costawa costawa komentáře u knih

☰ menu

Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

Kniha měla spád, děj nebyl protkán zbytečnými historickými souvislostmi. Dějová linka ale jasně směřovala k předvídatelnému závěru.
Co mi vadilo, byla nepozorná korektura. Chápu, že se to stát může, chybějící písmena na začátku slov, ale úplně nesmyslné slova ve větách? To odvádí pozornost od děje.

07.06.2023 3 z 5


Cop Cop Lætitia Colombani

Krásná. Poutavá. Dodává odvahu bojovat, plnit si sny, vymanit se z předsudků nebo cizích očekávání o sobě samém.

01.04.2021 5 z 5


Bez kůže Bez kůže Mads Peder Nordbo

SPOILER: Severská detektivka slabší kvality. Možná je to překladem, ale zcela jistě stylem psaní autora. Šílená jména a ano, nemůžeme ani u nás mít přece v knize hrdinky Ilu, Ivu, Ilonu a Elu, tempo, které je pomalé a graduje jen tím, že se tam vytahujou vnitřnosti. Za mě ne, potenciál nevyužitý. O Grónsku knihy téměř nejsou, takže autor mohl čtenáře vtáhnout do děje surovostí přírody, podnebí a ne jen způsoby vraždy.

21.03.2021 2 z 5


Ostrov Ostrov Sigríður Hagalín Björnsdóttir

Utopie? Vize možné budoucnosti? Nevím, víc než chování lidí mě děsila nejistota toho co bylo,co se stalo a co bude,co se chystá

04.01.2021 5 z 5


Deník moderní jogínky Deník moderní jogínky Šárka Vojáčková Konečná

Moc příjemné čtení. Miluju východní filozofie,byly pekně prostoupené příběhem. Když potřebuju,náhodně otevřu knihu a hledám radu nebo myšlenku. Nejlépe to ovšem funguje s Iluzemi od Bacha,tato je v závěsu.

19.06.2020 5 z 5


Myšlenky blázna Myšlenky blázna Jan Chmúra

Oceňuji kompaktnost tvorby. Vše je melancholicko jízlivé. Autor by ještě potřebovat dozrát a nebo možná lépe vybrat své básně. Některé vykrádají samy sebe, některá spojení jsou známá klišé. Ale na svůj věk a prvotinu povedené dílo,vrátím se k němu v podzimním splínu,abych si nasypala sůl do ran.

14.02.2020 3 z 5


Farma smrti Farma smrti Luca Veste

Předvídatelný konec není to nejhorší. Otřesný je překlad. Nechápu, jak to mohlo projít. Někdy jsem vůbec nerozumněla rozhovoru a domýšlela si anglický text,abych více pochopila. Aneb Prohovoříme si o tom a jiné perly

04.09.2019 2 z 5


Démoni Démoni Karin Slaughter

Kniha se mi vůbec nečetla dobře. Neseděl mi autorčin styl psaní ani líčení postav. Všechny jakoby byly pořád naštvané nebo nespokojené. Druhou knihu si už nepřečtu. Hodnocení dávám pouze za pointu.

18.07.2019 2 z 5


Na viděnou Na viděnou Mary Higgins Clark

Meghan řeší záhadu smrti svého otce. Díky překladu a absenci korektury vy zase řešíte pouze chyby, překlepy a absurdity. Obsah vám zcela jistě unikne, což je možná dobře, protože tak plytkou detektivku, kde vám náznak zápletky nebo rozuzlení servírují už v prvních pár stranách, přičemž hrdinka na to přijde na konci, jsem dlouho nečetla. Autorka i překladatelka (a ostatní z edice) by měly změnit povolání.

25.07.2015