Bobanaunana Bobanaunana komentáře u knih

☰ menu

Trnitá řeč Trnitá řeč Leigh Bardugo

V knížce se mi nejvíce líbily povídky Amaya a trnitý les a čarodějnice z Duvy. Také mě velice příjemně překvapilo těch pár easter eggů v poslední povídce jako například zatmění slunce v ilustraci, když se objeví "věštcův učedník" s černými vlasy a očima šedýma jako acháty :)

29.04.2024 5 z 5


Bouře a vzdor Bouře a vzdor Leigh Bardugo

Přiznávám, že jsem dávno přestala být objektivní a od půlky první knížky fandím Temnyjovi :D
Co se týkalo hlavních postav, tak Alina mi nevadila. Jde se s ní ztotožnit, přece jen se snaží udělat pro všechny to nejlepší. Tedy aspoň si to myslí, většinou dělá to nejlepší hlavně pro ni a Mala. Když už jsme u Mala, tak ten je tak otravný, pořád tam kvůli něčemu fňuká. Vždyť ho tam nikdo nedrží, tak ať si jde! :D
Celkově se mi knížka moc líbila, četla se skoro sama, místy možná byla trochu zdlouhavější, ale nic hrozného. Sice stále doufám v nějakou milostonou linku mezi Alinou a Temnyjem, ale té se už asi nedočkám :D
Dávám 4/5.

22.04.2024 4 z 5


Gallant Gallant V. E. Schwab (p)

(SPOILER) Kniha mě zklamala, protože má za mě lepší obal než obsah. Čekala jsem alespoň částečný happy end jako v knize Neviditelný život Addie LaRue, ale kniha končí dost depresivně a celé by to v knižním světě nejspíš dopadlo stejně i kdyby se hlavní hrdinka vůbec neobjevila.
Konec byl dost urychlený a moc jsme se nedozvěděli k čemu byl Olivii ten dar oživení, protože jí byl ku prospěchu v celé knize asi jednou.

11.09.2023 2 z 5


Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Příběh by sám o sobě nebyl vůbec špatný, bohužel se šíleně táhl a vše se muselo dopodrobna rozepsat. Navíc nás knihou provázela pro mě silně nesympatická Bryce s pochybnou minulostí, jejíž jedinou dobrou vlastností byla obětavost. To prostě nestačí.

10.07.2023 2 z 5