chuck1 chuck1 komentáře u knih

☰ menu

Jednorožec Jednorožec David Lauda

Tak půl napůl. Asi do poloviny jsem si říkal, že knihu odložím. Příměry, příměry...autor zvolil, pro mě ubíjející, slovní vatu, která se skládala z příměrů. Kdybych v první polovině knihy seškrtal příměry, tak by zbylo cca 1/3 skutečného obsahu/děje.
Když jsem se rozhodl knihu neodložit a snažil se jí dočíst, tak jsem byl ve finále odměněn druhou polovinou knihy, která mě pobavila. Autor má solidní fantazii, nebo dobrý "materiál", příměrů ubylo a děj dostal spád.

26.04.2023 2 z 5


Dívka pod hladinou Dívka pod hladinou Andrew Mayne

Detektivky nečtu, toto byla v podstatě moje první. Po přečtení předpokládám, že nebyla poslední. Kniha samotná je velice čtivá a má zajímavou zápletku. Nechci prozrazovat obsah, ale ke konci se to maličko zvrhává do sci-fi - viz samotný tajemný Kraken. Trochu zmatený mi přijde popis hledání a souboj o Krakena na moři. Od těchto chvil mi přišlo, že autor se závěrem trochu spěchal. Jinak dobrá kniha!

26.04.2023 3 z 5


15 let v Rusku: Zápisník zpravodaje 15 let v Rusku: Zápisník zpravodaje Jiří Just

Docela povedená kniha. Cestování a svědectví o realitě v Rusku.... Z mého pohledu jsou však nejdůležitější rozhovory. Několikrát v knize zazněla podstata ublizenosti Rusů. Podstata určité nadřazenosti Sovětů. O Rusku a SSSR už jsem něco přečetl a i v této knize jsem našel další střípky do mozajky "objektivního" pohledu na tuto zemi a její národy.

27.01.2023 4 z 5


Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Nina Špitálníková

Těžko někdo přinese zajímavější a ucelenější pohled na KLDR, než člověk, který zde mohl delší dobu studovat. KLDR je kontrast extrémů (očima středoevropana). Velmi zajímavé čtení!

28.01.2022 5 z 5


Kapesní průvodce inteligentní ženy po vlastním osudu Kapesní průvodce inteligentní ženy po vlastním osudu Pavel Tigrid

Ideální do učiva středních škol k českým dějinám 20. stol.

02.09.2021 4 z 5


Za oponou války: Zpravodajem nejen na Blízkém východě Za oponou války: Zpravodajem nejen na Blízkém východě Jakub Szántó

Velmi zajímavé čtení.

01.09.2020 5 z 5