BELLINKA120 BELLINKA120 diskuze u autorů

☰ menu

Erin Hunter

Abych pravdu řekla Erin Hunter, nejsou špatnými autorkami. Miluji jejich sérii Zákon smečky, kterou jsem četla sice před dlouhou dobou, ale i tak je jedna z mích oblíbených. Narozdíl od Kočičích válečníků mě to bavilo od začátku až do konce a jsem ráda, že to mělo jen dvě série.

Pokud bych měla hodnotit další knihy, tak rozhodně doporučuji Kočičí válečníky i přes to, že je to jedna z mích méně oblíbených knih. Musím přiznat, že u Kočičích válečníků mi vadí některé knihy, jako např: Putování Ohnivého měsíce, Půlnoc a vcelku i Nejtemnější hodina i když ta nebyla tolik špatná. U téhle série mi vadí, že je doslova nekonečná. V angličtině se stále píšou nové a nové knihy a i když jsem je zatím nečetla, říkám si, že to musí být nudné. Také se častokrát u Válečníků zasekávám, protože polovina knihy mě nebaví, ale to je jen můj názor.

Ostatní knihy jako např. Země odvážných, Bambusová říše nebo Volání divočiny, nejsou vůbec špatné, ale na předchozí zmiňované knihy to nemá.

Pro ty co hledají něco na způsob těhle sérií (a možná i lepší), doporučuji autorku Tui. T Sutherland, která píše sérii Ohnivá křídla/Wings of fire, ale když už by jste si to kupovali tak ne v češtině. Ten překlad je opravdu příšerný a přeložena je stejnak jen 1 série ze 3.

11.05.2023