Beet67 Beet67 komentáře u knih

☰ menu

O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Knihu jsem přečetla kvůli škole. Předem jsem věděla, do čeho jdu i jak to dopadne. Přesto jsem se do knihy pustila.
No...přišlo mi to velice nudné čtení v podstatě o ničem, asi ještě nejsem natolik vyzrálá, abych pochopila, o co jde. Navíc vše šlo hodně rychle.

14.08.2018 2 z 5


R.U.R. R.U.R. Karel Čapek

Nerada čtu dramata, ovšem povinná četba mě donutila. Sáhla jsem tedy po Čapkovi a vlastně to bylo poprvé, co jsem četla tohoto autora.
Dílo je jednoduše řečeno pecka. Bavilo mě to. Nehledě na to, že autor je opravdu nadčasový, protože má ve svých dílech nadhled a pravdu, k této situaci opravdu jednou dojde.

14.08.2018 4 z 5


Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Před několika lety jsem viděla filmové zpracování, chvíli poté jsem knihu i četla. Tehdy jsem byla o hodně mladší a děj knihy si tolik nepamatuji. Proto jsem knihu opět otevřela teď po letech (i když bych se měla spíše věnovat četbě). Přečetla jsem ji na jeden nádech. Opravdu mne bavila, i když některé scény se mi zdály býti zbytečné a též knihou provázejí dlouhé popisy, kdy se vždy trochu nudím. Problémem je, že film není jako kniha, což mě vždy rozčílí. Ale kniha je srdcovka a určitě si ji zase přečtu.

14.08.2018 5 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Pro mě byla kniha obrovským zklamáním. Čekala jsem zamilovaný příběh, což vlastně v knize je, ale styl, jakým autor píše, mi přišel extrémně nudný a tak nějak nenaplněný. Příběh dobrý, styl textu mě odradil.

14.08.2018 1 z 5


Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Knihu jsem si přečetla z povinnosti, ale hned po pár stránkách jsem věděla, že bude patřit mezi mé oblíbené. Vtipná, krátká, ovšem tragická. Konec mě opravdu mrzel, ale zároveň pobavil, když se i v těžké situaci objevilo: Měli jsme radši sedět doma na prdeli....Určitě se ke knize vrátím

14.08.2018 4 z 5


Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Knihu jsem si přečetla kvůli povinné četbě a měla jsem velké očekávání. Nakonec mě trochu zklamal autorův styl psaní, kdy jsem jeho textu moc nerozuměla. Nicméně příběh mě opravdu dostal a určitě se ke knize jednou vrátím.

14.08.2018 3 z 5