Deník moderní jogínky

Deník moderní jogínky https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385272/bmid_denik-moderni-joginky-aneb-od-vecir-Eph-385272.jpg 4 178 48

aneb Od večírků k nirváně. Vydejte se s Šárkou do indického ášramu najít sebe sama! Měli jste někdy chuť se vším praštit a obrátit svůj život naruby? Přesně to udělá Šárka, když se vydá do indického ášramu na kurz lektorky jógy. Prodá svůj jediný majetek, staré otlučené clio, a vstoupí do tělesného i duchovního výcviku, který změní celé její dosavadní chápání života. Musí čelit svým skrytým obavám, návalům vzteku a bolestným vzpomínkám. Cesta k sobě samé je ale nejen trnitá, je také pestrá a plná vůní jako Indie sama. Knížka seznamuje čtenáře s učením jógy coby filozofickým směrem i způsobem života, a může tak sloužit k hlubšímu seznámení s jógou.... celý text

Sandalkar
Sandalkar
21.03.2024 4 z 5

Zacatek me dost vydesil. Bylo to jako slohove cviceni stredoskolacky, postupne se ale styl sjednotil a kniha mi prinesla zamysleni.

"Zkratka lidove receno, mam z toho vseho pulky tak stazene, ze kdybych mezi ne dala kokosovy orech, kterych je zahrada asramu plna, snad ho rozlousknu."

Chamaedrys
Chamaedrys
06.09.2022 4 z 5

Kniha pro mne byla příjemným překvapením.

Trochu jsem se obávala, že půjde o jednu z mnoha knih typu "ráno jsem se vzbudila, rozhodla se změnit svůj život a teď si lítám na obláčku a vy můžete také", kterých se teď vyrojilo všude plno.

Jedná se ale o citlivou zpověď o hledání sebe sama a životní cesty. Podáno čistě, prostě.

Oceňuji reálný náhled do dějí v ášramu a studia jógy.


Nuny
Nuny
04.09.2022 5 z 5

Na začátku jsem se bála, že se jedná o deník typu: ráno vstanu, dojdu si na záchod, nasnídám se, obléknu se... apod. Naštěstí, to bylo jen na začátku.
Pak přišlo to hlavní, studium nejen duše Šárky, ale hlavně té naší, nahlédnutí do našeho nitra, soukromí, minulosti. Kdo si tím prochází, tak pochopí.
V knize najdete chyby a možná časové nesrovnalosti, ale o tom to je. Nejsme dokonalí a je chyba si to myslet. I když, co jsou vlastně chyby.
Rozhodně jde o téma, které je pro ty, kteří jógou žijí, nebo spíš, kteří jógu žijí.
Pro každého z nás znamená "obrátit život naruby" něco jiného. Pro někoho je to změna denní rutiny, pro někoho vzdání se majetku nebo rozvod. A někdo to jde zjistit do Indie a najít smysl života tak, že odhrne všechno pod povrchem, nahlédne pod slupku a dojde k osvícení.

luckomar
luckomar
06.03.2022 4 z 5

Knížka se mi moc líbila a i jsem si mnoho užitečného odnesla. Přečteno za jeden den. Bohužel mi chyběl časový přehled. Nechápala jsem, jak dlouho už je spisovatelka v Indii ale asi to nebylo podstatné.

Pumpkin
Pumpkin
01.02.2022 5 z 5

Knížku jsem si půjčila z knihovny, protože jsem si k Vánocům koupila druhý díl, tak ať to čtu popořadě.
Knížka se mi líbila ohromně. Jednak osobní rovina a celý Šárčin příběh a jednak i informace týkající se cesty jógy a různé myšlenky a moudra zakomponována do textu.
Navíc mi to připomnělo jak moc mi chybí hodiny jógy a jak doufám, že konečně odtáhne covid do věčných lovišť, abych si je zase mohla dopřát.

RendyaDav
RendyaDav
30.01.2022 5 z 5

Kniha je skvělá, vypráví příběh , který je proložený jógou a zážitky s Indie. A že i to co nás v životě potkalo třeba to špatné nemusí u toho zůstat a vše jde změnit.

PepkazDepka
PepkazDepka
07.01.2022 3 z 5

Dobre sa čítala, zaujímavé zistiť čím všetkým musí lektor jogy prejsť, kým dostane povolenie učiť.

hermína14
hermína14
04.01.2022 4 z 5

Pokorně, prostě a lehce o proměnách náročných a cestě odvážné. Přestože hledala sebe, nevyčnívá z knihy Šárka Konečná ale radost a moudrost nekonečná...
"Vše je v pořádku, a pokud není, tak to ještě není konec."
"Pokud vám někdo v Indii řekne, že děláte něco špatně, není to ostuda. Není to výtka. Je to pomoc!"

PFP
PFP
26.12.2021 5 z 5

Zajímavá osobní zpověď. Trošku jsem bojovala s nastavením vypravěčky, ale o to víc pak takové čtení člověka někam posune. Jsem ráda, že jsem knížku neodložila a pro mně krizový moment překonala. Rozhodně to stálo za to.

Miškus
Miškus
02.10.2021 5 z 5

Kniha se mi velice líbila. Spíše je pro někoho kdo se chce zabývat jógou. Moc hezky sepsána cesta za poznání jógy.

Mrňous1
Mrňous1
15.06.2021 5 z 5

Moc pěkně a zajímavě napsaná kniha. Vždy mě pobaví a zaujme, jak jsou si světová náboženství ve svých podstatách podobná. Jóga je zde popsána barvitě a poutavě. Nesouhlasila bych s autorkou asi úplně ve všem, vždy mi trochu vadí ten postoj vše východní skvělé, vše západní špatné, ale tady mě to naštěstí dráždilo jen na pár místech v knize. Čtení jsem si užila a těším se na další díl.

Jana_Hlus
Jana_Hlus
11.05.2021 4 z 5

Skvělá knížka zejména pro jogínky-začátečnice. Autorka je velmi otevřená, bez přikrášlování sděluje své prožitky, pocity a poznávání sebe sama . Deník je po jazykové stránce napsán překvapivě dobře, autorka si s textem pohrála, to u podobných "deníků" nebývá pravidlem. A nejenom text a ilustrace, ale i obálka vhodně doplňuje celkový dojem, který je velice příjemný.

Barca_1988
Barca_1988
26.03.2021 5 z 5

Na knihu jsem narazila náhodou, a tak jsem neměla velká očekávání. Avšak jsem se okamžitě začetla a byla jsem velmi mile překvapena. Příběh mi trochu připomněl Jíst, meditovat a milovat, kde mě bavil film, ale knihu jsem nedočetla, protože byla strašně zdlouhavá a plná nudných informací. Deník moderní jogínky mě bavil celou dobu. V knize jsem se dost našla, hlavně v tom, co si hrdinka prošla v minulosti a věřím. Je neuvěřitelné, jak autorka elegantně zpracovala zdravotní potíže, jako je problém ze zažíváním, s čímž si myslím, že má problém velká část ženské populace. Už se moc těším na pokračovaní knihy.

attila1
attila1
09.02.2021 4 z 5

Hezky napsaná knížka o józe a Indii.

josska
josska
29.12.2020 5 z 5

Kniha je skvělá,,moc se mě líbila,bavila,,,měla jsem ji napřed z knihovny,ale musela jsem si koupit svoji vlastní,už ted vím,že se k ní budu vracet,joga je laska na celý život,joga je cesta...je moc krásně napsaná,naučná,,ale měli byste mít aspon trochu jogu rádi,,,,

costawa
costawa
19.06.2020 5 z 5

Moc příjemné čtení. Miluju východní filozofie,byly pekně prostoupené příběhem. Když potřebuju,náhodně otevřu knihu a hledám radu nebo myšlenku. Nejlépe to ovšem funguje s Iluzemi od Bacha,tato je v závěsu.

te-ssiinka3905
te-ssiinka3905
15.05.2020 3 z 5

Jako správný jogín jsem tuhle knihu nemohla přeci minout, jako správný jogín ale musím říct, že je kniha opravdu pro někoho kdo jógový svět nezná nebo zná letmo... Jaka sama autorka píše, studium jógy nikdy nekončí a to víme všichni co jí praktikujeme, není to jen o asanách, ale i všech dalších věcěch, takže mám něco načteno o historii jógy vím kdo je Kršna, vím kdo je Šivu a Ganéša, vím co znamená zácpa v ajurvédské učebnici atd.. .
Kniha přináší pro mě pouze to, jak vypadá takový život v ašrámu, kde jsem tedy nebyla. . .
Autorka citlivě vypráví jaké je to vkročit do neznámá a má můj respekt, nevím zda bych to zvládla... Co mi troičku vadí je dojemná scéna na konci jak se vrhá příteli do náručí, celou knihu jsem si jen říkala "sakra jí jako ten chlap doma v Praze nechybí? To s ním asi po návratu nebude"... a ono ejhle je to středobod vesmíru najednou... Tenhle pocit (jelikož celá kniha je pro mě o pocitech než o józe) úplně zazdila...
Jsme součástí celku, jsme součástí vesmíru a každý sám o sobě si ještě tvoříme svůj vesmír, ale to jogíni znají. Není špatná kniha, ale doporučuji někomu kdo v tom "neumí ještě chodit" pro ostatní je to jen takové opakování, ale 4 hvězdy za pocity a emoce to si zaslouží....

Verpax
Verpax
01.05.2020 5 z 5

Kniha je krásná.

Danullka
Danullka
29.04.2020 5 z 5

Krásné čtení pro ty, kteří mají alespoň trochu v hlavě JÓGU :)

Dáduše
Dáduše
12.04.2020 3 z 5

Inspirující kniha. Jsem velký introvert a také bych chtěla překonat své strachy, tak jako Šárka. Snad i v józe jednou takhle pokročím. Mohlo by tam být víc Indie.

Štítky knihy

jóga

Autorovy další knížky

2018  81%Deník moderní jogínky
2021  79%Deník jóga matky

Kniha Deník moderní jogínky je v

Právě čtených3x
Přečtených268x
Čtenářské výzvě71x
Doporučených12x
Knihotéce58x
Chystám se číst133x
Chci si koupit38x
dalších seznamech1x