cteni_se_mnou cteni_se_mnou komentáře u knih

☰ menu

Odstín smrti Odstín smrti Bianca Iosivoni

Páni! Vůbec nevím, co na tento díl mám říct, abych něco nevyzradila.

Byla to pro mě absolutní pecka. Půlnoční kroniky naprosto miluji a tenhle díl mě nejednou rozplakal, kdy jsem pláč nemohla zastavit, protože člověk nevěděl, co bude dál.


Celou dobu jsem si kladla otázky. Jak chce Shaw dostat Roxy zpět a podaří se mu to? Podaří se poslat všechny uprchlé duše do podsvětí? Kolik je toho, co Nala ostatním neřekla? Přijde na řadu i Londýn?

Situace, která mě naprosto překvapila byla v okamžiku, kdy se má scéně objevil posel smrti.

Stalo se pár událostí, které mi nedají spát! Hlavně konec! Kniha končí otevřeně, což mě naštvalo, ale můžeme se těšit na závěrečný šestý díl, který vychází v květnu.

Půlnoční kroniky si mě naprosto získaly, tudíž hodnotím 5/5

25.03.2024 5 z 5


Město strachu Město strachu Alexander Gordon Smith

Jsou volní. Vězni uprchli z pekla jménem Výheň. Mají jediný cíl- uprchnout úplně pryč z města.. ale zuří válka a Alex přehodnotí svůj plán. Najít samozvaného Alfreda Furnace. On je za to všechno zodpovědný.
Podaří se Alexovi a jeho přátelům ho najít? Zvládne chlapec, co už dávno není chlapec, bojovat s nektarem, s jedem, který proudí v jeho žilách?

Na začátku jsem si říkala- páni, další díl, který se mi konečně dostal do rukou. Na začátku jsem to hodně hltala, ale pak se mi dej začal vléct. Pověst této knížky u mě zpravil až závěr- ten byl naprosto fenomenální. Ale jak už to bývá, závěr se dočteme již brzy v závěrečném díle Poprava.

Hodnotím 3,5

25.03.2024 2 z 5


Velké naděje Velké naděje Ava Reed (p)

Tuhle knížku jsem si pořídila už v listopadu, přiznávám, hlavně kvůli obálce, protože je nádherná. Doteď zůstala netknutá a nechápu, proč jsem jí tam nechávala tak dlouho ležet, protože to byla paráda.

Laura Collinsová. Čerstvá absolventka medicíny, která se uchází o práci v prestižní nemocnici. Na první službě se potkají s doktorem Nashem Brooksem, který je ovšem takový, jaký je..

Tahle knížka je pro mě absolutní boom, co se děje týká. Žádnou knížku z nemocničního prostředí jsem ještě nečetla a moc se mi to líbilo. Ačkoliv je zdravotnictví v Americe úplně jiné než u nás, tak jsem zde nenašla úplně okaté přešlapy.

A příběh lásky? Wow! Laura a Nash se mi k sobě tak krásně hodí!
Pohled i Laury a někdy Nashe se mi moc líbil, ale uvítala bych víc a delší kapitoly z mužského pohledu!

Závěr byl naprosto famózní a nejsem si úplně jistá, pokud to do března vydržím. Moje reakce po dočtení: do haje

Rozhodně doporučuji balíček kapesníků!

Hodnotím 5/5

25.03.2024 5 z 5


Zvedá se vítr Zvedá se vítr Kateřina Surmanová

Tuhle knížku z české dílny jsem znovu dostala na vánoce, proto ještě fotka u stromečku

Teď jsem cítila, že na ni přišla řada. Chvíli jsem začátek čtení odkládala, neboť jsem na tento žánr neměla moc náladu.

V roce 1997 byly velké povodně, které postihly jižní Moravu. Po ustanutí velké vody najde parta dětí mrtvolu krásné dívky a rozhodnout se, že vezmou vyšetřování do svých rukou.

V roce 2021 naopak zasáhne tornádo a téměř všechny špatnosti se připíší jemu.. parta přátel se po více než 20ti letech musí dát znovu dohromady a všemu se postavit..


Popravdě nevím, co si o knížce myslet. Jakože.. nebylo to úplně špatné, ale výborné to taky nebylo. Mně osobně se decentně pletly jména Roman a Radek, chvíli mi trvalo si uvědomit, kdo je kdo. Autorka dost přeskakovala v čase. Chvíli psala o tom, co se stalo po tornádu, a pak zase chvíli o tom, co se stalo před ním. Jako pomůcka sloužily napsané data, ale trochu ruší zážitek ze čtení, abych se podívala, jaké datum bylo v předešlém úseku.

Jakmile vypluly na povrch některé informace, konec jsem si předpověděla správně.
V budoucnu si to určitě přečtu znovu a budu se to snažit znovu a víc pochopit.

Co se mi tak trochu líbilo byla i zmínka o alkoholismu, což podle mě není tolik běžné.

Dávám 3,5

25.03.2024 2 z 5


Pýthie Pýthie Veronika Černá

Je možné vidět svoji budoucnost nebo budoucnost někoho jiného? Zeptejte se Pýthie.

Setkáváme se s dívkou, Fylis, zkrácené Lis Parnasovou, která už nechce žít v nadpřirozeném světě a chce odejít do světa lidí. Jednoho dne po ukončení studia ji na dveře v pořádné kocovině zabuší chlápek Romain Kami, který ji má v odchodu zabránit. Lis v tuhle chvíli ještě netuší, že jí to obrátí život naruby.. Sázka. Kam jsou schopni zajít, aby vyhráli?

Příběh se odehrává v nadpřirozeném světě upírů, vlkodlaků a dalších nadpřirozených bytostí. Nesmíme zapomenout již zmíněné Pýthie, které byly a možná stále jsou považovány hlavně v lidském světě v minulosti za věštkyně.
Hrdinka Lis a hrdina Romain mi byli od začátku oba sympatičtí. Knížka mě velmi bavila a příjemné plus je i to, že se jedná o lehké romantické fantasy z české dílny, což mě velmi mile překvapilo.
Četla jsem v očekávání, kam je Lis ochotná zajít a jak vlastně celý příběh dopadne.

Hodnotím 5

25.03.2024 5 z 5