-) Pátou hvězdičku nedám jen proto, že mi vadily občasné přehnané záchvaty pubertálního vzdoru hlavní hrdinky. Jinak paráda a Dimitrij je k sežrání. P.S. Filmová adaptace se celkem povedla a dokonce mi představitelka hlavní role byla sympatičtější než knižní originál.

25.01.2018 3 z 5


Holky někdy koušou Holky někdy koušou Chloe Neill

Přiznávám, že zásadní premisa světa mi úplně neseděla (přitažená za vlasy) a některé scény a situace taktéž, ale dostal mě příjemný styl a lehký humor. Hlavní hrdinka je sympaťačka, takže hodlám číst dál a budu tajně doufat, že časem začnu mít Eatena aspoň trochu ráda. Protože aktuálně mi to příjemné čtení dost kazí. Pohodové lehké čtení na dlouhé zimní večery.

25.01.2018 4 z 5