BELLINKA120 BELLINKA120 komentáře u knih

☰ menu

Psí běsnění Psí běsnění Erin Hunter

Závěrečná bitva se blíží...

Úžasný a napínavý díl, plný děje. Kniha vás doslova vcucne dovnitř a nepustí vás ven. Celý příběh byl úžasný včetně závěrečné bitvy. Nevím co k tomu dodat.

Pokud chce malé doporučení, myslím, že by to byl skvělý dárek k Vánocům. Už k vůli tomu, že celá kniha se odehrává v zimně. S kupováním bych rozhodně neváhala.

14.10.2023 5 z 5


Nekonečné jezero Nekonečné jezero Erin Hunter

Jeden z mích nejoblíbenějších dílů.

Příběh byl výborný a dobře se četl. Nebylo tam moc akce, ale zároveň ani málo. Musím říct, že je to skvělá kniha, když po obědě nemáte co dělat a máte čas. Příběh se na konci vyvinul velmi zajímavě a nelituji jediná ztracené minuty, při čtení této knihy.
Už od začátku mě příběh zatáhl hluboko do děje a nemohla jsem se od knihy odtrhnout.

Prostě úžasný. Doporučuji všem.

14.10.2023 5 z 5


Trnitá cesta Trnitá cesta Erin Hunter

(SPOILER) Tohle není jedna z mích nejoblíbenějších knih.

Příběhově se kniha zdála dobrá, ale moc drsná. Na to že je to kniha od devíti let, no nevím. To, že tam bylo ukázáno jak zvířata drží v malých klecích a testují na nich znečištěnou vodu a to jak je všude cítit pach zvratků a smrti. Když jsem tento díl četla asi před čtyřmi lety, tahle scéna mi přišla hrozně smutná a brutální. A ne jen to. Později v knize vidíme jak umírá vyčerpaný a poraněný Bouřlivák, který se téměř ani nedokázal bránit a jak Bouře zabíjí Běse tím, že mu urve spodní čelist. Jako opravdu by jste tohle daly číst svým devítiletým dětem? Já teda ne. Dobrá sama už od malička ujíždím na drastických věcech, ale to samozřejmě neplatí o všech dětech.

Kdybych to měla zhodnotit jednou větou, pak by to byla tahle. Příběh je skvělý a ubíhá plynule, jen je to dle mého názoru pro starší děti než uvádí věkové doporučení.

14.10.2023 4 z 5


Temnota padá Temnota padá Erin Hunter

Další napínavý díl, plný dobrodružství!

Tuhle sérii jsem si zamilovala už od začátku a i přesto, že tuhle recenzí píši tři roky po přečtení úplně posledního dílu Poslední bitva, stále si pamatuji celý děj každého dílu od začátku až do konce.

Třetí díl byl ještě lepší než předchozí dva a každou minutu čtení jsem si uživala. Zamilovala jsem si obzvláště postavu Miki, který je nesmírně oddaný svým lidem, i přes to že ho opustili. Děj ubíhá plynule a je plný dobrodružství a napínavých scén. V nějakých chvílích jsem byla smutná, ale za chvíli zase přišlo napětí a skvělý příběh.

Rozhodně doporučuji a stejně tak i další díly!

13.10.2023 5 z 5


Vidění Vidění Erin Hunter

Tenhle díl moc ráda nemám. Knihu jsem sice nedočetla, ale ani k tomu nemám chuť. Příběh je nudný a vůbec neubíhá. Celý příběh je vlastně o tom, jak Cesmínotlapka chce být hrozně léčitelkou a Sojkotlapka válečníkem i, když to není jejich osud a celou dobu tam posloucháš jen otravné myšlenky Sojkotlapky, který je neustále nabručený a něco mu vadí nebo to jak Cesmínotlapka se snaží stát léčitelkou i, když o léčení neví vůbec nic a jaký je jejich osud jim dojde až v druhé polovině knihy.

Za mě je celý děj úplně o ničem a ve čtení rohodně pokračovat nebudu. Zdá se, že jedinou rozumnou postavou v celé knize je Lvíčkotlapka, z jehož pohledu je jen pár Kapitol v celé knize. Opravdu nedoporučuji. Kočičí válečníci mají spoustu lepších knih jak v originále v angličtině, tak i v Českém překladu.

12.10.2023 2 z 5


Putování Ohnivého měsíce Putování Ohnivého měsíce Erin Hunter

Nebudu lhát, když řeknu, že mě tato kniha zklamala. Dříve jsem uvažovala, že bych si ji koupila v angličtině stejně jako některé další knihy, které mám, ale když jsem viděla, že ji překládají koupila jsem si ji v češtině. Už na začátku čtení mi však došlo, že tato kniha je katastrofa.

Upřímně řečeno chápu proč to tak je. Tohle je první Superedice od Erin Hunter, kterou napsali a tak jsem nemohla čekat, že to bude dokonalé. Přes to mě to, ale zklamalo.

Příběh je sám o sobě hrozný kvůli hlavní postavě Ohnivému měsíci, který se chová naprosto příšerně. Opravdu potřebujeme další knihu s ním? Od první do čtvrté série s ním souvisí naprosto všechno a proto si myslím, že by nevadilo kdyby kniha byla z pohledu někoho jiného. Ohnivého jsem vždy jako postavu milovala, ale od smrti Modré hvězdy se začal chovat jakoby se vše motalo kolem něj a začal být protivný. V tomhle díle je to ještě horší. Zprvu se choval jakoby nebylo nic důležitějšího než zachránit Nebeský klan a když poté zjistil, že se klan už před dlouhou dobou rozpadl, tak nebýt Bouřky nejspíše by se na místě otočil a šel domů bez dalšího přemýšlení. Další věc co mi na knize vadila, bylo neustále dohadování Bouřky a Ohnivého. Bylo to nejen otravné, ale i zbytečné a i bez tohoto by se kniha obešla. Opravdu mě štvalo sledovat jak ti dva po cestě neustále na sebe křičí a dohadují se. Samotné cestování bylo nudné a tak jsem v polovině knihy se čtením skončila a vrátila se k tomu až po třech měsících.

Kdybych měla recenzi shrnout, přišlo mi, že prvních 200 stran bylo naprosto zbytečných a zachránil to až dobrý konec, díky kterému dávám 3 hvězdy a ne 2 jak jsem měla prvně v úmyslu.

11.05.2023 3 z 5


Zničený mír Zničený mír Dan Jolley

Je super že to přeložili do češtiny, přes to že už jsem to dávno měla v angličtině. Jen nechápu proč nepřeloží i další díly.

Kdyby jste se ptali proč dávám jen čtyři hvězdičky, tak je to kvůli tomu že to není zrovna jeden z nejlepších komiksů z Kočičích válečníků. Neříkám že je to špatné, ale mnohem více se mi líbili ty ostatní komiksy jako například: Shadow in RiverClan, The rise of Scourge, SkyClan and the stranger, Greystripe's adventure nebo Tigerstar and Sasha. To vše je však v angličtině až na Graystripe's adventure, takže to s tím nemůžu moc srovnávat.

Závěr: Tenhle komiks velice doporučuji, zvláště pro ty co mají rádi Havrana/Ravenpaw. Myslím si že by to mohlo bavit každou věkovou kategorii a rozhodně bych se nebála za to utratit peníze. Opravdu to stojí za to.

Každopádně pro ty co mají rádi Havrana a troufli by si na trochu anglického čtení tak tu mám zajímavé doporučení. V angličtině je totiž jedná takzvaná "novell/novela" jménem Ravenpaw's farewell, která je právě o téhle postavě. Novell je velice krátký příběh, takže si myslím že by to zvládl přečíst každý a třeba by vás to i zaujalo. Sama bych si to ráda někdy koupila.

19.09.2022 4 z 5


Divoké kočky Divoké kočky Erin Hunter

Tahle kniha nebyla vůbec špatná a rozhodně ji doporučuji. Po přečtení Zákona smečky tohle bylo pro mě něco úplně nového i když zprvu se mi do čtení moc nechtělo. Přece jen je to první kniha od Erin Hunter, takže jsem si nebyla jistá co od toho čekat. Myslím si že u tohoto komentáře není co rozepisovat. Je to prostě úžasná kniha a doporučila bych ji milovníkům koček všech věkových kategorií. Rozhodně stojí za to si ji koupit a přečíst a případně i další díly. Po přečtení čtvrtého dílu jsem neodolala a začala jsem si kupovat takzvané "graphic novel, novell, superedition a field guide" které jsou bohužel jen v angličtině, což mě ovšem vůbec nevadí.

19.09.2022 4 z 5


Potopa Potopa Erin Hunter

Spoustu lidí říká jak je kniha originální, ale nechci nikoho sklamat protože je to pravý opak.


Snad celá kniha mi přišla hrozně klišé. Každopádně si myslím že pro spoustu lidí to bude rozhodně originálním příběhem, protože knihy podobné této, které jsem četla jsou buď méně známé nebo nikdy nebyli přeloženy do češtiny. I tak jsem to však pojala v tom lepším smyslu a to zábavě. Po chvíli jsem si přestala uvědomovat že je to hrozně podobné příběhům, které jsem již kdysi četla a knihu jsem si zamilovala. Rozhodně musím uznat že bych neváhala s tím si to koupit a nejvíce bych to doporučila lidem co četli Zemi odvážných nebo jsou fanoušky Lvího krále či Kniha džunglí. Myslím si že tenhle příběh je vhodný pro děti 8 - 12 let, protože je velice jednoduše napsaný a ve stylu psaní je doopravdy vidět že je to dělaný spíše pro děti.


Musím se přiznat že tuhle knihu jsem si pořídila jen kvůli hodnocení, protože poslední dobou čtu spíše v angličtině kvůli špatným českým překladům, ale když už to bylo vydáno v té češtině tak proč ne?


Závěr: V závěru i tak dávám pouze čtyři hvězdičky kvůli již zmiňovanému problému "klišé" a sice to není nejlepší kniha od Erin Hunter, ale rozhodně bych ji doporučila koupit, například jako dárek k Vánocům.

16.09.2022 3 z 5


Skrytý nepřítel Skrytý nepřítel Erin Hunter

Skvělé!

Tenhle díl byl ještě lepší než první. Líbí jak odlišnou povahu má Bella od svého bratra Štístka. Skrytý nepřítel je plný tajemství a rozhodně mě spousta věcí překvapila. Popravdě řečeno mě vůbec nenapadlo nic co se v příběhu stalo a byla jsem ohromena celým dějem. Dávám pět hvězdiček a ani na sekundu toho nelituji.

03.08.2022 4 z 5


Dědička trůnu Dědička trůnu Tui T. Sutherland

Druhý díl je ještě lepší než první.

Mám moc ráda hlavní hrdinku Tsunami, která je odvážná, odhodlaná a někdy trochu tvrdohlavá. Tenhle díl je podle mě nabitý napětím a tajemstvím, které si nelze nechat ujít. Mám ráda celou sérii a myslím si že tenhle díl je jeden z nejlepších. Když jsem to četla nedokázala jsem přijít na to kdo je vrah co vraždí královniny dcery a po tom co jsem se to dozvěděla jsem byla opravdu hodně udivená. Také se mi líbí že celá událost má vysvětlení.

S druhým dílem bych opravdu neváhala.

03.08.2022 5 z 5


Mrtvé město Mrtvé město Erin Hunter

Tato kniha je úžasná!

Někteří lidé knihu hned odstrčí a řeknou že je to nudné. Není to vůbec pravda. Tenhle díl je prvním dílem celé série a proto se může zdát trochu nudným. Ovšem je to jen úvodem do skutečného příběhu. Rozhodně doporučuji si to koupit a přečíst. Zamilujete si jak postavy tak i jejich rozdílnou povahu. Mě osobně příběh začal bavit už od začátku, ale znám lidi kteří s tím hned skončili protože je to nebavilo. Ale opravdu, když se vám podaří dostat přes tenhle díl další už vám budou připadat super a budete si je chtít koupit.

Byla to moje první série od Erin Hunter a musím říct že jsem si ji opravdu užila. Po přečtení mi moc chybí nejedna postava. Když jsem začala číst další knihy od tohohle autora znovu jsem se vžila do toho divokého světa kde zvířata bojují o přežití. Přesto dávám jen čtyři hvězdičky a to kvůli předem zmíněné věci: pro některé lidi to může být trochu nudné.

Vůbec neváhejte s tím si to koupit.

03.08.2022 4 z 5


Dračí věštba Dračí věštba Tui T. Sutherland

Tahle kniha se mi začala líbit už od začátku. Jsem ráda za to že ji autorka vydala.

Mám ráda všechny postavy, jen mi trochu nesedla Hrozena a to i v další sérii kterou čtu v angličtině. Tuhle knihu bych doporučila od 9 - 12 let, ale zároveň si myslím že by se mohla líbit všem věkovým kategoriím a to včetně dospělých.

22.07.2022 5 z 5